ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    26. Rujan 2022. 00:19

A kaj se tice nenajavljnih izostanaka, mi imamo njihov broj moba pa samo sibnemo poruku ujutro kad on ne dolazi u vrtic. Al ne kuzim, jel ne mozete kod nenajavljenog rec naknadno da je bio par dana s bakom bez razloga i to je to? Ili to vrijedi samo ako javite unaprijed? Ne kuzim razliku.

• LoSaLoSa
    26. Rujan 2022. 06:28

Zarice ni ja, a valda ni oni koji su to rekli. Mi nosimo ispricnicu ako iz vrtica zovu da je nolestan pa ga pokupimo ili ako je doma duze od tri dana recimo. Ostalo nam pedijatrica napise. Sada je rekla bas pedijatrica da su opet malo strozi po vrticima zbog korone. 
    Hvala za ovaj sirup, bas cu ga probati potraziti. 
    Sretno svima u novom vrtickom tjednu i da bude bez boleština 🤞

Grizli
    26. Rujan 2022. 07:14

Zarice hahahhaha... Oprosti znam da nije smijesno i da ja bi mm nogom lansirala nazad u taj Lidl, al umrla sam od smjeha. 
    Super da su vam dali popise sto smijete nositi za djecu znog alergicata. Meni je to recimo bas ispravno i lijepo. Ne izdvajaju se alergicari. Mi smo preko ljeta u skupini 3 tjedna imali malenog alergicnog na mliječno i kuharice su ta 3 tjedna izbjegavale sve mlijecno kuhat za ruckove. Neznam kako su zamjene za doručak i snack mjenjali, al receno je da vrtic pokriva zamjenu. 
    Kod nas ispricnice nekad dr da odmah kad dođeš sa djetetom. Al nama je super to sto su u cijelom gradu 2 pedijatrice i imaju dogovor sa vrticem takav da ako djete je febrilno bez tocno poznatog uzroka mora ostat najmanje 2 dana doma nakon sto padne temp. I do kraja terapije antibiotika. Ako recimo ima urinoinfekciju onda moze u vrtić cim je djete dobro i nije febrilno, a jos recimo uzima antibiotik. No kod nas ja mislim da svi jave jer ako je djete bolesno se placa 50% manje za te dane, kao i za 20 dana godišnjeg odmora od roditelja. Ako ne javimo i nema ispricnice plaćamo punu cijenu.

Da li je koja vidila di gumena odjela ona tamnka a da nisu preskupa? Velicine od 86-104 nam trebaju vise komada pa zato ne bi neka preskupa.

mrgud_zg
    26. Rujan 2022. 10:18

Evo ja jutros ipak predala dijete nakon 2 dana izostanka bez ispricnice. Popricala s tetom i rekla sam joj da ga nisam vodila doktoru samo je ostao kod moje mame. 
    Mi smo prošle godine imali mail baš od naše grupe. Ove godine još nije oformljen, niti smo imali roditeljski. Imamo samo neki dežurni mob.
    Zarice umrla sam na priču o vreći 🤣 naš mali još od prošlog ljeta kad sam uložila u skupu etheral vreću više ne želi spavati u tome. Od neki dan sam mu počela opet čarape oblacit jer se otkriva naravno. I spava u boduju da mu bar bubrezi nisu goli 🤭

• Zarica
    26. Rujan 2022. 10:34

mrgud, mi po ljeti spavali u majcama al sad sam vratila bodi, isto jer se uvijek otkriva/pokriva a cini mi se da je vec  dost hladno.
    Losa, ima ga u privatnim ljekarnama. Ja ga nasla u mandis farm u cityju. Ima junior i adult verzija. Al dosta je slatkast, moj mali ga doslovno zica, al ti ces morat svog dobit na foru. 

DeeDee
    26. Rujan 2022. 10:49

Zarice i Losa ma ne kužim ni ja ovo s ispričnicama, to je sve rekla kazala od poznanika čija djeca idu u taj vrtić, zato sam i napisala da mi nema smisla, vjerojatno nisam dobro shvatila 🤷🏼‍♀️
    Na stranicama vrtića piše samo da je za izostanak obavezna ispričnica, bez ikakvih objašnjenja niti detalja odluke, a kako nam grupa još nije do kraja formirana, tj. dvoje djece tek mora krenuti s prilagodbom još nismo imali roditeljski. kod nas nema nikakvih umanjenja osim ako dijete 30 radnih dana nije u vrtiću 🤔🤔🤔
    Ali evo došao mi je račun za rujan, i ugodno su me iznenadili s pola iznosa, nisam očekivala obzirom da je krenula 8.9. ali kaže M koji je bio na potpisivanju ugovora da piše od 15.9. tako da super 

V se ne pokriva hmm od nikad? 🙈
    Svaki odlazak na WC je pokrijem i redovito je otkrivena i noge kao led 😅
    Vreće su funkcionirale do pred kraj prošle zime i znam da nema šanse više ali bi pokušala s tim s nogavicama 🤷🏼‍♀️

[/url

annika
    26. Rujan 2022. 12:09

Evo i nas u shemi vrtićkih bolesti pa da kažem da naša pedijatrica inzistira da je dijete do kraja antibiotika kući, obvezno se dolazi na kontrolu pred kraj i tek onda daje ispričnicu. Mi smo bili danas, M ima upalu oba uha i dobio klavocin 7 dana, u petak na kontrolu i onda ćemo dobiti ispričnicu. On niti kašlje niti mu nos nešto curi, a baš ke jadan u bolovima. Zbog doziranja antibiotika ga je vagala- ima jedva prekp 12 kg i kad ozdravi mora vaditi krv da provjeri željezo. M je inače počeo doručkovati u vrtiću i pojede juhu ako u njoj nema ništa osim rezanaca. Taman smo se dogovorili u vrtići da počne ostajati na spavanju ali ništa od toga

[iimg]

annika
    26. Rujan 2022. 12:12

U našoj općini za 3. i svako iduće dijete u obitelji je vrtić brsplatan 
    Za doručak imaju sendviče, pahuljice, kruh i namaz; za ručak im se dovozo iz prehrane klasični ručkovi- juha, rižota, pire, meso. Za užinu dobiju i voće i keksiće. 

[iimg]

DeeDee
    26. Rujan 2022. 12:42

Annika a siroče, nadam se da će bol brzo proći 🤞
    I V je na klavocinu isto 7 dana tako da pretpostavljam da je ovaj tjedan doma jer joj je petak zadnji dan. A u srijedu nas je naručila na pregled 🤷🏼‍♀️
    Kod nas je za drugo i svako iduće besplatno.

[/url

Valkris
    26. Rujan 2022. 14:08

DeeDee imam ti ravensaru Pranarom piše, 100% essential oil.
    A vreću sam uzela u Lidlu 104 veličina, piše 3-4 godine, od ramena do kraja nogavice je dugačka 82 cm.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.