ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • proljetnica1

Broj poruka: 124

Prijavi adminu

Mrgud i zarica konkuriraju za Oskara za glumu, čestitke 🥂

• LoSaLoSa

Broj poruka: 303

Prijavi adminu

mikio mi danas bili na rockasu i isto od frendice mali nije htio uci u rodandainicu. Nije se htio odvojiti od mame i tate. Malo je stariji od nasih. A prije se uvijek normalno s djecom igrao.

• Zarica

Broj poruka: 2628

Prijavi adminu

mikio, dobro ste se sjetili pitat pedijatricu, al nadam se da ce se situacija poslozit sama od sebe.
    E Losa, meni bi fakat bilo najdraze doma. To s igraonicama mi nije nimalo privlacno. Klinci dva sata sami luduju (i to mi izgleda cak i opasno, radila sam u jednoj prije), a roditelji se svi natrpaju na nekoj kavi. Puno mi je draze od doma zajedno. Kod takvih stvari mi najvise fali kuca jer da pozovem u stan sve koje bi htjela trebali bi slaviti 5 puta. Tak da smo mi odlucili da nam je najbolja opcija iznajmit neki prostor di cemo slavit s frendovima na par sati, posluzit lagane sendvice, voce, tortu i kavu i to je to. A onda cemo jos samo sa obitelji u stanu. Sad se samo nadam da cemo nac ok prostor. 
    Inace, nama su u vrticu tete bas rekle da su sad u fazi rodnih igara, i da se i podjele u druzenju decki s deckima, cure s curama. Znam Losa da je tvoj mali vec dugo u toj fazi Al da je takva situacija, ja bi rekla mom malom da zelim pozvat njihove roditelje i njega/nju pa da ce i oni doc. Nekak dok su jos ovako mali mi je cudno tak iskljucit nekoga. Kod nas to izgleda da se mi roditelji puno druzimo jer se i klinci druze, pa je nekak to sve obiteljski. Kad budu stariji i njihova prijateljstva manje imala doticaja s nama onda bude to drukcija prica.

• LoSaLoSa

Prijavi adminu

Slazem se zarice. Pozvat cu ja svu tu ekipu. 😃 To njemu dode tako da nekog zove, nekog ne. Iz vrtica ne mora sve zvat no ovu ekipicu neka pozove. 
    Ma da te igraonice su ok no dosta je isto razlicito. Negdje se bas tete s njima igraju, a negdje doslovno 2h divljaju. 
    Da pricao mi je da se u vrticu igraju da je on tata a neka curica žena. Pitam ja sta ona radi, a on mi veli- ja kuham a ona sjedi i ceka 😆 To sigurno nisi vidio doma da moj muz kuha 😅

• Hani

Broj poruka: 891

Prijavi adminu

Mrgud, čestitam🎉🥰 i baš super što ste tako brzo postali uigrani😊
    Valkris, hvala na materijalima🙏
    Mikio, sustav je spor, idite privatno po savjet. Bit će lakše i tebi, ali i njoj, što je najvažnije! Imam dojam da nekako odgađaš to, ima li razlog zašto? Savjet stručnjaka zlata vrijedi. Kod osjetljivije i "teže"  djece ko što je moj  G senzorna terapija im pomaže smiriti reakcije. Mislim da bi to dobro došlo i za N. Iako, u toj igraonici teta zna "provocirati" njegove reakcije pa dok vani čekam  čujem da plače i viče: ne želim, ne želim. Baš bude teško ne uletjeti unutra i pitati ih šta mu to rade🙈  Ali mora se malo "unormalit"🤭😁

• Hani

Broj poruka: 891

Prijavi adminu

Pozz😊  
    Evo i mi baš obavili pregled psihologa. Čekali smo nekih 4, 5 mj. Kaže da nema što s njim, da je bistar. Savjeti za mene su ono što sve znamo...verbalizacija i te sheme...Da se G nauči nositi s frustracijom treba mu senzorna igra i to je to. 
    Pitala sam fizijatra i za mlađega uputnicu za senzornu procjenu jer ionako se čeka dulje od 6mj. J zeza sa hranjenjem. Izbirljiv je, neće komade, neće dirati ljigavo i mokro...Jel ikoja imala takvog (ne)jedača? Sisoljubac je i ne mogu ga odvikavati dok ne počne bolje jesti 

Angelly

Broj poruka: 775

Prijavi adminu

Kad smo kod intenzivnog izbacivanja emocija trenutno ekstra suosjećam s tobom Mikio. Dakle N je u nekoj ekstra ludoj fazi, di poludi na najmanju sitnicu a drama je ko da je izgubio sve u životu. I zapravo nezz kako se više postaviti. Pitam ga treba li zagrljaj ili utjehu...većinom neće... pokušam ga onda pustit da se sam ohladi al ako ga tako pustim on će urlal u nedogled i onda će u jednom trenu ako ne dobije reakciju od mene počet lupat namještaj il neš a to mu neću tolerirat... i šta sad napravit. Dakle probali smo s tim zagrljajem, pa kažem da mi je jasno da je ljut i da je to ok i bla bla bla...al niš ne pomaže...i normalno da kad to traje i traje onda i ja već izgubim živce....i to kad mi napravi 3x u danu nemam više snage...Imate vi neke savjete šta pokušat??

Red Fox

Broj poruka: 1385

Prijavi adminu

Ja dodem tu i tamo na forum i vidim da uopce nema nase teme 😂
    Ja sam na komplikacijama, al nis ne stizem 🤦🏼‍♀️ svaki dan nesto. Cjepila sam se protiv hripavca prosli tjedan. Beba raste, sad je vec oko 1200 grama. Nekak mi to sve izgleda tak daleko al doci ce za cas.
    Dobili smo termin za pregled kod oftalmologa,
    20.12. u vinogradskoj. Vec smo proslo te simbole i objasnila sam mu sve.
    Doduse on jako voli ici kod doktora 😂 tak da nemam s tim problema. Obavili smo i klaicevu, dnevnu bolnicu za alergiju na i ibuprofen i nije imao reakciju.
    Za rockas mislim da cemo amazingu samo se on ne zeli izjasniti koga bi zvao, a da zove njih 25 mi je malo previse. Tak da smo jos u pregovorima.

• LoSaLoSa

Prijavi adminu

Hvala mikio na cestitkama! Proslavili smo prosli vikend 😀 Bili smo doma i dosla je teta animatorica. Narucila sam ukrase sa Shein-a. Bilo ih je 15 na kraju, tako je on odredio koga ce zvat i tako je bilo 😆 S animatoricom su igrali neke igre, oslikavali lica, napravila je onu pinjatu, narucili smo pizzu i tortu. Mislim da je bilo ok 😀 Slavio je onda jos bas na rodendan i u vrticu s cijelom grupom. 
    Stigao nam poziv za pregled vida tocno na rodendan. 
    Mislim da je nama ova faza nekontroliranih ponasanja prosla. Tako da sam sigurna da je to faza. Mi smo mu skretali paznju u tim trenucima na nesto drugo. 
    Sta se jela tice, on dan danas nista ne jede rukama jer mu se to gadi. Najsitniji je u grupi u vrticu, no to me nista ne muci.

Angelly

Broj poruka: 775

Prijavi adminu

Mi smo prošli tjedan bili kod logopeda (preporuka pedijatrice pred pol god zbog slova R ...a kod nas u RH je sve ekstra sporo...pa zato)...i kao sve u nekim granicama normale osim što brzo priča pa mi svi doma moamo sporije pričat da počne i on i kao uvijek je preporuka odradit i ORL i psihološku procjenu...išla dns naručit..i evo dobili termin kod psihologa 15.5.2024 ...tak da eto...ako će još pol god dramit pitat ću psihologa kaj misli o tom 
    Al da kucnem u drvo ipak je maaaalooo bolje već...bar se nadam (a pogotovo se nadam da se neću ureć). Inače mlađem za ročkas smo kupili one connetix, je da su skupi ko vrag al mislim da se isplate, evo svaki dan se redovito igraju s tim tak da mislim da će N dobit nadogradnju seta za ročkas. Njemu planiram opet u igraonici ročkas s njegovim frendačima a mi doma obiteljski i kumovi. 
    Kak izgleda taj oftamološki pregled za te malce uopće? Moram priemit N...da bar malo surađuje kad dođe vrijeme...

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.