ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    30. Studeni 2022. 01:17

Hani, evo bas mi danas rekla pedica kako je u sezoni grijanja dobro preventivno ustrcavati po ml, dva fizioloske u nosic da trepetljike bolje rade. Znam da si pisala da ti ubacis po ml u nosnicu. Mi smo inace toaletu nosu radili samo ako bi skuzili da ima sekreta.
    Moj malac isto nikad nije imao temp za vrijeme bronhitisa, ja mu je niti ne mjerim kad ima bronhitis, jednostavno nikad ne ide na tu stranu. Tako je sad i s malom bilo. Ista stvar i s laringitisom zbog kojeg smo s oboje svojevremeno zavrsili na hitnoj. Zapravo od toliko puta sto smo zavrsili na hitnoj ni jednom razlog, a bome niti simptom nije bila temperatura.
    Mare, drzim fige da mu prodje brzo.
    annika, kak je vama s prilagodbom? Jel se navikao malac na vrtic? A kak mu je prehrana sad? Jel krenulo na bolje? 

• LoSaLoSa
    30. Studeni 2022. 06:17

Zarice bas sam u bolnici promatrala kako daju ventolin ono sto si pitala. Svakako ga spreme i zatvore nakon upotrebe, nije u babyhaleru i prate jel pravilno diše kroz one ventile, i to je to.
    Moj malac je od jucer super, ko da nije ni bio bolestan. Tu i tamo se onako nakaslja no iskasljava. Cini mi se da su i nalazi secera ok. 🙏 Danas imamo kontrolu.
    Inace u bolnici su ga vagali i imalo je 13.2 kg, znaci da se od travnja udebljao 1.4 kg. Za nas ogroman napredak jer je vise od godine bio na istoj kilazi 😁
    Mi stalno nos sterimarom spricamo i cim vidimo neki sekret inhaliramo i cistimo usisavacem sto cesce da to ode van. 

Grizli
    30. Studeni 2022. 08:36

Nadam se da ce svi ozdraviti brzo.
    Mare moja M je prošlu zima vukla stalno upale uha i to praktički pa naizmjenicno jedno pa drugo uho, par puta se potrefilo i oba. Iako joj nosic usisavamo i cistimo cesto. Meni na kraju se najbolje pokazalo sa aqua maris hypertonic za djecu spricnem joj po 1x u svaku nosnicu cesto. Nekad znamo i svaki dan ako vidim da joj curi nosic, ako je zacepljen prije svakog usisavanja onda 2x. Nakon toga meralis ha. Svi ostali sprejevi i fizioloska njoj ko da su radili jos gore. Te upale uha su se smirile tek nakon kure antibiotik augmentina, prije toga je dobivala neki drugi i nije pomoglo odnosno proslo bi kao i vracalo se. Augmentin je uzimala taj put 15 dana. I da pokucam u sve oko sebe od onda nije imala upale uha. 

• Zarica
    30. Studeni 2022. 09:46

Losa, tenks. Na mom ima zvucni signal kod nepravilnog udaha. Uputa je da bi u tom slucaju trebalo dublje disat. Nama se znalo to desit al ono, nemrem joj objasnit da dise dublje. A nekad isto zakljuca ta usta i hoce samo na nos, a znam da bi ovo na usta trebalo...

annika
    30. Studeni 2022. 14:05

Zarice privikao se koliko je mogao s obzirom na boleštine i bolovanjq 😁 počeo je spavati lijepo, funkcionira ok ali je dosta oprezan i bad ga moraju poticati na sve. jelo nikako i dalje. U vrtiću ponekad pojede doručak i juhu ako nema povrća unutra i to bi bilo to. 

[iimg]

• Zarica
    30. Studeni 2022. 20:06

annika, a kolko kila ima? Moj je u nekoj izbirljivoj fazi, mislim da trenutno jede povijesno najnezdravije. Kad se sjetim kak je s godinom dana trpao kuhanu nezacinjenu brokulu u usta... Bas sam nedavno gledala video i nemrem vise vjerovat da je tog bilo. 
    Inace ak se sjecate nedavno sam pitala kak ste vi klincima davali oleovit, nezgodno mi je bebi davat dve kapi, jos to tak sporo tece. Ugl otkrice mi je sprica s ukupnim volumenom od 1mL.Dvije kapi su 0,1 mL pa ih samo dajem pomocu te sprice. S njom sno i salbutamol davali nedavno. Vjerojatno vam vise nikad nece trebati, al meni je otkrice Da mi je bar netko prije rekao za to. 

• LoSaLoSa
    30. Studeni 2022. 22:42

Zarice to je vas haler neki up level sa zvukom 😀 Nas nema zvucnih signala. 😀
    I mi smo u fazi nezdravog jedenja, povrce samo skrobasto prolazi i zamaskirano u gustim juhama. No zato tamani njoke, tjesteninu i sl. Nudim uvijek nesto zdravo no u stanju je ne jesti nista ukoliko mu nesto ne pase pa mu onda dam sta zeli. No redovno ima na tanjuru uz to povrce 😆 Ne odustajem dokle ne popusti. Nikako ne zeli umake na bazi paradajza. Svakodnevno jogurt pojede. 
    Danas nam je pedica rekla opet uvesti vitamin D jer je slabasan i vide mu se rebra. 

• Zarica
    30. Studeni 2022. 23:52

mikio, sad mi je lako kapat u usta, al kad je u on bio mali to je bilo nemoguce. Ne znam jel prosla jedna kap il 5. A Oleovit ima 14400 UI po ml. Nisam vidla da i jedan drugi vit D ima tak velku koncentraciju. Tak da mi se ne svidja ni opcija na zlicu di racunam kolko ostane na zlici, a kolko ne. Ovak znam da je popila tocno te dve kapi i gotovo.
    Losa, mislim da samo ona membrana sa strane ispusta neki zvuk kao trubica kad se nepravilno otvara. Nije da je u pitanju neka ekstra tehnologija :) To je onaj philipsov kakav sam vidla da u bolnici koriste, oni su mi savjetovali da isti uzmem. 
    Moj cim cuje da ima neki umak u rucku ne zeli primirisat :D Ponekad mu samo uspijem uvalit. Al zato tjestenine moze uvijek jest. Obicno ih pocupa van iz rucka pa malo ocisti od druge hrane prije nego pojede A recimo ful je sretan kad imamo pizzu al onda sve postruze dolje s nje i tijesto jede. 
    Mi izbjegavamo bilo kakve vocne sokove, pa i te svjeze cjedjene. Bez vlakana kojih ima u vocki fruktoza je samo obican secer i casa tog soka fakat naglo dize razinu secera u krvi. Nedavno smo narucili onaj aparat koji mjeri razinu secera real time pa smo se i uvjerili u to. A recimo riza, tjestenine itd nam nisu nikakve znacajne spikove radili. Ocekivali smo da ce bit gori efekt s njima. 

• LoSaLoSa
    01. Prosinac 2022. 07:27

Da Zarice sokovi jesu zapravo cisti secer (pa i svjezi ili kakvi god) tako da ih niti mi ne konzumiramo osim u posebnim prilikama. Voce je na neki nacin prirodni slatkis :-) Opcenito je onaj neki pokret sa smoothijima i sokovima za detox teza glupost. 
    U sokovima su jednostavni seceri koji odah ulaze u krv, u tjestenini i rizi su slozeni (skrob) pa ipak to malo sporije ide u krv, posebno ako je integralno. 

annika
    01. Prosinac 2022. 12:41

M ni sok ne želi piti. Zarice ima negdje blizu 13 kg sto je i dalje premalo ali on uopće ne izgleda mršavo. Sad drugi dan ne jede apsolutno ništa kako je bolestan, samo vodu pije. 

[iimg]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.