ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DeeDee
    24. Rujan 2022. 10:06

Zarica

Ej zenske, kak je. mikio, kak se vrtic nastavlja? Jel N uziva, kak ste s kasljucanjem? DeeDee, MaRe, jel i kod vas jos traje euforija :) Ja sam nedavno proslavila rockas, nakuhala slatkog, slanog, nisam 3 dana normalno spavalaJos se oporavljam. Al bilo je super :D Rekla sam mm da necu vise to radit i tolko nakuhavat pa mi je on rekao da sam istu stvar izjavila zadnji put i da je sam cekao da opet to kazem

Kod nas je euforija postojana 😁
    Rekla je teta da je jedan dan dosta plakala prije spavanja i nije htjela obući pidžamu ali to sam ja kriva jer nikad nisam uvela rutinu "pravog" spavanja popodne, no kad ju je napokon presvukla je legla i zaspala i probudila se sretna i zadovoljna..jedan dan sam došla po nju u 15 a gospođica još tvrdo spava pa sam se vratila nakon pol sata 😁
    .
    Ja sam ove godine rođendan u potpunosti izignorirala no bila sam sretna kao malo dijete jer mi je test napokon bio negativan pa sam otrčala po V i popodne napokon mogla do mame 🙌
    .
    Inače, zvali su nas u četvrtak oko 10 iz vrtića da V ima temperaturu, na kraju cijelo sranje ispalo, nikako, ali nikako joj nismo mogli spustiti, baš smo se prepali, navečer otišli na Kantridu, dali joj valjda neku konjsku dozu, nakon pol sata se spuštala po toboganu u čekaoni dok smo čekali nalaze 😅
    Uglavnom nekakva bakterijska upala je u pitanju ali nemaju pojma kakva 🤷🏼‍♀️
    Od simptoma kašlje već tjednima, taj četvrtak cijeli dan visoka temperatura, jučer popodne slabija temperatura i od jučer joj izlaze oni pravi fuj fuj gusti iz nosa. Došla jučer doma s pol ljekarne u vrećici😅 
    I tako, izgleda da su nam počele jaslićke radosti 😀

Sad idem čitati dalje jer vidim da se toga skupilo 😁😁😁

[/url

DeeDee
    24. Rujan 2022. 10:21

Mikio nama je trenutno hit difuzor koji svijetli pa mi je 2u1 i za svijetlo i za lakše disanje, ima timer pa stavim na dva sata najčešće i nakon toga se gasi samo.. prije je imala neku malu kravicu koja mijenja boje pa je isto onako ugodno lagano svijetlo ali je problem baterija koja izdrži par noći. Ponekad baš nema šanse da ostane u sobi bez velikog svijetla pa jbg pustim i ugasim kad vidim da čvrsto spava.. što se snova tiče, nemam pojma, ona isto zna imat tako neke izjave da se ponekad zabrinem..iako sad je u fazi proživljavanja dana u vrtiću pa mi bude smiješno kad je čujem ja ću ljuljačkuuu, i onda nakon dvije minute, ali ne želim salatu 🙈😂😂😂
    .
    Ovo sa snackovima u parku se i ja znam čudit, to tipa moja sveki radi ali nju još mogu razumjeti jer ima 73, i nije s njom svaki dan pa ajde ali jako često vidim roditelje sa zalihama smokija/štapića/čokoladica/sokova 🤷🏼‍♀️
    V jede sve, i "sranja" ali ipak malo kontroliranije, bar mislim 😅

[/url

DeeDee
    24. Rujan 2022. 10:25

Nisam upoznata s pravilnikom ali nekako mi je logično da nema donošenja hrane ili ako je već takav tip gdje nema organiziranih obroka da se nekako kontrolira, bo.. ja sam s našim vrtićkim menijem za sad baš zadovoljna, probam učitat tjedni primjer 

[/url

DeeDee
    24. Rujan 2022. 10:31

Evo mislim da sam dovoljno tipkanja nadoknadila sad, ponijela me atmosfera 🙈🙈🙈

[/url

mrgud_zg
    24. Rujan 2022. 14:48

Uključite ću se u temu oko prehrane s komentarom da možete svi bit sretni što nemate alergicarsko dijete jer tek u takvoj situaciji shvatite kolko su standardi i "propisana" prehrana neodrživi. Ako se sjećate ja sam prošle god pisala gradu Zagrebu i imam odgovor da se mom malom mora sve zamjenski osigurat, to u praksi apsolutno ne prolazi kod nas. Znam vrtiće gdje postoje dodatni jelovnici ali eto kod nas je očito manjak kuharica i nema. Sretna sam utoliko što su kod nas standardni sport keksi a ne petit, jer sport bar nemaju maslaca 😁. 
    U našem vrtiću nema donošenja ničeg za rođendan i to mi je super. Opet to govorim iz naše perspektive
    Kaj se tiče situacije kod mikio, apsolutno mi je nezamislivo da 6 djece ove male dobi sjedi skupa za stolom i svak jede svoje. Ali ja osobno ne bih imala problem s tom jednom uzinom da se jede kaj god. Radila bih ponekad muffini, palačinke i slično (što onda odmah može bit i za večeru) a kad su Tuc krekeri nek se jedu Tuc krekeri. 
    Moje dijete i dalje jede na dane. Trudim se usaditi mu zdrave navike, ali realno ni ja ne izgledam ko oličenje zdravlja niti tako jedem pa mi je onda to malo licemjerno. Doma imamo uvijek svega, i zdravog i nezdravog. Mali za glavne obroke dobije raznovrsno i generalno ok jede, kod nas ne postoje nagrade u obliku deserta poslje ručka niti slično. Al popodne vikendom najčešće  jede gluposti i s tim sam se pomirila. Danas je npr bio sa mnom u lidlu i užicao me čokoladnu bananicu i kupila sam mu i dala da pojede 3 kolko me i tražio. Zato je za doručak pojeo griz s hrpom voća a za ručak je povrtna juha 🤣

• LoSaLoSa
    24. Rujan 2022. 19:46

mrgud sigurno je grozno kad se iz medicinskih razloga mora paziti na prehranu. Nadam se da ce ipak alergija proci 🤞 Od frendice mali je proljetos navrsio 3 godine i prema preporuci alergologa mu pocela davati polako mlijecno. I nije imao vise rekcije tako da sad normalno jede sve. Nadam se da cete i vi to "nadrasti".
    DeeDee kod nas skoro isti meni. I ovaj kolac s rogacem i jabukom vidam i kod nas na menija. A ja u zivotu nisam rogac probala 🙈 

Valkris
    25. Rujan 2022. 11:32

miki0

Evo i nama prehlada, zacepljen nos, kihanje i skoreni smrklji… 😮‍💨
    Jel ide takva u vrtic il ne?
    Jel vec krenem inhalirat fizioloskom?

Inhaliraj odmah sa sinomarinom da, 10 minuta par puta dnevno. Navečer ja kapnem efedrin. I uključim ravensaru u difuzor. 
    Što se tiče prehrane i gluposti... Mali je oduvijek jeo sve i puno toga. U vrtiću pojede 2 tanjura ručka. Doma mu dam i sladoled i tuc krekere jer znam da pojede hrpu voća i povrća. 
    Mala nista nije htjela jesti. Ništa. Dugo smo se borili, na kraju sam joj davala biorella choco za apetit i počela je jesti. Čokoladu obožava, kad vidi ljubičasti omot od milke počne vikati "daaaaa aaaaa" i sva je sretna. I onda joj objašnjavam da ce dobiti kad pojede ručak. I borimo se. Ali pojede ručak i dobije 2 njena mala zalogaja milke. I jede smokice/petit keks skoro svaki dan po njih par. 
    Ali počela je jesti, u vrtiću dobro sad jede. Doma se borimo. Jede voće i u vrtiću i doma svaki dan. Pa nekako mislim da ta 3 smokica koja pojede joj nikako neće naškoditi ako je taj dan pojela hrpu voća i cijeli ručak. 

mrgud_zg
    25. Rujan 2022. 13:18

Losa tnx, ma  i ja se nadam da će proc. Alergologics je na ovoj kontroli kad se smanjio prick test rekla da ćemo se na sljedećoj kontroli dogovoriti oko uvođenja po malo tak da držim 🤞. Idemo sljedeći mj to potvrditi iz krvi 
    Ugl smisao mog posta je bio da živimo u Hrvatskoj i da ako nije za djecu koja imaju med.dokunentaciju uređena prehrana da jednostavno morate svi smanjit očekivanja. 🤭 Znam da to svakom uz njegove perspektive ne znači puno, al tak je. Ja mislim da nikakvim nutelama i linoladama nije uopće mjesto na jelovniku, i da ima stoput zdravijih pekmeza. Al isto tako povremeni keks, kreker il' smoki fkt nisu kraj svijeta.
    Mikio mi se isto inhaliramo već 10ak dana 🤣 a tek je 9 mj 🤦 al čistom fiziološkom. Ja svog u vrtić ne šaljem s temp ni kad je ful prehlađen. Ono vrticko kašljucanje i malo curenje nosa ne računam 🙈 

DeeDee
    25. Rujan 2022. 13:34

A mrgud vjerujem da to baš mora bit zajebano držim fige da ste na kraju s tim 🤞🤞🤞
    Mikio, Nama su u vrtiću rekli da se dijete ne šalje s temperaturom, proljevom ili povraćanjem (no shit Sherlock) ali ja je neću ni sad slat bar do srijede kad ima vađenje krvi i pregled kod pedijatrice jer opet kašlje kao slon i jednostavno vidim da se nije još dobila tako da ne znam, valjda nekako sam procjeniš 🤷🏼‍♀️
    Mi se isto inhaliramo još od kad je krenula jer mi je neka granična bila cijelo vrijeme..

[/url

DeeDee
    25. Rujan 2022. 13:35

Valkris od koga si uzela ravensaru? Moram naručiti sve nešto pa mi je i to pri vrhu liste ali nisam nigdje naletjela na provjereno nešto 

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.