ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    31. Listopad 2022. 21:37

Mikio Iskreno nemam pojma sto mislit. Ona je uvijek ok izgeldaom, umiri se tek na 39+ temp. Sad je ni nema, a oci onako mutne i staklenaste ko da gori. Jako je umorna to vidim. Ne mozes joj objasniti da se smiri a cim skace ili se valja i sl bude joj mučno. Probala zvat ti dezurnu albula tu par puta ali sestra samo se javi i kaze da je pedijatrica sa pacjentima.  Posto se umirila i zsapala, uspjela ppjest pol fete kruha i malo caja vidjet cemo sto ce biti do ujutro. 
    Bas si me obradovala sad sa pohvalom za te zimske cizme iz lidla. Mozda su to te 🤔 sto sam ja jucer kupila M na toj akciji 50kn lanjska kolekcija bilo me strah da necemo biti zadovoljni kad su tako jeftine tj da ce brzo se raspast. Ocito kod nas to niko ne kupuje kad je toliko tog ostalo im.

• LoSaLoSa
    01. Studeni 2022. 07:09

mikio taj svijet prirode je na Varazdinbregu izmedu Novog Marofa i Varazdina. Slazem se da je fora no samo radi toga se ne isplati potegnut iz Zg. Mogli ste produziti do Vz pa prosetati, nekih 10 km od imanja je 😄 
    Grizli nama su rekli na hitnoj 2h otkad povraca niti mu pokusati dati nesti jesti niti piti, a onda uvoditi po zlicu vode, slani stapic sl. Ako ne moze prohvatiti hranu i povraca i dalje doci na hitnu jer su oni jos mali i lako dehidriraju. Moj je povracao svega nekoliko puta te bio toliko dehidriran da je 16 h primao infuziju. Ako je dehidrirana/slaba vrti joj se kad hoda.

• LoSaLoSa
    01. Studeni 2022. 07:11

I temperatura oko 38 je mogucr viroza, no ako ide do 39 kao sto pises mozda je bakterijsko trovanje hranom 😏

mrgud_zg
    01. Studeni 2022. 21:20

Pozdrav svima!
    Evo i nas u klubu bolesnih. 😔
    Kaj se tiče vikenda bili 1 dan na Cresu, 1 na Brijunima. Bilo nam super, vrijeme prekrasno, uopće ne mogu vjerovati koja suprotnost Zagrebu. I onda mali zakurio i počeo kasljat i mi prepoznali da je to neki drugačiji kašalj i nazad za ZG. I Direkt pedijatrici kaže ona bronhitis. Dobili salbutamol za inhaliranje. Sutra idemo na kontrolu. Ali ne bih ja rekla da je to bolje. A i temperatura mu tek od jučer divlja. Uspješno ju skidamo ali niš mi se to ne sviđa. Rekla bih da nam je ovo prva prava bolest i baš nas je dotukla. Noći su nam užasne. 
    A ko za vraga kad smo prvi dan došli na more on je sam rekao da smo zaboravili doma dudu i da će sad doć vila varalica (kao što smo u knjigama čitali jel 🤭, uzet dudu za bebe i donjet poklon). I mi prihvatili priču. On je sad veliki dečko blabla. I čak je prošlo ok, probudio je jednom pitao si je, sjetio se da nema i sve ok. I fkt došli doma i dočekao ga poklon i super. I sad zadnje 2 noći kak je fkt bolestan opet žica dudu, i želi novu i ovo i ono. Ali fkt nakon 5 dana nema šanse da se vratimo. U principu zaspe stvarno bez problema i idem za tim da je to bila njegova inicijativa tako da ćemo izdržati.. nije to ni blizu one tuge koja je bila na ljeto kad smo mi mislili da je možda spreman ali nije bit 🙈. Mislim da se nije ova bolest potrefila baš u ovom trenutku da nebi više nikad ni pitao, baš peh..

mrgud_zg
    01. Studeni 2022. 22:01

Mi smo čitali Malu vilu varalicu, i zeko Vjeko ne treba više dudu. Ali ništa osim teorije s knjigama nismo postigli. Kod nas je sve došlo kad je on odlučio. Istina nisam ja nikad bila dovoljno odlučna prerezati, ali tako nam je bilo sa svim, od njegovog kreveta/pelena do sad dude. Kad on to osvijesti onda ide, dok se ja stresiram i opterećujem on se samo još više bori 🙈
    Znam da je patetično, ali bila sam tako ponosna kad smo došli doma, i pita ga mm kaj bi on htio da bude, da nađemo dudu na stolu ako smo ju zaboravili ili da je odnijela vila. I on kaže da je on sad veliki i da bi htio da je vila odnijela dudu bebama. 🥰
    E a kad smo pričale da ne znamo prepoznat kašalj. Sad bih povukla paralelu kako sam mislila da neću prepoznat trudove 😂 ali kad me prvi ošinuo odmah sam znala. Tak i ovo, mm i ja smo se sam pogledali kad smo ga čuli kak je počeo kasljat, i odma smo odlučili da se vraćamo doma. 
    A nije mi žao izleta, imali smo stvarno super sreću, javili smo se tipu na airbnb i lik nam je pristao na full refund, iako je bilo zadnji čas, baš sam se iznenadila da ima takvih ljudi danas još 😁👌

• Zarica
    02. Studeni 2022. 01:58

Evo i nas mali opet krenuo s kasljem, i to prilicno gadnim. Bili smo na Sljemenu, prespavali za vikend i danas opet isli. Za vikend je tako toplo gore bilo da je mali bos trcao po travi. Danas malo hladnije, al opet savrseno. Uglavnom danas je bas jako krenuo s tim kasljanjem. Tako da smo ga nakrcali cajem, pa onaj sirup i kad je zaspao debelo sam ga natrackala guscjom masti. A malo smo mu dali i da pojede prije spavanja uz ono karamelizirano mlijeko. Dobili smo tu mast od rodbine iz Bosne. Oni je prave i vele da se to rasproda prije nego se uopce napravi. Bas me zanima kako ce djelovati.
    Grizli, kak ste? Mozes zvat mozda dezurnu ambulantu u bilo kojem gradu ako je samo za savjet. Oni ti samo nece znat rec ako vlada neka bolest bas kod vas. Ako nije povratila onaj kruh i caj valjda ide na bolje.
    mrgud, kak vama bude taj kasalj? Nama je bas specifican, onak dugacak, nije mokri, mali se sav zacrveni prije nego uhvati dah. Bas kao neki deda zvuci. Prvi dio kaslja nesto kao da polusuho poteze iz dubine i onda zavrsava kao da ga neko lupa sakom o prsa, tak mi je nekak. I uopce mi to ne zvuci kao kod ostale djece, a uvijek je takav. 

• Zarica
    02. Studeni 2022. 02:08

Inace, sto se tice proljeva. Veli mi svekrva da je ona za to pravila caj od suhog lista dunje, tako je njoj jednom neka prijateljica rekla da super pomaze. I veli mi svekrva da je taj caj uvijek djelovao instantno. Doslovce u 100posto slucajeva bi klincima prosao proljev nakon sto bi popili caj. Al veli da je uvijek imala domace lisce. Bas me to zaintrigiralo, jel ima netko iskustva s time? 

Simbalija
    02. Studeni 2022. 08:43

Mikio spavale smo u Krapini da budemo blizu toplica ujutro. Neka veelika kuća sa sobama, ali ok je. Uredno čisto, veeliki krevet, ogroman wc, mala kuhinjica za kavu, čaj. Udaljeno je 15min od Aqua Vivae. Išle smo ipak tamo jer sam u Tuheljskim bila pa sam htjela isprobati nove. Došle smo u 9, izašle u 17h, cijelo vrijeme je ona skakala, plivala,  išla je na onaj veliki tobogan. Ma super je bilo,  čim je sjela u auto je zaspala i tek sam je doma probudila 😁
    Što se tiče Igrandie, tamo ima baš masu stvari za igru, imaš neke "sobice"  i u svakoj sobici je nešto drugo, u jednoj legići, u drugoj nešto za graditi sa bagerom, pa imaju kao veterinarsku ambulantnu, pa doktorsku ambulantnu, sobicu za uređivanje.. Imaju romobile i autiće za voziti. Međutim moja se nije maknula od tih sprava za skakanje,  penjanje, vješanje. Totalni je kaskader, na sve se popela.
    --
    Grizli kako je M? Nama su jedino savjetovali da ne nudimo hranu ako neće.. Vodu ili crni čaj na žličicu pomalo da se ne iritira želudac..

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Grizli
    02. Studeni 2022. 12:44

Zarice brz oporavak!
    Ja neznam kako bi opisala stanje od M. Uglavnom jucer bila ok, jedino cim se zaigra skace i sl onda vice da ju boli trbuh i da joj se povraca. Uspjeli dobiti dezurnu amb pedijatra u pulskoj bolnici i kao nek jok damo vecu dozu probiotika i vidimo do jutra al da predlažu pregled kod njenog liječnika zbog tih njenih prosirenih kanalica. Jutros zovem nasa dr ne radi, zamjena popodne ne primaju vise pacjente za danas. Na kraju ipak kod nase dr u ordinaciji ce biti neka druga dr. E tu dr bolje izgubit nego nac. Nakon 25 min objašnjavanja da M ima prosirene kanale, da djete ne mokri normalno unatoc tome sta je jucer popila 1.2 litru vode i 3 caja. Nudili je na zlicu svako malo, a jucer nije ni povracala ni proljev imala. Samo je komentirala da temp joj ne dolazi preko 38.5, djete je veselo btw vesela je i sa 39 bila, a urino moramo raditi i kad ima 37.2. Ona zakljucila da joj rastu zubi. 🤦🤦🤦🤦 Nisam izdrzala nego sam se isla posvađati. M dobila sve zube prije 2.godine zivota. Nije ju ni pogledala. To sta je bljeda ko krpa nema veze. Jos mi brojala da sto svako malo dajemo taj urin kad je uvijek sterilan. A valjda 10 puta sam joj rekla da ima problema sa bubreznim kanalicima. Na kraju sestra nam dala uputnicu za urin i krv kad smo izasle van od dr jer ova nas poslala bez icega i otisla iz ordinacije. Ni ispricnicu za vrtic mi nije htjela napisat pa kad sam dosla kod sestre ona se vratila unutra i napisala te uputnice i ispricnicu. Tako da sutra ujutro idemo vaditi krv da se javimo popdne jer ce vjerojatno doc nasa pedi. Ozbiljno razmišljam da posaljem neki prigovor domu zdravlja na rad te dr. Bas me iznervirala

Lavica27
    02. Studeni 2022. 13:45

Mrgud i Zarice mislim da hara nesto svugdje, N je imao iste simptome od subote ujutro, plus temp do 40. Do jucer ujutro. Sad samo nos curi. Rekli su nek pije sirup za kasalj, nisu nas primili :( Jutros sam dobila mail da javim zdravstveno stanje svog djeteta sto nikad nisam dobila, pa mi je par mama javila da su isti mail dobili jer nema doslovce pola vrtica s istim simptomima. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.