Začepljeni nosić

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kukukaka
    21. Travanj 2014. 21:10

Ima u ljekarni za kupiti, ali mi smo kupili preko njuškala, novi, zapakirani jer je bio jeftiniji. Koristimo ga od samog rođenja kad je bio nekih dva tjedna star i super je. Isto ovako kako su mame gore napisale., ušpricam fiziološku, pričekam i onda usisam.

Dare12
    22. Travanj 2014. 12:05

Zahvaljujem kukukaka... 

<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3

anakome
    15. Listopad 2014. 04:31

Nama se zacepio nosic, al nista ne mozemo van izvuc. Imamo aspirator na baterije i ukapam fiziolosku. Ne mislim da je do aspiratora, cini mi se da dobro vuce. Ocito ne stavim dovoljno fizioloske. Koliko je stavite? (beba ima 2mj, korigirano 1mj jer je ranije rodena). Treba li bebu uvijek na bok okrecat? Vidim da neki to cine.

medsr
    15. Listopad 2014. 08:47

Fizioloska i aspirator.nas beby od 3 mjeseca je imao tocno takve simptome.budan ok,a cim smo ga polegli zadtopan nosic.nakon par dana ukapavanja i aspiriranja je proslo.obavezno provjetriti sobu prije svakog spavanja...nesto im ne odgovara u zraku,barem sam tako predpostavila

renata6
    15. Listopad 2014. 11:05

Anakome i Medsr preporučila bih vam inhalator za vaš problem začepljenog nosića. Stavljanjem fiziološke u obliku tekućine većina vam ode ili sa stane ili samo protekne kroz nosić. Bitno se izvući onaj sekret koji je dubinski i koji zapravo radi probleme, ali to čete tek skužiti kad bebica malo poraste i kad će respiratorne viroze i upale biti sasvim normalne.
    Ovako što se inhalatora tiče, u njega se stavlja fiziološka koja se putem čestica pare raspršuje u nosić i zapravo otaplja sekret koji je unutra. Aspirator onda to može izvući van ali ovako slabo, i većina ostaje unutra dok se opet ne skupi odnosno opet začepljen nosić.
    To će vam sigurno preporučiti i svaki pedijatar, imate ga u svakoj ljekarni a košta vam nekih 400kn, zlata vrijedna stvarčica.

• paris
    15. Listopad 2014. 11:19

Mi smo nosić kapali sa fiziološkom, na leđima, boku ili kako god i obavezno stavljali mokre ručnike u sobu - doduše to je više za hladnija doba kad se grije - ili posudu sa vodom. U Klaićevoj su nam rekli da fiziološke možemo kapati koliko god puta dnevno treba - cca 1 ml u svaku nosnicu (naravno to se razlije okolo uglavom). Inače kad vidimo da nikako ne ide niš vani, onda lijepo s njim na tuširanje pa kad se malo napari sve lijepo izađe.

anakome
    15. Listopad 2014. 15:45

Hvala na savjetima.
    Posudili smo inhalator pa cemo probat i tako.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.