ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    25. Rujan 2022. 14:48

Hvala Mrgud, srocila si sto sam htjela rec.
    Mikio,da je uvjet da nema smrklji,moj N nebi sastavio 2 tjedna u vrticu 🙈 Deedee znam da se cudis al nemali broj puta sam cula da roditelji daju djetetu koje ima temp cepic i posalji ga u vrtic :( Tvoja pije i antb? Mislim da se ne dalje dok ne završi terapija,mozda je kod vas drukcije... Super ste brzinski ozdravili🙏🙏

Angelly
    25. Rujan 2022. 14:51

Inace evo moji su pomalo smrkavi od pocetka 9mj...N uopce ne inhaliram trenutno nit nis (dobije med i sirup protiv kaslja jer malo kasljuca) a T samo isprem nos i usisam prije spavanja i dobri su zapravo. Tak da u mojem slucaju ta sva inhaliranja prosle god ne mogu rec da su nes pomogla. 

mrgud_zg
    25. Rujan 2022. 16:31

E a kaj se tih bolesti tiče mislim da je pravilo da nemres dijete vratit bez ispricnice od doktora. Sad kad razmislim ne znam dal' će me sutra tko kaj pitat jer sam nalog ostavila u cet i petak doma jer je malo kasljao, ali nije bilo za ic kod doktora. Meni je ovo sad preporod jer imam mamu u penziji, prošle godine nisam imala taj luksuz al on srećom stvarno nije bio puno bolestan pa smo imali sreću. Za sad nisam uvela ništa za imunitet, od prirodnih stvari pije med i čaj od korijena sljeza. Sirup dajem samo u kritičnim situacijama tipa kad kašlje cijelu noć..
    E htjela sam pitat kakvi su kalupi Nike tenisica? Do sad smo imali samo Adidas i puma i te su mi slični kalup a sad bih baš jedne nike naručila... 

DeeDee
    25. Rujan 2022. 17:42

Lavice a vjerujem da ima svega ali ono..
    Nemam pojma za antibiotik vidiš 🤔
    Kod nas je liječnička ispričnica obavezna za svaki izostanak koji nije najavljen ako sam dobro shvatila što mi isto nije baš jasno, a šogi kaže da je neki dan išla kod pedijatrice za ispričnicu jer je mala dva dana imala temperaturu, nisu bili kod nje na pregledu ni ništa, sestra joj je samo napisala ispričnicu bez da je uopće pitala zbog čega nije bila u vrtiću  🤔🤷🏼‍♀️
    mrgud V je imala jedne najkice 26 još dok je s ostalom obućom bila između 24 i 25, sad da li se slučajno poklopio takav model, ne znam..
    .
    Kolike su 104 vreće s nogavicama iz Lidla? Velike kao i sva njihova robica ili? Da znam da li mi se uopće isplati ići vidjet, iako pretpostavljam da ih više nema, zaboravila sam na to..

[/url

MaRe
    25. Rujan 2022. 19:34

DeeDee….velika je vreća...nama je super...mali je 97 cm i ima i više nego dovoljno lufta a i nema nogavice pa je svejedno i da je kraća. Spava u njoj jer smo mi rekli da je to pidžama za velike dečke a vreća je za bebe 🤭🤭
    .
    Kod nas je ispričnica obavezna za svaki nenajavljeni nedolazak. Otišla sam u petak po nju,ni ušli nismo kod dr, samo me sestra pitala za kad mi treba i dala na vratima 🤣🙈Mislila sam da će ga barem dr pogledati da vidi dal je za vrtić xD 🤷🏻‍♀️ Sutra kreće nakon tjedan dana pauze,svaki dan je pitao dal ide u vrtić. On je bio ok al muž i ja nismo bili sposobni ga voditi.
    .
    Za prehranu...u vrtiću je raznolika, jede sve i zadovoljna sam menijem.Al nisam ni kod kuće fan zdrave prehrane tako da stvarno jede sve, naravno gledam da je raznovrsno i da ima voća,povrća,mesa itd. ali mu apsolutno ništa ne branim. Od baba i nas uvijek traži bananko i bonbone a sad je i sokić uveo na listu zahtjeva...i slano jede flips i perece.Nije svakodnevno i sto puta dnevno i meni je to ok jer sam na bliskom slučaju vidjela gdje je branila maloj da jede i kontrolirala kako i šta jede da bi mala sad u 8om razredu imala poremećaj u prehrani jer se sakriva i poskrivećki trpa sve što pred svojima ne smije jesti. Bolje im dozvoliti i onda ni sami (većina) neće ni tražiti ili biti željni kad vide druge kako jedu. 

Grizli
    25. Rujan 2022. 19:34

Kod nas grickalice i slatkiši su na dobar dan mojoj M i to velike količine, al ona praktički to ni ne doživi. Pojede svaki dan neku glupost - kreker, cokoladice svakakve komadic, lizu, 2-3 gumena bombona, štapiće, ribice ili tako nešto. Ništa joj ne ogranicavam ni ne branim jer smatram da ima vrlo dobru ishranu - najmanje 2 voća dnevno i najmanje  2 kuha obroka + 2 obroka sarolika. To grickalice što pojede najviše je iz parkića u kojem smo dogovorili nas 6 roditelja da nosimo svaki 1 dan grickalice za sve klince da ne vucemo svi sve. Mame zbilja nose neke koma stvari, al ne zabranim M. Pustim ju dok je tamo kad dođemo doma pitam ju dal joj je bilo fino i dal bi bila nesto drugo rađe jela, ponekad kaže sama nije mi se sviđalo jer je preslatko/preslano zato nisam htjela više. Mi ponesemo domace muffine, grožđe, jagode, perece domaće, čips od jabuke... U početku su mame se čudile kao njihova djeca to neće... Sad svi to jedu, za grožđe su se skoro potukli npr. 
    Meni osobno dokle god ona rađe bira nesto zdravije od grickalica nije problem s time. 
    U vrtiću daju svaki dan djeci koja dolaze izmedu 6.30 -8.30 kekse i caj, a ostali dobe cesto keksiće poslužene uz neki snack oko 2.30, nemam nis protiv toga jer tete bas i ne dozvole da se trpaju s time 1-2 keksića, iako kazu da vecina rade uzme jogurt, mlijeko ili voće. Nasi nemaju na meniju linolade i slično, a nekad dobiju čokolade ili su znali sladoled na stapicu sad po ljeti. I ok mi je i to. 
    .
    Lidl vreca 104 je mojoj M kratka kad lezi i prsti joj dođu do cifa. Ona je visoka sad 96cm.  A tenisice sad champion sam joj 3 put mjenjala dok nismo dosli na odgovarajući broj 27. 🙄 Al mislim da je model neki mali. Realno sad je krenula na broj 26. 

Grizli
    25. Rujan 2022. 19:43

Mikio za snack ako voli N slanutak mozes joj mozda njega staviti to djeci bude jako fora jesti. Mi smo jedan da. Ponjeli kuhani u park. Djeca jela i poslije te skuzimo da oni misle da jedu lješnjake 🤣. Domaća peciva bar mozes sa svime, kockice sira, ja sam M znala kad je bolesna sir rezat sa onim modlama za linzere da joj budu simpa, cips od jabuke i banane, tvrdo kuhano jaje u ljusci mozes poslat pa vidi da ta zena ga oguli joj 🤷. Probaj svaki dan nesto uvalit joj sto ne jede pa mozda u društvu i krene. 

• LoSaLoSa
    25. Rujan 2022. 21:03

Moj nece slatko nikaka, nit doma nit u vrticu pa nekako nit nemam probleme s time da ce se toga najesti. Meni tete u vrticu rekle.da.on ne zeli nikakve slatke namaze, a kolace samo ako nemaju fil/kremu. Bila sam mu Biorella cokoladice kupila no on se nad time zgraza jer su slatke tako da propao pokusaj takvog dizanja imuniteta. Pokusala sam nac razlog te preferencije prema nekoj hrani i neki vele da oviso o hrani majke za vrijeme trudnoce (ja nisam nit okusila slatkis cijelu trudnocu), neki vele genetika, neki stecena navika... no meni se cini da ovo zadnje nije jer sve frendice manje-vise nosu do prve godine davale slatko, a vecina klinaca obozava slatko. 🤷‍♀️
    Nama inhaliranje cistom fizioloskom nikad nije pomoglo, eventualno Viscoflu. Prema naputku pedijatrice kad pocne suho kasljat damo ventolin i prode za dan-dva. Mislim na onaj suhi kasalj koji vodi bronhitisu, naucila sam ga vec prepoznati. Eto sad u cetvrtak je poceo kasljat i odmah smo dali ventolin i bili kod doktorice da ga poslusa. U petak poceo zrelo kasljat i rekla doktorica super. Manje je zlo da povremeno dam ventolin nego da mi zavrsi u bolnici na injekciji solumedrola (kortikosterioda) u visokim koncentracijama. 
    Uvijek smo bilo doma do kraja ture antibiotika, makar on bio super i prije. Nije nam nikad dala ispricnicu prije popijene doze. Obicno smo isli na kontrolu pa na kraju i dala bi ispricnicu.

• Zarica
    26. Rujan 2022. 00:09

Ja u prvoj trudnoci isto nisam slatko okusila, a mali bi mogao samo na slatkom zivit. Al zato sam se trpala borovnicama, a njih isto bas obozava, nije se nikad zaustavio kolko god da smo stavili za stol. Pa mi je isto palo na pamet da mozda kak sam ih ja tolko jela u trudnoci da je od toga. mrgud, kod nas ima dva alergicara i bas mi se cini da brinu o tome. Ne znam kolko su im kvalitetne zamjene, al npr popis stvari koje smijemo uzet na rodjendan smo dobili zbog njih. I na svakom sastanku tete to spomenu, da se drzimo toga em zbog alergije, em da se ne osjecaju zapostavljeno u slucaju da drugi jedu nesto sto se njima ne smije dati.
    Sto se tice bolesti i kaslja znate da smo mi stalno u problemima, i ovo ljeto smo otkrili sirup Larimucil. Na biljnoj je bazi ako se ne varam, i kod nas fakat djeluje. Ugodno me iznenadio. Na moru su nam to preporucili u ljekarni i jamcili za njega i zbilja...
    mikio, meni to zvuci kao da bude joj se bolest razvila ako ce ici u vrtic. Sad kad ne radim povucem malog iz vrtica kad vidim da se nesto kuha i zbilja smo vec izbjegli jednu turu bolesti za koju sumnjam da bi se razvila u bronhitis (mada prosle god ni ta taktika nije pomagala). Kaj se ispricnica tice ja nit ne vodim malog sa sobom. Samo nazovem pedi unaprijed da mi pripremi taj papir i pokupim ga u prolazu I uvijek je na stolu ono valjda 50 tih papira. Fakat je i nerealno da se tolko djece pregledava prije povratka u vrtic uz svu onu koja su jos u cekaoni. 

• Zarica
    26. Rujan 2022. 00:13

A ja poslala mm po vrecu s nogavicama u lidl, a on dosao s onom bez nogavica. Jos dok je stajao i buljio u njih u duckasu triput sam ponovila na tel da provjeri nogavice. I jos doma kad smo je otvorili prvo kaj sam rekla da nema nogavice, a on gleda u nju i govori da ima Tak da eto, sumnjam da cu je sad vise ulovit. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.