ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    04. Prosinac 2022. 08:12

Ajme koje priče o zelju 😂😂 moj ga isto neće dotaknuti na tanjuru 🙈 mi smo isto imali stvarno super dohranu, ful transparentno i polu/beba voda, nisam se baš tim vodila ali on je bio baš otvoreno dijete za sve probat pa sam mu baš rano davala i komade i da sam jede i sve. A sad fkt zeza. Recimo već me tjedan dana traži da kupim brokulu i karfiol. Ja ga stalno ispitujemo dal' će on to jest? Kao da da. I kuham jučer juhu od poriluka i on govori nek stavim i brokulu i karfiol. I ok, ja ubacim. I radim poslje neko pečenje i uz krumpir stavim i brokulu karfiol i mrkvu. I frajer sve do zadnjeg komadićima povrća izvadi iz tanjura nazad na pladanj ,🙄
    Ja isto nisam skužila priču o kilazi. Ja 18 kila i povezujemo s 4 godine otprilike jer su to mjere autosjedalice 😂, nisam nikad dublje o tome razmišljala. 🤭

mrgud_zg
    04. Prosinac 2022. 08:21

Mikio ajme predobro za ročkas. Totalno sve kuže sad. Moj već mjesecima govori da će uskoro imati 3 godine i pokazuje prstima i tražio je da svi rekviziti moraju bit na psiće u ophodnji . A u vrtiću će bit baš gozba 🥳🥳🥳🥳
    Naš su sad u vrtiću tražili da za sv Nikolu dolenesemo kinder jaje. Pa ću ja morat nešto iskemijat jer on to ne smije. A uživala sam da mi dozvole da donesem mini poklon. Jer oni u kinder jaju imaju igračku pa ću ja čokoladicz i autić. 😁 I o tome već danima pričamo. Btw nigdje nema šiba za kupit, luda sam. 😂 Obišla sve dućane u kvartu (Lidl, Kaufland, svi rasprodali) 😂
    Zarice kako misliš da je 9 sati malo? Moj ne spava ni toliko. Ide kao u 9 ali nikad ne zaspe bar do pol 10. S tim da su zadnjih cca mjesec baš svakodnevna natezanja. Kad sve obavi, legne, dobije priču, i onda najčešće počinju izmišljanja da je opet gladan blabla. A ustajemo u 6. S tim da bez iznimke svaku noć barem 1put tokom noći ustajemo, bilo usisavat nos, piškiti, zove da ga uzmemo k sebi ili nešto. Znači ja se fkt nikad neću naspavati. 😔 Spavao je u komadu noć ono početkom jeseni u 9mj i brzo nakon toga opet buđenja 🙄
    E vani je opet pljusak, luda sam viseeeee od kuće 😫😫

• Zarica
    04. Prosinac 2022. 11:22

mrgud, to je neka donja granica. Od frendice mali iste dobi skoro 12 sati spava nocu. I jos ima spavanje u vrticu. A mislim da je neki prosjek kroz dan 11,12 sati da spavaju. A moj je jos krenuo kratit i dnevni san. A velim, nekad odspava i cca 8 sati. Meni se to fkt malo cini. Kao za mog tak i za tvog:D
    Mi bili danas na sv Nikoli u crkvi. Mali kasnije izjavio da nije bio dobar, al mu je sv Nikola slucajno dao poklon😅 Valjda je sam zakljucio jer nas je mrcvario ujutro. 
    mikio, nemrem vjetovat za zelje. Pa nisi se nikad pohvalila:) S bucinim uljem svjeze naribano je super. Al nebi to moj mali ni primirisao. 

• Zarica
    04. Prosinac 2022. 11:24

Moj jucer izjavio da mu je tata bolji od mene i danas to potvrdio😅 Moram priznat da me piknulo

• LoSaLoSa
    04. Prosinac 2022. 11:38

Zarice pa 18 kg je meni puno za 4 godine... ja sam imala 19-20 kad sam u skolu krenula,mozda i manje.
    Prema nekim onim preporukama od 3 godine na dalje nocu spavaju 9+ sati plus po danu sat dva. Nisu oni vise bebe. No moj muz i sa 40 bi spavao 12h nocu, dok je meni 6 dovoljno 😆 Tako da je to individualno.
    Moj od ljeta zeza te npr subotom ne spava, nedjeljom spava... sad kad smo doma svaki drugi treci dan popodne odspava i ok je. Onda po novi spava od 8 do 8. Tako da mislim da mu je sve ukupno dosta sna. Rekli su nam u vrticu da neki u njegovoj grupi uopce ne spavaju i da je to normalno.
    Da kuze rodendan i sad se veseli svacijem rodendanu da ce puhat svjecice. Sad je shvatio da je na Bozic Isusov rodendan i ceka dal ce on imati tortu 😆

MaRe
    04. Prosinac 2022. 13:07

Mikio znači uživala je :) Da baš kuže sad to, pogotovo pjevanje sretan rođendan i puhanje svjećica...malome je to najbitnije. 
    Ovo što moraš donijet u vrtić mi je Whaaat? a samo ih je koliko 6-7 xD Opet ponavljam kak sam sretna što mi ništa ne moramo  u vrtić nosit  ovak svi jednako proslave i gotovo. Moj mali voli kupus tijesto i to baš sve pojede, ovako u sarmi neće a na salatu ponekad. 
    .
    Mrgud A i dalje spava po danu. Skužila sam da ga vrtić kvari  jer taj tjedan kad je u vrtiću onda manje spava vikendom a sad kak je bolestan pa je doma ide u cca pola 1 spavati i do 3 popodne spava(to mu je rutina oduvijek). Zbog vrtića se diže u 6 a sad zadnja 3 dana bome je počeo do 8 spavati. Navečer u 8-9 ide na spavanje. Al zato svaku sekundu koju provede budan nema mira tako da nije ni čudno što puno spava koliko se izmori, ja da toliko pričam, trčim i skačem ne bi se ni digla iz kreveta tjedan dana hahahah 
    Mikio za frendice  
    Zarice ja sam na to već navikla...mali sam govori da je tatin sin xD Al to zato što tata popusti svemu a mama je ta koja je babaroga i tjera ga da pije ljekove, usisava nos i takve stvari  Ne smeta mi jer poslije opet dođe pa kaže da je mamin sin  Mali je ulizica samo takva, već sad kuži kako se treba umiliti i nama i bakama i djedovima. 

• LoSaLoSa
    04. Prosinac 2022. 14:47

Meni je bas fora da u vrticima slave,nemam nikakav problem nesto donijeti. Bas me to cak veselilo pripremati, vise nego doma za familiju 🙄
    Mi smo bili na Tin expressu https://mojzagreb.info/zagreb/tin-express-2022-iz-h%C5%BE-a-poru%C4%8Duju-saznajte-u-kojim-gradovima-voze-vlakovi-puni-darova
    Vlak od HZ-a i bas je bilo fora 😀 

ivana.s
    04. Prosinac 2022. 18:15

I V. je potpisano "tatina kći." 😂 
    Mi imamo predobar vrtić i sami organiziraju sve potrebno za proslavu, od tanjura, vilica do torte. A za tete sitnice nose roditelji i slučajno ako još nešto treba za proslavu naglase. Mislim nije obavezno, ali malcima je baš to lijepo i ostaje u sjećanju. 😊

Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
    👰‍♀️🤵‍♂️: 8.10.2022.
    Radimo na bebi od 11/22
    Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
    ✨️29.9✨️

• Zarica
    04. Prosinac 2022. 21:13

A da, ja sam uglavnom solo s njima pa moram bit stroza jer tak situacije s bebom sa strane zahtjevaju. A kad mm dodje onda sam uglavnom ja fokusirana na nju a on ima vremena baviti se njime. No naravano, kad zagusti opet sam glavna za gasit vatru... Ona pak od kad je bila bolesna neda bas drugima da budu oko nje, skroz je sa mnom. Prije bolesti je bas bila otvorena prema svima.
    Stalno mi na vjestima izbacuje taj rsv i da su ga pune bolnice s djecom. Pretpostavljam da je on bio i uzrok naseg bronhitisa🤔
    Ovaj Tin ekspres mi se super cini, mislim da cemo ic na to. 

mrgud_zg
    04. Prosinac 2022. 22:06

Evo ni danas nije spavao 🤦 ne bih stvarno imala s tim problema da je ok volje, ali totalno je premoren i onda još više pozivcani. Ovo je bio dosta izazovan vikend 🙈 srećom sljedeći tjedan idem na seminar pa me nema 2 noći 😂
    Losa ovo zvuči baš kul. Baš sam nedavno vidjela reklamu i kao pogledat ću, i zaboravila. Tnx kaj si stavila. Moj mali obožava vlakove mislim da ćemo definitivno sljedeći vikend 😁
    A kaj se tiče preferencija, grozno zvuči ali moje dijete bira uvijek ali uvijek samo mene. I kad sam ja neurotična i derem se opet dolazi po utjehu kod mene. I usred noći vodit na wc, i kad se udari i kad hoće jest i uvijek i sve. I kad ga pitaš mamu voli najviše a tatu samo malo. Da nebi bilo zabune muž je fakat super s njim, i igraju se stoput bolje nego ja, i kad mene nema slažu se izvrsno. Pretpostavljam da to sve seže od početka kad ili ja nisam dovoljno uključivala mm il' se njemu nije dalo (tipa ti dojis ako ti onda i uspavaju i slične Spike) ali to se i nastavilo... Ako ću ikad imat drugo dijete pokušat ću neke stvari promijeniti od starta 😐

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.