Ej zenske, kak je. mikio, kak se vrtic nastavlja? Jel N uziva, kak ste s kasljucanjem? DeeDee, MaRe, jel i kod vas jos traje euforija :) Ja sam nedavno proslavila rockas, nakuhala slatkog, slanog, nisam 3 dana normalno spavala Jos se oporavljam. Al bilo je super :D Rekla sam mm da necu vise to radit i tolko nakuhavat pa mi je on rekao da sam istu stvar izjavila zadnji put i da je sam cekao da opet to kazem
Zarice ja to isto svaki put kažem pa ne provirim van iz kuhinje par dana xD
.
Mi smo svi troje doma bolesni ovaj tjedan...doduše mali je najbolje od nas jer mu samo nos i malo kašljuca, muž je na aparatima a mene tko pita...kuham i poslužujem ih xD
Pomislila sam da je korona jer je brat dobio prošli tjedan al dvaput smo se testirali i negativno je. Mene samo grlo boli i nos mi se začepljuje i počinjem kašljati a muž je imao dva dana temp (ko što kažem na aparatima 😂😂) i dosta iskašljava. Oboružali smo se čajem,limunom i vitaminima.
.
Mali svaki dan pita dal ide u vrtić....jučer je tulio da ide kod tete tak da dobro je 😁 Tete su stvarno dobre pa ih djeca brzo zavole...sve cure mi kažu da smo najbolje tete dobili.
.
Mikio kako ste vi?
.
Sutra ima vreća s nogama u Lidlu...moram prva doći tamo 😁
mikio, ja se isto fakat iznenadim kak roditelji hrane djecu. Uvijek u parku nose kekse il tak neke gluposti kaj izbjegavamo. I onda mi je bas tesko malog naucit da pojede dobar snack kad svugdje oko njega slatkisi, cipsevi i gluposti. Spremi ti njoj nes normalno, kaj te briga. Tipa cvarci su njima odlican snack a skuzila sam da tvoja N ih voli jel? Ja znam staviti malom tipa cvarke, grozdje i mrkvu za snack. Pa nek nesto i ne voli, nudi svaki dan, jednom ce joj sjest :) Ili npr komad sira i voce. Ili graha obicnog i voca. Jednostavno se poslozi u te tanjurice s odjeljcima i moze cekati vrijeme uzine.
Ja sam proslavila 32:D Meni to vec bad dosta zvuci. Ja bi nazad na nekih 26,no dobro :)
E vrece u lidlu, bas mi se dobro pokazala ta vreca zadnji put. Moram vidit jel ju prerasao.
Amje meni, pa odkud joj tak nes padne na pamet. Jel mogu oni stvarno izmislit takvu situaciju a da ju nigdje nisu culi/vidli. Zvuci mi nevjerojatno. Mozda ju je neko nekad plasio da ce je uzet ak nes ne napravi, nemam pojma.
Cure jel znate vi jel postar obvezan doc do vrata ili do zgrade samo? Stalno nas nasa postarica zica da sidjemo, a meni nezgodno s malom, pa nekad samo vidim papiric jer valjda zna da ce morat gore, ne znam koje je pravilo zapravo.
mikio ideje: domaci kolaci i muffini tipa zapecene zobene s bananom, neke strudlice domace, puding od chia sjemenki s vocem (ima u Offertisimi kao casice s poklopcem), jogurti sa zitaricama (ima i kupovnih koji su ok) itd. To si ja za gablec slazem 😆 No iskreno, ne znam kako je ona no kad vidi da okolo svi jedu junk i ako proba i ona ce traziti kad tad.
Zarice nama je kuca odmaknuta od ograde 7 m i postar redovno dode do ograde i ubaci unutra papiric da me nema (iako sam u kuc) ili pozove da izadem van. Pa se niti ne cudim da ne zele u zgradu do vrata. Mislim da nisu obvezni. Mi kad smo se tek uselili nismo imali postanski sanducic jer nije bilo ograde i onda mi je jednom komentirao da on nije duzan dolaziti do mojih ulaznih vrata i zvoniti 🤷♀️ Ta pravila HP-a su grozna. A da ne velim da sam trebala dobiti neko sluzbeno rjesenje skoro iz susjedstva. I pismo je prvo otislo u Veliku Goricu u sortirnicu pa se vratilo u postanski ured iz kojeg je poslano i onda iduci dan dobijem papiric da moram podici pismo u postanskom uredu jer me nema doma. I na kraju sam morala ici u postu dalje nego mi je polazisna tocka odakle je pismo poslano... i sve je trajalo tjedan dana. 😱
mikio i kao mama a i netko kome je blizak nutricionitam mislim da nebi smijeli braniti ili traziti da ako svi jedu da njoj ne daju. Ona je u vrticu taj jedan mali obrok pa taman da i najveci junk pojede nece joj smetati sto se zdravlja tice. No to da je njoj bilo zabranjeno nesto jesti joj itekako moze naskoditi i nasmetati, ne sada dmah vec u buducnosti na razvoj nezdravog odnosa prema hrani. U smisli jedem ono sto mi je bilo zabranjeno i onda ce joj biti jos "slađe". I onda nakon toga dolazi krivnja u pubertetu i svasta ne dobrog.
No naravno mozete Vi napraviti kako mislite da je najbolje za nju. Zdrave prehrambene navike se najvise stjecu unutar obitelji i preko onog sto vi u kuci jedete.
mikio ma kuzim no napisala si da velis teti da joj neda, a to je direktno... svi jednu, a ja ne smijem. Kod nas u vrtiću znaju imati keks za meduobrok, neki kolac, linoladu na kruhu i sl. Rijetko no za dorucak zna biti i cokolino i one cokoladne kuglice s mlijekom. Moj nista od toga ne jede, no shvacam da to vecina djece voli. Osobno nemam nista protiv toga ako je to nekoliko puta mjesecno, a ne na dnevnoj bazi. U vrticu gdje ide od frendice mali su htijeli uvesti da ne nose torte za rodendane vec da im tete narezu voce... i najvise se pobunili roditelji pa je to propalo. Kod nas u vrticu je tri puta tjedno voce,ili iza rucka ili za uzinu.
Sto se tice hranr, moram rec da sam zadovoljna vrtickom hranim jer kod nas je svako dan vocka al bude i neki kolac tu i tamo i tak neka oblizeka, al realno fakat je meni dobar i puno voca i povrca ima.
Mikio mi ti imamo iz ikee lampicu malu koja blago svijetli (mogu se mjenjat boje a moze i bit fiksna) mogu ti na instac poslat koja je
Mikio ja nisam uopce shvatila zasto mislis da jedu svaki dan tudje krekere i da im zato prestaje davati voce? Sumnjam da je ta mama poslala vise od paketica Tuc krekera a obzirom ih je 6 mogla je Max dva pojesti. Moja djeca jedu bas sve, od cokolade do poriluka i da,imam tu srecu. Ne branim im nista ali umjereno se jedu slatkiši. Ako je rodjendan ne branim jer bi radije da probaju dok sam tamo nego se izbezume. U vrticu se dobivaju petit keksi ako im je predugo od trenutka kad imaju uzimao do kad ih roditelji skupe. Nekad jabuku. Ne pitam nit ulazim u njihov izbor jer sam im povjerila dijete. Jednom sam se pobunila a to je bilo kad su u jaslicama kceri natocili u bocu Cedevitu da ima za kroz dan jer sto Ce djetetu od godinu dana Cedevita. I to je to.
Jutros su imali coko namaz i kruh, mi doma nemamo nit kruha (jer propadne) nit nutelle (jer bi je ja prva zlicom rjesila🤣) pa nek jedu u vrticu. Mislim da je zdrav odnos prema hrani vise od uzine u vrticu nego generalno zaokruženo s kucnim navikama.
Iz moje perspektive,ako je nejelac radila bi joj sama zdrava peciva. Zamrznula pa ispekla vecer prije ili neka od tih kombinacija.
mikio, ja sam drukcijeg stava od cura. Tuc krekeri i takva da oprostis sranja u vrticu nebi trebala postojat. Meni je super sto je kod nas zabranjeno nosit ikakvu hranu i pice u vrtic. To sto povremeno imaju poslasticu na meniju mi je potpuno svejedno, al da klinci nose sranja i dijele ih to mi je uzas. I izgleda mi nekontrolirano, odnosno moze bit svaki dan, moze bit puno, malo, ti nemas pojma. Jedno je kad svi dobe kruh i linoladu, a drugo je kad imas na izbor 5 stvari pa si izaberes junk, i to pod nornalno. I ja mislim da bi to moglo utjecat na nju, pogotovo ak velis da nece nis doma jest, tek nakon ovog si mirna da nebu rucala. Al po meni je to propust vrtica, ne vidim kaj bi mogla napravit jer da samo ona ne smije mi naravno nije rjesenje.
Sortiraj odgovore
Najstariji