Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petraaa
    11. Travanj 2018. 17:56

Ana Dona ja sam pila od 3.-7.dc ali jednu tabletu dnevno (50mg), isto imam uredne cikluse od 26 dana, O svaki mjesec 12 ili 13dc..ne znam zasto ti je krenuo odmah sa dvije tablete dnevno ako je sve ok sa ciklusom..moja se cak premisljala da pijem po pola tablete dnevno (25mg) ali dvije dnevno, odnosno 100mg za prvi put nije dolazilo u obzir i naravno folikulometrije svaki drugi dan, cak je zena u subotu dosla u ordinaciju i brzinski pogledala jel sve ok 😊
    Sto se tice nuspojava ja nisam imala niti jednu jedinu kao da pijem vodu a super sam reagirala, dobila sam dva lijepa folikula koji su uredno rasli i uredno puknuli ali kazem ja sam pila duplo manju dozu nego sto ces ti, jedino sto mi se prvi put za vrijeme O pojavile 2-3 kapi krvi a to dosad u prirodnim O nisam imala ali gin kaze da je to dobar znak, gore mi sjeda Duphaston, od njega sam i napirena i pospana haha..e sad sta ce bit od toga svega vidjet cemo 20.04., napomenula mi je da su velike sanse za blizance a da moze bit da se niti jedno nece uhvatit..🤔

Grizli
    11. Travanj 2018. 18:01

Oh sad tek vidim da ima novih cura. Dobrodosle... 
    Tina bolje sacuvat novce i traziti dr.opce prakse uputnicu, a tamo ti odmah daju i gdje da se naruci. 
    Jojo ja bi ti preporucila vaditi hormone stitnjace, spolne hormone, posebno omjer Lh i FSH, prolaktan. Jesi kontrolirala kad bubrege. znam da problem u radu nadbubrezne zlijezde moze uzrokovati to, prijateljica imala zato znam. U svakom slucaju ako nemas redovite menstruacije, neces imati ni ovulacije. tako da bi morao se malo bolje tvoj dr. pozabaviti time. za pcos sam citala da cure hvale inofolic, a neki dan citala da i par cura tu to koriste, pa ne bi bilo na odmet i sa tako necim probat. 
    Lumia sretno veceras i da nam javis se sa + za cca 14 dana ;)

• Jojo
    11. Travanj 2018. 18:05

Grizli

Oh sad tek vidim da ima novih cura. Dobrodosle…
    Tinabolje sacuvat novce i traziti dr.opce prakse uputnicu, a tamo ti odmah daju i gdje da se naruci.
    Jojoja bi ti preporucila vaditi hormone stitnjace, spolne hormone, posebno omjer Lh i FSH, prolaktan. Jesi kontrolirala kad bubrege. znam da problem u radu nadbubrezne zlijezde moze uzrokovati to, prijateljica imala zato znam. U svakom slucaju ako nemas redovite menstruacije, neces imati ni ovulacije. tako da bi morao se malo bolje tvoj dr. pozabaviti time. za pcos sam citala da cure hvale inofolic, a neki dan citala da i par cura tu to koriste, pa ne bi bilo na odmet i sa tako necim probat.
    Lumia sretno veceras i da nam javis se sa + za cca 14 dana ;)

Nisam.nikad kontrolirala bubrege...ocito da bi trebala se moja gin s time bolje zabaviti pa da vidimo zbog cega je to sve..jer bi voljela iduci trudnocu vise uzivati a ne kao ovu prvu kratko jer sam doista jakooo kasno otkrila. Hvala puno na svim savjetima. :)

mina04
    11. Travanj 2018. 18:20

Tina1510

Cure,zna li koja od vas gdje seje u, Zagrebu može napraviti spermiogram?
    Mozda malo iskacem s teme ali nemogu naci na internetu.

Moj je radio na Vuk Vrhovcu, inace rade i u Petrovoj al trenutno ne. Mozes nazvati pa provjeriti da se nije nesto promjenilo. Cula sam da mozda i u Vinogradskoj al nisam sigurna.

All of God’s grace in one tiny face 💟

• Babylove
    11. Travanj 2018. 20:52

Nove cure pozdrav vam saljem i dobro dosle 😊
    Tina moj je dobio uputnicu od doktorice opce prakse.. radili smo u vinogradskoj ali sam ja bila vec njihov pacijent i oni su trazili da se kod njih radi.. neznam dali se moze da nisi pacijent...
    Jojo oprosti ali na tvom mjestu bi ili promijenila doktoricu ili bi ovoj ocitala bukvicu... nije mi bas normalno da te tako pusti bez pretraga i bez pokusaja regulacije M......
    Lumia sretno veceras 💖
    Grizli meni se javljaju simptomi svi ti koje si napisala evo sad vec 2 mj nakokon M prije O... ali evo ovaj mj mi se javilo i jucer 20dc s tim da sam imala jucer cudan bijeli iscjedak... inace ga imam ali ovo jucer mi je bas cudan bio...m

• Babylove
    11. Travanj 2018. 20:56

I Grizli zao mi je zbog spermiograma... mozes nam uslikati da ga vidimo?

Grizli
    11. Travanj 2018. 20:59

Babylove koliko prije O ti se jave ti simptomi. Meni dok nisam pocela s tim glupim duphastonima nikad se to nije dogadjalo. Uzas.

Grizli
    11. Travanj 2018. 21:11

Dakle danas mi nis ne ide pa cak ni kacenje slike Babylove... Pa cu ti natipkat jer sam valjda prezivcana za inteligentne postupke.
    Dakle spermio 3. (referentne vrijedosti)
    Volumen < 0,60 ml (>1,5 ml)
    Ukupan broj spermija 22 (>39)
    Pokretljivost 6% (40%)
    Progresivnih 2% (32%)
    Nepokretnih 93
    Vitalnost 58 (tocno na granici)
    Morfoloski ispravnih 9%
    Inace na prvom je samo pokretljivost bila niska 5%, na drugom spermio je pokretljivost bila 14% i onda su mu dali svakakve preprate i uz fetil up koji je i prije pio i onda dobimo nalaz uzasan. Mislim cemu to. Sad opet mora pretrage dodatne, a ja na humanu ponovo. Ne znam mozda kad ovaj nalaz vide se ipak odluce za neki oblik mpo jer za sad nismo ostvarili pravo na nikakav postupak

darliv
    11. Travanj 2018. 21:12

Babylove  javljam se sljedeći tjedan s rezultatima hsg i tsh u Petrovu i pretpostavljam da krecem u postupak inseminacije sljedeći ciklus...
    Kike danas sam bila na hsg ako je to pretraga koju moras raditi..uglavnom pripremila sam se na bol, no za takvo sto se nisam mogla pripremiti, ali kaze sestra da je to individualno i da ima djevojaka koje bez ikakve boli prođu pretragu...nazalost ja nisam bila te srece i uz dobru dozu apaurina i analgetika intravenozno itekako sam osjetila..ali doktor je stalno pricao sto radi i kad ce pustati kontrast tako da sam se pripremala i povremeno je cak stao jer u nekoliko navrata nisam mogla izdrzati, ali ziva sam 😂 stoga samo hrabro, kratko traje, a poznato je da smo mi zene hrabrice i da se nicega ne bojimo 💪💪😚

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• Babylove
    11. Travanj 2018. 21:14

Grizli

Babylove koliko prije O ti se jave ti simptomi. Meni dok nisam pocela s tim glupim duphastonima nikad se to nije dogadjalo. Uzas.

Javilo mi se 9 dc s tim da sam uvjerena da mi je O ovaj mj bila 13dc iako po kalendaru i doktorovom izracunu i velicini folikula je trebala biti 15dc

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.