Ifkaminja imam identicnan problem u zadnjih 10 dana (vec 2. Put) ali smo skuzili da je riječ od tome da se naglasio, kako dodje tako ode. Stavljamo ga piskiti kad mi idemo spavati oko 12 i to je to. Nekad drami, nekad se u snu popiski. Nemoj joj vracat pelenu, koliko god je izazovno, nece potrajati zauvijek. To je trening kao i sve ostalo. Drzi se😘
Mi smo s kceri stalno putovali, bila je ful zahvalan putnik, njoj najduzi let 5h, najduza voznja autom 10h. S njim smo sad bili prosli vikend u Mađarskoj, put je super prosao. Za avion znam da obozava ali sklon je tantrumima a iz aviona nemozes van 🙈🙈 pa nisam ni sama pametna,isto stalno planiramo...
Da da mikio u EU samo osobna treba. Ja niti nemam putovnicu, istekla mi 2020 kad je bio lockdown i nisam nikad novu izvadila. Imam u njoj ponosno jednu kraj druge rusku i americku vizu 😆😆 Za po EU mi niti ne treba, e sad za UK vjerojatno treba ili mozda ne 🤔 Nemam pojma.
Mi smo cesto svo troje u Sloveniji, Austriji ili Mađarskoj i svi putujemo samo s osobnom.
Simbalija meni je prošli mjesec bilo tako, skoro tjedan dva prije me počeo trbuh pomalo bolit,glava...sve kao da trebam dobit svaki tren...došla je na vrijeme. Ovaj mjesec apsolutno nikakav simptom,samo sam se iznenadila..i ovo je valjda prvi mjesec poslije poroda da me nije glava boljela a da sam dobila.
.
Ne mogu zamisliti da moram s njime nekud avionom.. i vlakove je obožavao pa je zadnji puta vrištao iz petnih žila kad smo došli na stanicu da neće u vlak pa smo morali ići autom xD
Ifka mi imamo pelenu za spavanje jer isto se ne budi...sve čekam da ta pelena ne bude krcata ujutro pa da ju opet pokušamo skinuti za noć. Jučer nije htio na dnevnom spavanju, išao je piškiti prije ali nije se stigao probuditi pa je neutješno plakao kad je vidio da se upiškio. Za svaki paket pelena govorim da je zadnji 🤣🤣
Ja N stavljam pelenu za noc. Imat ce ju do skole ako treba jer ja hocu spavat 🤣
Ja nju isto nemogu probuditi kad treba, ni za lijek ni za nis. A pelena bude krcata ujutro. Tako da je tako kod nas sada… a jel se probudi kad se popiski u krevet uopce?
Kolko si se ti napatila s njezinim nespavanjem, ja ne kužim kaj bi ju uopće budila 😂😂😂😂
Osim za lijek, naravno.
Mojoj je pelena suha ujutro. Tak je i na moru bilo. Objasnila sam joj da nismo doma, i da ak se upiški da možemo ići doma jer više nemamo gdje spavati, nije joj bilo drago ali je bez problema dozvolila da joj stavim pelenu. Svako jutro je bila suha pelena. A nisam ju po noći na tutu stavljala, ko sad 1-2 puta po noći kad nema pelenu.
Vratili se doma, više joj pelenu nisam stavljala, a istog trena je krenulo pišanje. Luda sam više 😂
Naravno, taj jedan put, prošli tjedan, kaj sam joj stavila pelenu za noć, naravno da je ujutro bila suha. 🙄😂
Ne probudi se kad se popiša. Kaj se nje tiče, ona bi tak do jutra spavala upišana. Ful tvrdo spava. Na tuti hrče i piša. Presvlačim ju, ona sve odrađuje, diže noge, guzicu, gura ruke u rukave- ali spava.
Jutros sam joj rekla da će joj se otopiti njezina čarobna dekica (tetica joj je kupila Harry Potter dekicu mekicu), treći put ju već perem u tri dana. Malo se zamislila. Ne znam hoće li upaliti. Priča za more je upalila, taj jedan dan prošli tjedan isto- rekla sam joj da ne spavam kad nema pelenu, da sam budna jer pazim da se ne upiški u krevet.. Vjerojatno ju to podsvjesno "optereti" pa ne piški. Ostalo vrijeme je očigledno fino opuštena 😂😂😂
Lavice hvala na psihološkoj pomoći 😂😘
MaRe moja se za dnevno spavanje nije nikad popiškila. Zna joj "pobjeći" kad nema vremena za tutu jer evo baš mora nekaj napraviti, i onda obično pusti vodu jer mora nekaj oprati, i kak pusti vodu tak pusti i vodu u gaće 😂😂😂
Doduše, to se sve skupa dogodilo 2-3 puta od kad nema pelenu.
Meni je samo ta noć problem. Jer ja nikak ne spavam. I to kad se probudim većinom ne mogu više zaspati po sat,dva,tri i onda dođe da taman zaspim i zvoni mi alarm za posao. Već sam lagano luda. A nisam realna. Jer praktički od rođenja ona spava noć u komadu. I ja sam spavala. Sad ne spavam pa mi je problem 😂
Frendica mi je baš preporučila podloge za krevet, ala one za presvlačenje, ali veće, valjda za inkontinenciju, pa da bar krevet ne moram presvlačit po noći i sve stavljati u pranje skoro svaki dan. Probat ću. Neće pomoć mom nespavanju, ali.. 🙈🙉🙊
Ifka moja ima fazu suhe pelene nicu i taman kad odlucimo da ju maknemo opet krene pisanje u nedogled. Isto ju se ne moze probuditi nikako i mogla bi spavat tako popisana 20 dana imam osjecaj. Dnevno nemam problema vec dugo, jedino joj je pobjeglo kad je imala urinoinfekciju. Sad zadnje ne sama trazila da joj vratim pelenu nakon stresa iz vrtića koji sad pokusavamo sankcionirati. Ako nece to je drugo onda treba slusat ih ma koliko nam bilo tesko. Al ja sam joj vratila kad je sama trazila.
London treba putovnica ne moze s osobom. Najsvjezija info od proslog petka.
Ma u avionu je M bilo cak i najzanimljivije i vlaku. Njoj auto dosadi jer nemoze setat. U avionima redovito nađe nekog tko ce s njom iznjenjivat grimase, pricat, stjuardese su joj sad dale da im pomogne nositi casopise 🤭. Imamo onaj ikea kofercic sa bojice i bojanku, unutra smo stavili tablet sa skinutim crticima i pjesmicama, neke puzle male, plisaca. Zabavili smo se tih 2.30 sata koliko smo najduze ljetjeli. Dva puta je i prespavala cijeli let. Neznam najgore joj je bilo kad smo cekali uzlijetanje bio neki problem pa nikako krenuti. Kad se uplasila upali u neke turbulencije samo sam trazila pojas da ju vezem an sebe i nije bilo problema. Spakiram nas u pop sata sve. Obicno torbe izmjesam robu za slucaj ako se koja zagubi. Njoj slozim odmah sve komplete da na putu ne razmisljamo samo vadimo paketice robe. Mi jedva cekamo iduci let cak razmisljamo o nekoj egzoticnoj destinaciji al moramo putovnicu napraviti. EU sve zemlje sa osobom samo. Kolica se ne zeli voziti nikad i nigdje osim na putovanjima kad se umori hodati ili joj se spava 😁
Sad smo joj na poklon za odvikavanje od dude kupili stolic za auto iz Kauflanda tako da mislim da ce od sad to s nama na put. Super stvar mi se pokazala posebno sta ako i jede ne mrvi po svugdje.
Btw ste vidile da C&A ima napokon app za mob i neke popuste.
A da jos sam htjela napisat da za Novu godinu su cjene karata abnormalno skupe i osobno ne bi birala te termine. Krajem pevog vec ima pol europe za 20 eura karata. Dosta aviokompanija ce. A crni petak imat popuste. Bar su lani.
Već sam mislila da smo mi jedini s problemima s pisanjem po noći. Pa nekad i po 2x mijenjam posteljinu.
Ali stavim odmah duplu posteljinu s dvije nepropusne plahte -(ne sjećam se jel DeeDee to savjetovala, ali hvala tko god je), pa samo skinem kad se upiski tu prvu posteljinu i ostane druga. Pa kad tu upisa mijenjam ili nekad stavim i 3 🙈 ali da, nema šanse da se zbudi ići na wc, pa to toliko tvrdo spava da nisu istine.
Simbalija, i ja sam pomislila na trudnoću 😂
Da da Grizli slazem se da su Bozic i Ng najgore za putovanje. Cijene su po 10× vise nego par tjedana kasnije. Ako ima bilo kakva opcija najbolje putovati van tog razdoblja. Mi idemo pocetkom prosinca., a rqdo bi iza nove godine negdje na neko egzoticno mjesto 😀
Kaj se bolesti tiče on je ok. Bili smo na kontroli, pluća čista, radili kks sve ok. Na kraju samo viroza. 3 dana visoke temp bez objašnjenja. Ali bitno da je prošlo. Sutra se spremamo nazad u vrtić. Tu i tamo još zakaslje ali ok je. Jedino je lud jer danima nismo išli van i doslovno mi se na glavu penje 🙈
Ali Zato smo se nakon njega mm i ja prehladili. Valjda nam se nakupilo toliko dana nespavanje i ostalo. Doslovno umiremo a realno osim sinusa nam nije niš. Bez temp ali nemremo disati, iz nosa izlaze čuda, kaos 🙄
A htjela sam se nadovezati na pelene.. mi se na ljeto skinuli. I uredno je sve radio na moru u tutu. Onda se desilo da smo bili vani a nismo imali niš sa sobom i on nije mogao kakat samo da čučne u prirodi i tu se desila blokada. I više nije htio kakat. I to nas drži još uvijek. Tj tu i tamo kaka na tutu, ali uglavnom traži pelenu samo za kakanje. Znači ide u vrtić bez pelena, nikad tamo ne kaka nego popodne doma. Ne znam kako to riješiti ali odlučila sam ga pustiti još malo da bude spreman opet sam. Pokušala sam par puta na silu i bilo je još gore. Noćnu pelenu smo skinuli prije cca mjesec dana malo više kad je prestalo bit vruće i kad je prestao po noći pit vode. Pobjeglo mu je možda 2-3 puta u prvom tjednu i više nikad. Tu i tamo se probudi i zove da ga vodimo piškiti po noći ali u velikoj većini dana izdrži cijelu noć bez problema.
Kaj se tiče putovanja, ljubomorna sam i na grizli i lošu i lavicu 🙈 mi odemo svako toliko ali ni približno kolko bi htjela. Odlučili smo u ovoj zimi završiti kuću jer nas izluđuje 😂 i onda jednostavno stalno ima nekog posla, uvijek premalo vremena i tak.. nadam se da nam ipak dolaze neka bolja vremena 😁
E da, i mi samo na putovanju koristimo kolica za spavanje 😂 doma ih ne koristimo odavno 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji