ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Grizli

Broj poruka: 8276

Prijavi adminu

Hani na kraju nije bio madež nego hemangim pa cemo vidit kako ce se sad stanje razbijati dal ce opet rasti ili ne. Slozila sam si u glavi da je to nista, jer sam par dana bas bila psihicki preopterecena. Takav stres da sam na usnicama imala hrpu herpesa, tako da mi ne dr dala neke tablete za to jer nisam mogla otvoriti usta. A muzu prvo oni otkazivali op, sad on odugovlaci ne da mu se, ja mu brojim i tako u krug. Nije jos rijesio, nadam se da ce doc pameti. 
    Kod nas ne postoji opcija popodnevnog vrtica. 

• LoSaLoSa

Broj poruka: 303

Prijavi adminu

Wow Grizli 5+17h, to je doslovno da cijelu zemlju obletis 😀 Mislim da je to od prilike London-Sydney. Nikad nisam letila dulje od 12h u komadu i bome ni nebi htijela jer je meni ovih 12 h bas bilo koma i mrzila sam takve letove. Mi smo letili po 6h u komdu i to se dalo s dijetetom izdrzati... 17 je bas puno 🙄 Srecom u Europi ie sve na 2h leta 😀

Grizli

Prijavi adminu

Losa  pa je tako nekako cijelu zemlju, reko mi moj muz na kraj svijeta idemo, tih 17 h je relacija Auckland-Zg. Ma ja nemam problema sa letenjem dugim posebno tokom noci jer ja spavam ko klada. Mm ima više drame oko toga dugog leta od mene, pa mi stvara pritisak malo.  E a jesi koristila malom mozda na letu nesto za vlazenje nosa? Znam da je meni na duzim letovima uvijek nos suh i koristim onaj gel pa racunam da bi i njoj to moglo smetat, al neznam sto za nju uzet.

• LoSaLoSa

Prijavi adminu

Grizli nista takvog nisam koristila niti sam sama primijetila da mi smeta zrak u avionu pa nikad nista ne koristim. No kad sam letila 10+ sati uvijek sam vodila racuna da secem po avionu. Ne spavam nikad mada  bi voljela da brze vrijeme prođe. Ne volim se dugacke letove jer se uvijek nekako napuhano osjecam nakon takvih letova,ne znam jel to od hrane ili tog zraka u avionu. I opcenito mi je pomisao biti zatvoren na istom mjestu toliko dugo grozan. Srecom pa sad ne moram vise cesto letiti tako daleko.

mrgud_zg

Broj poruka: 2188

Prijavi adminu

Mi smo do Aucklandu letili 2 puta po 12 sati, išli smo preko Kine jer je bilo puno jeftinije a tada nam je to igralo veliku ulogu 🤭 s tim da je u povratku bilo neko nevrijeme i bili smo zarobljeni u avionu 16h. Više od samog napora leta bio mi jet lag i to kaj dođeš u potpuno drugo vrijeme i onda moraš preživjeti taj dan da ne zamijenila dan za noć 😁 nisam sigurna da bi se s malim sad odvažila na takav put 🤭🤣
    Na ovo pak lošino putovanje sam itekako ljubomorna 🤣🤣

Grizli

Prijavi adminu

Mrgud a je let preko Istanbula i Kine je nesto jeftinije sad opcija ali mi se fakat ne da presjedat 2 puta u gluho doba noci. A druga najpovoljnija opcija je ovo sto smo mi odabrali. Plus sljecemo u 19 pa racunam taman ce nam biti vrijeme za spavanje da uhvatimo ritam a klima ko kod nas cca. Reci molim te za Auckland koliko dana je dovoljno za vidit bas grad. Meni to izgleda kao neka usputna stanica do drugih gradova i atrakcija iskreno. Moram priznati da sam se tesko odlucila na to s M ici ali nitko od obitelji nije pristao da ju cuva dok nas nema toliko, iako smo oredlagali da cak kod svakog bude par dana samo. Tako da smo na kraju rekli ide s nama i sad svi u soku. Jedino super je to sto onda nece imati jos 4 godine i skoro sve za nju osim avio karata je free.  Tako da ko preživi pričat ce 🙈.
    Losa znas da i ja se osjecam ko napuhano ali ja za to nekako "krivim" svoju trombofiliju. Tako da bez onih carapa kompresijskih i aspirina 100 ne idem u avion. Nego htjela sam pitat ako jos koja od vas ima problema sa rezom od epiziotomije? Mene to doslovno izluđuje već, a svi dr kao pa normalno je. Meni bas i nije.

• LoSaLoSa

Prijavi adminu

Grizli moju je frendicu taj rez zezao doslovno do drugog poroda 6 godina nakon. Onda joj je babica na drugom porodu rekla- u baš su vas ružno zasili prosli puta te je doktor koji ju je taj put sivao rekao da ce probati popraviti (sta god to znacilo). I sad nema vise tih problema. Tako da mislim da ovisi kako to sašiju.
    Ja rez od carskog uopce ne osjecam. A bas mi je gadna rana i upala bila poslije 🤷‍♀️ Sad i od ove operacije na vratu mi se minimalno ožiljak vidi a s nicim nisam mazala. Mislim da to sve ovisi o koži kakva nam je.

Grizli

Prijavi adminu

Mikio ja ti se divim. Ja ne znam kako bi funkcionirala da bas svaku noc ne spavam. M i ja samo bolesne sad par dana i lose spavamo, imam osjecaj da sam jos vise bolesna nego sto jesam. 
    Mene rez od epiziotomije boli svako malo, kao da mi otekne taj dio, osjeti se da je taj dio koze tvrđi od ostale kože. Najviše me muči ako imam malo tvrđu stolicu osjetim kako pukne površinski koža i to onda peče ko sam vrag. Dr svima je to sasvim normalno, jer sam eto jako sivana. A ja neznam više cime bi si pomogla. 
    A tebi vidim je isto vrlo interesantno sa tim rezom od CR. Uzas, vjerujem da boli to je dubinski. Možda ako bi imala opet CR bi mogli to kako "popraviti"? Jer recimo meni su rekli da opet rodim vaginalno da bi onda rezali po istom rezu i sanirali ono sto je sad kao problematicno. Iako mi to nije neka nada bas.

• Hani

Broj poruka: 892

Prijavi adminu

Mikio, grizli, pa nema vam onda druge nego rađat dok ne naprave dobar šav🙈😋😁

mrgud_zg

Broj poruka: 2188

Prijavi adminu

Grizli poslala sam ti poruku na ig, ako trebas još savjeta za NZ pitaj da ne zatrpavam temu.... Istina mi smo bili prije 7 g bez djeteta pa su nam malo drugačiji afiniteti bili, ali ako mogu pomoći da si nešto organizirate rado 👍Mi smo evo ovaj vikend bili u dinoparku. I ja sam čitala razne recenzije ali evo moj konačni dojam je da smo ful zadovoljni. Mislim da je idealno za klince do max 6 godina, ali nikako ni prije 3. Na predstavi je bilo hrpa djece od 1-2 g koji su plakali, bili preplašeni, pa općenito od dinosaura, plus nebi mi se nikad dalo vozit kolica po tim puteljcima i mostićima kolko god su kao pristupačni 🤭.. cijena je visoka (28 eura), ali kad sve podvučem je ok. Ima fkt dosta atrakcija iz lunaparka i mrgud se vozio na svemu, totalno smo otkrili da je adrenalin junkie 😂. Kad usporedim da 10 min skakanja na trampolinu kad su neka događanja dođe 3 eura, onda mi je ovo u globalu ok. A djeca su do 4 god besplatna. A on nije ništa posebno inače opsjednut s dinosaurima, a bilo mu je super. Tako da od mene preporuka 👍
    Najveće razočarenje vikenda u Istri/Kvarneru je kaj je more još uvijek preeeehladno. Ja ne mogu više s ovom kišom i sugavim vremenom, pa 12.6 je 😩😩😩😩😂😂Mikio ovo kaj se tice vrtića i prednosti djece starije od 4 g mislim da nema veze s ukidanjem roditelja odgojitelja nego neko usklađenje s EU jer je to u zakonu pa vrijedi za cijelu HR ne samo za Zagreb.. u svakom slučaju držim svima fige, mislim da je ipak manja navala na vrtić nego na jaslice 🤞

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.