Začepljeni nosić

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    beag
    13. Studeni 2014. 16:03

je, puno je bolji, ali ni on ne moze sve izvuci. tj.ono duboko u nosicu ostaje. zato jedino sto mozemo je cesto i puno kapati i cesce usisavati... i nabaviti ovlazivac zraka!

Madrugada
    06. Prosinac 2014. 22:04

Drage mame,podizem opet temu.mali je sav prehladjen em curi nos em kaslje.nos kkasika,fiziološka +usisivac.no kasalj kako rijesiti?produktivan je,no beba to jos ne zna iskasljati.ped.kaze da inhaliram,sto pokusavam,koliko mi da.imate iskustva kojim metodma omoguciti mu da se iskaslje,izbaci tu sluz?hvala

renata6
    07. Prosinac 2014. 14:54

Dobro ti je rekla pedijatrica, inhaliraj ga sa fiziološkom barem dva puta na dan, stavi po 2-3 ml i drži mu masku, doprijet će ti fiziološka tako u pari do bronha i postepeno će omekšati tu sluz i u kašlju će ju sam početi iskašljavati, ovako ne može kad je još mali i ne zna ali kad se smekša tijelo će ju samo početi kašljem izbacivati, nema veze ako ne pljune otići će kroz probavu i ispišat će je van.

Neni5
    07. Prosinac 2014. 15:15

Madrugada ne znam koliki ti je bebač, ali kad moj kašlje skuham sirup od lovorovog lista i stvarno mu bude puno puno bolje. evo sam našla da dijete starije od 9 mj smije lovor.
    evo i recept ( ja ne stavljam limun)
    www.coolinarika.com/recept/sirup-za-iskasljavanjeprotiv-prehlade/

Madrugada
    07. Prosinac 2014. 23:01

Hvala cure objema.Mali ima 11mj.

• rose31
    30. Siječanj 2015. 10:36

kod moga bebača od 7 mjeseci prehlada (kašalj i začepljen nos) traje već dva mjeseca.prije 15 dana sam kupila inhalator i inhaliramo ga fiziološkom i bisolvonom te 4 kapi ventolina i tek sad vidim napredak.aha i što se tiče usisivača,stalno smo izvlačili tako slinu iz nosa.prvo fiziološkom pa aspirator na usisivač,al nije bilo napredka.sva očajna više nazvala sam rodicu iz njemačke i pitala je za savjet,uglavnom rekla je da pedijatri u njemačkoj ne savjetuju usisivač jer je bebina koža preosjetljiva i ona će se braniti tako da prozivodi još više sline.kaže da je najbolje samo fiziološkoj isprat i da će dijete ostalo progutat i izbacit kroz stolicu.zvučalo mi je glupo,al mome je pomoglo

• danzyyy
    01. Veljača 2015. 12:16

Mame molim pomoc..imam bebu staru 2 i pol mjeseca a zadnjih dana imamo problem s nosicem..barem tako ja mislim jer me ostali uvjeravaju da nije tako..naime, cini mi se kao da dok jede tesko dolazi do zraka, kad ga polegnem onda se cuje kao neko skrgutanje i zvuk kao da zrak negdje ne prolazi kak treba a kad pogledam u nosic nigdje se ne vidi nista..pustala sam mu fiziolosku u nosic i nikad nist van ne izade (a citala sam da ako se pusti 1ml fizioloske da na drugu nosnicu izlazi ako je put prohodan) , uz to mi se cini da je vise nemiran i razdrazljiv..

Igorovabebica
    01. Veljača 2015. 12:24

Mi smo koristili fiziološku, ali nije pomoglo. Potom smo maloga odveli pedijatru koji mu je propisao izotoničnu otopinu Sterimar, ali sam ja kupila još i hipertoničnu otopinu morske vode u ampulama (Sinomarin). Kunem se da na s je to spasilo, jer maleni je isto odlično disao kada bih ga podigli, ali čim bih ga smjestila na bok, počeo bi hrkati i buditi se iz sna. Bio je i jako plačljiv. Potom Sinomarin ulijete u jednu pa u drugu nosnicu i nakon nekoliko (2-3) minuta, podignete ga i sekret izađe van, a možete ga i usisati sa aspiratorom. Nama je pomoglo, još mu je malo začepljen, ali ide na bolje. 

beag
    02. Veljača 2015. 12:15

i mi smo koristili sinomarin, odlican je. no sad opet imamo problem sa zacepljenim nosicem pa cu morati opet kupiti jer fizioloska mu uopce ne odcepi. usisavamo aspiratorom, ali vec sam i sama mislila kak mozda i nije dobro precesto... a opet kako da mu to izvucem van, znam da dio svakako ode i to vidim u stolici, ali ovo sto je u nosicu na izlazu moram nekako izvuci van.. probala sam i onim obicnim rucnim apiratorom u obliku bocice/pumpice, ali s tim ne uspjevam jer on izmice glavu i jednostavno ne znam kak da to izvedem. pitam se kak se to nekad radilo dok nisu postojali aspiratori i sl. ?! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.