Mikio drzite se! M je dobro luduje, jede opet normalno i nista nova piki po noci ko sumanuta, općenito ona piski abnormalno puno bi ja rekla. Svi kazu da je to u redu posto dosta i popije pa ne razmišljam vise o tim kolicinama. Mare i vi isto se drzite, ja redovito ako pokupim od M nesto meni bude 20x gore nego njoj. Mi smo ti ti Mare mislili kupiti stan od susjeda pa si spojiti u jedan veliki, pa smo odustali jer smo zaključili da zelimo putovat vise nego doma biti pa nam ne treba velik stan i odustali. I tako smo krenuli trositi na putovanja. Da ne moram raditi bila bi svaki tjedan na putu. Bravo za pelenu nocnu. A ovo sa blokadom pusti sam će jednom se opustiti.
Mi smo otkrili za putovanja aplikaciju Pričalica ima dosta priča a neke su i personalizirane pa se recimo u Crvenkapici spominje njeno ime da pomaze Crvenkapici. To joj se jako sviđa pa izgubimo malo na slusanje prica i onda na razglabanje o toj prici jos barem pola sata.
Evo i kod nas bolest pokucala na vrata ...al no dobro od pocetka 9.mj ide bez prestanka u vrtic pa prosjek i nije tolko los. Temp nam se vrti zadnja dva dana oko 39...a danas je pojeo sam bananu a navecer izrigao krusku i monte koje je pojeo... bit ce ovo zanimljiv tjedan. A T sutra starta s vrticem (ocekujem da ce ic jedno 2,3 dana dok ne pokupi ovo sranje il od brata il nes iz vrtica)
Kod nas malac zdrav, pocet cu vjerovat da ima nes u toj guscjoj masti. Od najgoreg kaslja u dva dana sve proslo. Al ful me mala brine. Isla maloprije lec i cini mi se da ima laringiticni kasalj. Tak da sam budna pored nje na strazi. Nez kak ce bit ova noc, al vec me jeza hvata kad se sjetim prve latingiticne epizode s malcem. A on je tad puno stariji bio. Ona sad ima 4 mjeseca.
Ne bas dobro, na kraju smo zavrsili na hitnoj jer se kasalj pogorsao i krenula je jako hroptat. Dali su joj neke inhalacije od kojih joj se smirilo, danas je promatram. Ima slajma, tak mi je to koma kod bebe Drzim i vama fige, potrajat ce dok ne ojaca. Evo savjet jednog pulmologa je nikako ne davati maloj djeci nista za imunitet jer ih to moze zeznut u smislu da im se nece sam razviti kako bi trebao da nije bilo suplemenata. Pa ti budi pametan. Mi smo dosad pandu znali uzimati.
A bude valjda proslo bezbolno dalje... Vidim da je od sutra Interliber, ici cemo potrazit slikovnica kad mala ojaca, bas se veselim:)
Mikio bilo je super na krstenju i rockasu i tad su svi zdravi bili tak da je to bingo bio 😅😂
Ja cu na interliberu probat nac Azura plavog zmaja, frendica mi rekla za njega, a ja sam malo fan zmajeva, bolje mu je da mu se svidi 🤣
Zarice grozno zvuči...nadam se da je sad već bolje 🤞 Tak je grozno kad su tako maleni bolesni tako.
Za tu guščju mast sam čula sad kod pedijatrice...nekom dječaku ispred nas je to preporučila.
Mikio na sreću nemamo zasad iskustva s bronhitisom...ali mislim da je netko ovdje pisao da je možda bolje izbaciti inhalacije jer kad se inhaliraju je veća mogućnost da im sjedne na pluća. Da je kod zaštopanog nosa i kašlja bolje samo čistiti nos i usisavati.
.
A je zasad zdrav al dobro sutra je srijeda vidjet ćemo šta će biti 🤣🤣🤣 Rekao mu muž neka ovak tjedan izdrži barem do petka. Nas dva smo isto bolje, napokon me grlo prestaje boljeti i kaže muž da sam napokon prestala hrkati po noći... kontam da kak mi je bilo upaljeno i otečeno da sam zato hrkala 🤣🤣
.
Interliber....ima sad i akcija knjiga na netu.... imate kakvu preporuku za neku knjigu za odgoj....Sad sam na fb vidjela da preporučuju neku knjigu 1,2,3 Uspjeh za roditelje. Dosad sam mislila kako mi to ne treba al sad je stvarno vrijeme za neku literaturu o tantrumima i kako da ja ostanem smirena 🙈
Mare, to kaj je mikio dobila za inhalaciju je ventolin. Nece preboljet brohintis bez toga, dal inhaliranjem il nekak drugacije mora ga uzet. Mozes si uzet Jasper Juula, on ima zanimljive knjigice o odgoju, lagane za citanje. Mi smo uzeli nedavno i screamfree parenting, ja nisam jos procitala al muz je odusevljen. No to smo s amazona narucili, ne znam ako ima i kod nas neki prijevod ili nesto.
Za slikovnice ne znam opce sto bi ti preporucila, imam ih pune police s kojima sam zadovoljna. Mozda serijal Pip i Popi, Laku noc gorilo, Piknja u bolnici, Smrveni i Smlavi... Tete u vrticu nam preporucile mis lavljeg srca, vjeverice svadjalice, koala koje moze sve, serijal mrljek i prljek, serijal bubamara od julie donaldson, juha od bundeve... ja bum si nesto od tih njihovih preporuka nasla
aha, sad vidim da nisi opce pitala za slikovnice, to je samo meni prva asocijacija na Interliber
Ugl za taj scremfree parenting mi mm stalno prepricava kaj je procitao. Ideja knjige je da ne odgajas dijete nego osobu koju zelis da ono jednom postane i da pokusas ne nametati nista vec navoditi dijete da samo dodje do ispravnih odluka, da samo zatrazi pomoc ako je potrebno itd. Sve ono sto zelis da jednom i moze/bude kad se osamostali. Meni fora zvuci kad prepricava.
Sortiraj odgovore
Najstariji