bok mame, bebo od 4 i po mjeseca zadnijh nekoliko dana ima začepljeni nosić kad ga stavimo na spavanje. kad je u uspravnom ili sjedećem položaju je ok, ali čim legne, bilo na trbuh ili leđa, nos se začepi, on počinje hrkati i ne može disati pa se budi i loše spava, a s njim i mi.. kako mu pomoći? podigli smo madrac tako da spava na lagano povišenom, ali ne pomaže.. ima netko savjet? inače je vesela beba i čini se da mu ne smeta kad je budan.
Jel mu curi nosić, odnosno jel nosić pun? ako je, puno obične fiziološke i nosni aspirator koji ide na usisavač.. ne znam jeste li to već koristili, ali to je jedino čime smo m mogli sinu dok je bio tako mali ispuhati nos.
a ako nema pun nos, a radi vam grijanje, probajte korisiti ovlaživač zraka ili namočiti običnu plahtu ili ručnik i na radijator.. suhi zrak dosta smeta bebicama.
ne curi mu nos uopće, samo je pun kad leži. grijanje nemamo, još uvijek je toplo kod nas na moru.
mi probleme sa zacepljenim nosom uspjesno rjesavamo kapanjem fizioloske i usisavanjem nosnim aspiratorom..svaka cast onome tko ga je izmislio :-D
super, probat ćemo onda tako, jer aspiratorić bez fiziološke i nije baš neko ugodno iskustvo za bebolinca..
p.s. "barabica" me podsjetila na onu šalu kad mali šmrkljivko pita: jel ima netko barabicu (obavezno pročitati na glas) :D
hahaha,nadimak mi odgovara temi :-D
moj bebac je u pocetku urlao kao lud kad smo cistili nos,ja sam mislila da je bolno,medutim nije-probala na svome nosu..njega je vise nerviralo sto mu drzimo glavu..a sad fiziolosku nakapamo bez problema i vise se ne odupire dok mu izvlacimo viskove iz nosa..
da, samo puno, puno fiziološke da se sve dobro namoči! inače, mom malom je vrlo brzo to postalo zabavno tako da si sad sam drži cijevi i puše si sam nos..
Sortiraj odgovore
Najstariji