Moji su jos uvijek svaki drugi mjesec bolesni. Sad pokupe jedan od drugoga.. pa u krug. Al generalno je bolje nego kad su zapocinjali vrtic..Btw, jel se netko sustreo sa mucanjem ovako malih klinaca? T mi je na badnjak lagano poceo nesto zamuckivati… i sad vec tu i tamo zamuca. Znaci ima 2god 4mj, u zadnje vrijeme je fuul propricao… spaja recenice, sve zivo. Nadam se da je samo razvojno 🥺
Nikakav stres nije dozivio niti promjenu.Sretna vam Nova žene drage! 🧡
Damnarexx, ne znam ako se sjecas, mi smo imali vise puta fazu sa puno mucanja. Cak smo krenuli i pedijatrici i ne sjecam se dobro, al rekla je da ne treba intervenirati ako ne traje duze od neceg na 3, ne znam vise jel tri tjedna il tri mjeseca Kao, bas kada krenu puno pricati i spajati recenice kao i kod vas, onda zele odjednom reci vise nego sto im je mozak u stanju popratiti, i to se moze izraziti kroz mucanje koje s vremenom prodje. Nas mali je mislim prvu fazu mucanja imao i prije druge godine, i onda bi mu se s vremena na vrijeme vracala. Svaka je trajala i po par tjedana, nekad mozda i mjesec ili duze. Nekad nismo mogli nac uzrok, vjerojatno brzopletost. A vise puta je fakat pocelo kad bi se naljutili i viknuli na njega. I tipa kad sam sa malom dosla iz bolnice, on je te sekunde poceo mucat. Sad je vec dugo bez mucanja, mozda i preko godine dana. Vjerojatno znas, al bitno je samo da to ignorirate, da ga ne ispravljate i strpljivo cekate dok ne izgovori sto zeli, i uopce pred njim ne spominjite mucanje, a dobro bi bilo da to kazete i svojoj rodbini. Trebalo bi samo proc od sebe :)
Apropo laringitisa, i meni mala sinoc krenula s tim kasljem. Cim sam cula da pocinje, otisla sam je inhalirat usred noci, caj radit itd. I preslo je brzo nakon toga u normalniji kasalj.
Sretna Nova svima:)
Nadam se da vam je nova godina divno počela🤗
I da ste svi zdravi, pod broj jedan🤞
Mrgud, i moj mlađi je dobrica od početka🤗 Guštajte
Ajme, netko je spomenuo otorinca🤭 G ga je na pregledu opalio nogom u međunožje kad mu je ugurivao kameru, pa eto, držite im i noge🤣
Strahovi… samo se Krampusa bojao...
Počeo je bolje pričati👏👏👏 Mislim, kad brzinski broji po svome, onda je nerazumljivije, ali ako uspori i trudi se izgovoriti, može... i sada želi ispravljati👍Intenzivnije će kod logopeda na jesen
E, da, i povezala sam one bolesti sa odlaskom u igraonicu. Pokupi odmah, tako da to ukidam do ljeta
Uživajte u praznicima🤗
Hello ekipa, ima još koga? 😁 evo ulovila 5 min mira pa da se javim..
kod nas završila početna idealna faza di beba samo spava 😂 di si proljetnica, pozdrav 😉🙋♀️
Mrgud je bio doma cijele praznike, stalno smo nes slavili, Božić, rođendan sto puta, sve doma i po malo. On je ove godine uživljen na najjače, sav je u poklonima, još kad netko dođe vidjet bebu uglavnom i njemu nes donese, znaci dobio je miljon poklona. Sad smo malo pričali o tom da je pauza s poklonima.
Kod nas su najzanimljivije igračke legici koje slaže ko velik, obožava slagat, magnetne kocke (s tim da smo dobili fejk Al super su, a nemam prave za usporedit pa ne mogu rec kolko su connetix bolje ili ne) i puzzle. I opsjednutost dinosaurima je i dalje na vrhuncu, to bi se stalno igrao a mene ta igra glumljenja izluđuje, mrzim to 😂 pa onda to baku žica svaki put kad dođe.
S regresijom u ponašanju odkad se rodio brat smo na pola, vraća se po malo samostalnosti Al ne još do kraja…
Vrtićke Bolesti smo ovu zimu većim dijelom za sad izbjegli, Al je zato nam donio neku virozu pa već danima kašljemo curi nam nos.. a najgore kaj je mali pokupio i ja se unezvjerila od straha, kako mrgud nije bio bolestan do 2 g usrala sam se 😬🙈srećom prošlo za 1 dan, sad još samo čistimo nos..
Damnarexx kako mucanje?
Hani kako u vrticu?
Zariče popratila sam putovanje. Ajme super, bas sam ljubomorna.. ja sve kao mislim malom Napravit osobnu da nekam odemo Al nikako se organizirat s mužem, prekompliciran je on 🤦♀️ kakvi su dojmovi?
Red fox u kojoj si to fazi? Jel sve spremno?
Mikio jesi se oporavila?
E da, i mi obavili pregled vida s 4 g. Nije vidio samo onu zadnju zliku u slici. Al je rekla sestra da je to ok. Ugl nisam vam ispričala da se to dijete unazad par mjeseci totalno otvorio, sa svima priča, ima prijatelje u vrticu 😁 ja ga doslovno ne prepoznajem. Nismo ništa drugačije radili s njim. Krenulo je na ljeto pomalo, a onda sve vise. Ne znam dal je povezano s dolaskom brata Al priznajem da mi je ipak olakšalo život 🙈
mrgud mi izvadili klincima putovnice cim se ona rodila, jer se vec tad geopoliticka situacija pocela zahuktavat. Nek nam nikad hitno ne zatreba. Putovnica vrijedi do njene pete godine, a na slici novorodjence :D Za tu prvu sliku bi fakat mogli neku genericku bebu stavljat Na putovanju je bilo top top. Jedno od boljih putovanja, i zapravo prvi pravi odmor od kada imamo djecu. Al kljuc je naravno u all inclusivu. Neko ti servira hranu, sprema za tobom, donosi sto god treba...a ti imas vremena posvetit se klincima i uzivanju. Malta je okej, nista ekstra, al fora za otic malo s klincima. Al mala je dobila antibiotik na dan putovanja zbog visokog crpa, imala je i bronhitis jos iz Zagreba, tamo je dobila napadaj laringitisa, uzasan osip i ozlijedila nogu. I sa svim time bilo je najbolje ikad Otisli bi po potrebi do bolnice pa nastavak dalje :D
Mi isto bili na pregledu vida. Ok je bilo, al neka dva znaka u sitnijem obliku su ga bunila, pa kad se na to zbroji oceva dioptrija, moramo opet na pregled za godinu dana.
mikio, jesi sad zdrava kao prije upale pluca? Ili imas jos nekih smetnji/posljedica? Kako tece oporavak od poroda?
Mikio baš vas neće...dvaput vam isti grah pao Al ajde navikla si već s N haha Tješi se da će za koju godinu bit lakše s njima :)
Red sretno :)
Nije me bilo neko vrijeme al sam vas pratila...ali uvijek prođu dani dok pročitam nešto pa mi glupo naknadno pisati Nadam se da ste svi dobro :)
Nama je pregled vida isto prošao ok ali na lijevo oko su ga bunila dva zadnja simbola...kaže dr da je to sasvim normalno za njihovu dob ali zbog muževog keratokonusa ga je ipak naručio sljedeći mjesec na kompletni pregled. Iako kaže da se on pojavljuje tek u pubertetu.
Citala sam vas i isto ko Mare nikak da ukljucim. Jos smo svi pobrali neku virozu, mali je opet u nekoj tantrum fazi (muz je nasao super profil na instgramu- striček Duško, preporucam).
Iiiii stiglo nam je pojacanje, jucer sam rodila 😊 dva tjedna ranije 😂 dobro je sve proslo, al bilo je puuuuno bolnije nego prije. Sad me ceka opet borba s dojenjem 🤦🏼♀️
Mrgud kak ste se vi snasli?
Sortiraj odgovore
Najstariji