ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LoSaLoSa
    23. Rujan 2022. 20:23

Zarica ovo kod mikio je takav koncept da nema tamo hrane pa djeca nose. Ni kod nas se ne smije nista nositi. Samo ona ledo torta za rockas i to je to. I to onda dobe skroz mali komad svatko. Slavljenik navodno dobije neki cokoladni nivcic koji je na torti 😆 Mogu svakom djetetu napraviti kao mali paketic sa slatkisima kad imaju rodendan (tipa bombon i liza) no to djeca dobe da imaju kad idu doma da roditelji mogu kontrolirati. Kod ovog koncepta gdje djeca nose snack mislim da je tesko kontrolirati da roditeljii salju samo nesto zdravije 🤷‍♀️ No opet bi mozda i obrt mogao malo usmjeriti.

• Zarica
    23. Rujan 2022. 20:58

Da, skuzila sam da im je takav koncept no ako se sjecam mikio, rekla si da dobe i vocku ujutro. Meni bi bilo draze da samo na tome i ostane nego ovo. Ako sam dobro shvatila tako vam je i bilo komunicirano prije nego je grupa krenula. Mi imamo popis hrane koju smijemo donosit na rodjendan no nisam nikad bas obratila paznju na njega jer mu je prosli rodjendan bio u koroni. Ovaj cemo nadam se moc proslavit u vrticu. 

Lavica27
    23. Rujan 2022. 21:50

miki0

Kolko sam skuzila teta je danas umjesto voca posluzila tuc krekere. A jucer uz voce je dala i necije tuc krekere. Meni to bas nije normalno da to ide na dnevnoj bazi u vrticima. A ostalih dana su djelili tude sta je ko donio od tih gluposti. To mi bas nije ok.
    Pricala sam s mm i budemo vidli iduci tjedan u kojem smjeru ce to ic. Znam da nemozemo rec da samo N nesmije to jest a drugi smiju, kak bu njoj jadnoj onda a nije kriva… vidjet cemo. Jedino sto mozemo ako nismo zadovoljni ispisat N a to bi mi bilo zao jer voli ici i treba joj vrtic plus jedva smo dobili mjesto.
    Sto se tice pekarskih proizvoda nebudem joj bome to kupovala za vrtic jer to ni doma ne kupujemo ni ne jedemo (naravno da si ponekad kupimo kad se zazelimo krafnu ili burek iz pekare al ne prakticiramo cesto). Mi pecemo svoj kruh i peciva vec 10 godina (sami radimo kiselo tijesto i kvasac/starter). Doruckuje prije odlaska u vrtic, zato se i dizemo ranije da sve stignemo.
    Naravno da pojede i ona linoladu, nutellu i cokolino i slicno ali u umjerenim kolicinama i ne cesto. I to samo zato jer ja to jedem i ne branim ni njoj onda. Al mi doma imamo doslovno to i kad mene il mm ulovi pms kupimo 1 cips ili 1 napolitanke ili domacice, to pojedemo u dan dva i mirni smo. Nemamo to naviku drzati zalihe doma.

Kako si napisala u prvom postu da se to desilo danas,ja nisam shvatila da oni na dnevnoj bazi jedu tudje snackove. S te strane bi ona trebala usmjeriti roditelje i to da se daju količine za to dijete dovoljno (jer sto da je neko dijete npr kao od Mrgud alergicno na neki sastojak)? 
    Onda joj salji taj kruh koji radite pa di ces bolje?
    Zarica ja nisam nigdje napisala da ima mjesta za Tuc krekere i ostala sranja u vrticu, zato se i slazu meniji na kraju krajeva, objavljuju javno pa mozes obratiti pozornost, nego sam komentirala generalno odnos prema hrani i stjecanje navika da se nece zeznut zbog nekog snacka u srijedu. 

• Zarica
    23. Rujan 2022. 22:40

Lavice, ja sam iz prvog posta shvatila da im je ovo pod normalno. Tolerancija na to mi je nula, dok sam u postovima prije vidjela drugacija misljenja o tome. 

• Zarica
    23. Rujan 2022. 22:52

A to da je teta zamjenila voce (koje je i dogovoreno) s tak necim mi je isto ajme meni.
    Znaci ja sam to za sortirnicu neki dan skuzila, dosla nam je posiljka mi kao nismo bili doma (mozes mislit) da bi nam oni rekli kako je posta vracena u sortirnicu, nakon cega ce ponovo biti vracena u nasu postu pa ponovno dostavljena nama na vrata, ono kaj??  I pitala sam bas na posti malo prije moraju li nam probat dostavit na vrata. Rekli su mi da moraju, i da se mozemo zalit na neku adresu nakon cega ce postar morat na razgovor s nadredjenim. Pricekat cu da mi se to opet dogodi da se uvjerim da nije slucajno pa cemo vidit hocemo li se zalit. 

• LoSaLoSa
    23. Rujan 2022. 23:44

Zarice ako si iz mog posta skuzila da ja to toleriram onda 🤦‍♀️ Meni se u vrticima slaze po pravilnicima koji vrijede za sve vrtice koji posluzuju hranu u HR. I uz izuzetke mozda nekih vrtica koji onda i vise kostaju svi u meni ukljucuju bijeli kruh, slatke namaze, slatke zitarice za dorucak i sl. POVREMENO prema preporukama. I ja sam s time ok i apsolutno ne vidim u tome problem dokle je to nekoliko puta mjesecno/tjedno. Drago mi je da si nasla vrtic u kojem to nikad ne posluzuju jer je to rijetkost u Hrvatskoj.
    I osobno ne bih nikad trazila da se mom djetetu ne daje neka hrana koju kolektiv dobiva, osim ako ne bi bilo uvjetovano medicinskim razlozima. No naravno da ne moraju svi isto postupati.  

• Zarica
    24. Rujan 2022. 08:15

Moj vrtic je kao i svaki drugi, vec sam pisala u postu pa mozete opet procitat - kao i cijeli post. Ja sam dala drukcije misljenje od ostalih, nisam nikom stavljala rijeci u usta vec sam dala drukcije misljenje. Po meni je to jako negativno, a nisam vidjela da je do mog posta bilo i nekom drugom. 

• Zarica
    24. Rujan 2022. 08:30

Eto Losa, isla citat postove opet da vidim jesam luda :) Ti pises da je ok jer je to jedan mali obrok itd. Nez kaj je tak cudno da je ovo moje potpuno oprecno, no dobro :) Ja vrtic nazivam sve organizacije cuvanja djece da si olaksam pisanje, znaci i obrt i bilo kaj drugo.

• LoSaLoSa
    24. Rujan 2022. 09:16

miki0

E a jel znate dal i obrti moraju isto postivat pravilnik o prehrani? Ja sam mislila da svi moraju. Al opet ovo nije cjelodnevno cuvanje kao vrtic i nije obrok obavezan pa neznam dal podlijezu istim pravilnicima.
    Kazem, po meni u vrticu nemaju kaj junk posluzivat, pogotovo ne na dnevnoj bazi. Ajde da povremeno svako dobije 2 krekera nebu im nis. Al ovo da teta izvadi umjesto dogovorenog voca vrecicu krekera ili da djeca djele neciji gablec mi je 🤯
    Vidjet cu kak bude iduci tjedan pa cu bit pametnija.

Moraju... zato neki odluce ne posluzivati hranu, a ograduju se da to djeca nose. Siva neka zona... 

• LoSaLoSa
    24. Rujan 2022. 09:21

Pokusavam prikvaciti no neda mi... mikio googlaj Prehrambeni standard za planiranje prehrane djece u djecjim vrticima. Mislim da cak i Zagreb ima neke svoje brosure gdje je to objasnjeno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.