Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Babylove
    11. Travanj 2018. 21:19

Grizli

Dakle danas mi nis ne ide pa cak ni kacenje slike Babylove… Pa cu ti natipkat jer sam valjda prezivcana za inteligentne postupke.
    Dakle spermio 3. (referentne vrijedosti)
    Volumen < 0,60 ml (>1,5 ml)
    Ukupan broj spermija 22 (>39)
    Pokretljivost 6% (40%)
    Progresivnih 2% (32%)
    Nepokretnih 93
    Vitalnost 58 (tocno na granici)
    Morfoloski ispravnih 9%
    Inace na prvom je samo pokretljivost bila niska 5%, na drugom spermio je pokretljivost bila 14% i onda su mu dali svakakve preprate i uz fetil up koji je i prije pio i onda dobimo nalaz uzasan. Mislim cemu to. Sad opet mora pretrage dodatne, a ja na humanu ponovo. Ne znam mozda kad ovaj nalaz vide se ipak odluce za neki oblik mpo jer za sad nismo ostvarili pravo na nikakav postupak

Joj da los je dosta... a sta su napisali za dijagnozu sada? Jer ako pise dijagnoza automatski idete na mpo.. tako je bar kod nas...
    Zao mi je zbog nalaza al gle u jednu ruku sad bar znate na cemu ste... ako krenete na mpo bar ce s3 nesto poceti odvijati a ovako samo cekate i gubite vrijeme 😔

• Babylove
    11. Travanj 2018. 21:24

darliv

Babylove javljam se sljedeći tjedan s rezultatima hsg i tsh u Petrovu i pretpostavljam da krecem u postupak inseminacije sljedeći ciklus…
    Kike danas sam bila na hsg ako je to pretraga koju moras raditi..uglavnom pripremila sam se na bol, no za takvo sto se nisam mogla pripremiti, ali kaze sestra da je to individualno i da ima djevojaka koje bez ikakve boli prođu pretragu…nazalost ja nisam bila te srece i uz dobru dozu apaurina i analgetika intravenozno itekako sam osjetila..ali doktor je stalno pricao sto radi i kad ce pustati kontrast tako da sam se pripremala i povremeno je cak stao jer u nekoliko navrata nisam mogla izdrzati, ali ziva sam 😂 stoga samo hrabro, kratko traje, a poznato je da smo mi zene hrabrice i da se nicega ne bojimo 💪💪😚

Super drzim 🤞🤞🤞 da uspije od prve...
    Uff hsg nisam morala raditi sreca moja jer dragi ima los spermiogram pa idemo na izvantjelesnu... 😁

Grizli
    11. Travanj 2018. 21:54

Babylove

Grizli

Babylove koliko prije O ti se jave ti simptomi. Meni dok nisam pocela s tim glupim duphastonima nikad se to nije dogadjalo. Uzas.

Javilo mi se 9 dc s tim da sam uvjerena da mi je O ovaj mj bila 13dc iako po kalendaru i doktorovom izracunu i velicini folikula je trebala biti 15dc

Aha jer meni su ti simptomi od 3dc i samo se pojacavaju svaki dan sve vise me bole grudi i trbuh. Vidit cu bila danas vaditi progesteron rekla mi moja opca da idem to izvaditi pa se javim njoj s nalazom sutra. Jer da moze biti poremecaj progesterona previsok. 
    Dijagnoza prvi dva put mu je bila asthenozoospermia i nisu nam odobrili postupak jer kao nemamo uvijete, sada je oligoasthenozoospermia i hypospermia. Iskreno da bar daju bar neki postupak nam pa da i to probamo jer ostalo sto smo probali od lijekova, vitamina, gluposti ocito nis ne pomaze.

Ana Donna
    11. Travanj 2018. 22:05

Petraaa

Ana Dona ja sam pila od 3.-7.dc ali jednu tabletu dnevno (50mg), isto imam uredne cikluse od 26 dana, O svaki mjesec 12 ili 13dc..ne znam zasto ti je krenuo odmah sa dvije tablete dnevno ako je sve ok sa ciklusom..moja se cak premisljala da pijem po pola tablete dnevno (25mg) ali dvije dnevno, odnosno 100mg za prvi put nije dolazilo u obzir i naravno folikulometrije svaki drugi dan, cak je zena u subotu dosla u ordinaciju i brzinski pogledala jel sve ok 😊
    Sto se tice nuspojava ja nisam imala niti jednu jedinu kao da pijem vodu a super sam reagirala, dobila sam dva lijepa folikula koji su uredno rasli i uredno puknuli ali kazem ja sam pila duplo manju dozu nego sto ces ti, jedino sto mi se prvi put za vrijeme O pojavile 2-3 kapi krvi a to dosad u prirodnim O nisam imala ali gin kaze da je to dobar znak, gore mi sjeda Duphaston, od njega sam i napirena i pospana haha..e sad sta ce bit od toga svega vidjet cemo 20.04., napomenula mi je da su velike sanse za blizance a da moze bit da se niti jedno nece uhvatit..🤔

Hvala Petraaa...čitam u uputama isto piše 1 tabl...ja ću ipak piti 1 tabletu a ne 2, jer nikad to nisam pila i ne znam kako će mi tijelo reagirati...a ti doktori i ovako djele te ljekove ko tic tac bonbone...
    Jojo popričaj još jednom sa tvojim Ginek, jer trebala bi ipak neke pretrage obavit ako imaš pcos da uspostaviš doneklen neki ciklus i da znaš kad ti je O...jer bez menstruacije nemaš ni ovulacije...

• Jojo
    11. Travanj 2018. 22:09

Budem svakako. Hvala cure :)

• Babylove
    11. Travanj 2018. 22:13

Grizli

Babylove

Grizli

Babylove koliko prije O ti se jave ti simptomi. Meni dok nisam pocela s tim glupim duphastonima nikad se to nije dogadjalo. Uzas.

Javilo mi se 9 dc s tim da sam uvjerena da mi je O ovaj mj bila 13dc iako po kalendaru i doktorovom izracunu i velicini folikula je trebala biti 15dc

Aha jer meni su ti simptomi od 3dc i samo se pojacavaju svaki dan sve vise me bole grudi i trbuh. Vidit cu bila danas vaditi progesteron rekla mi moja opca da idem to izvaditi pa se javim njoj s nalazom sutra. Jer da moze biti poremecaj progesterona previsok.
    Dijagnoza prvi dva put mu je bila asthenozoospermia i nisu nam odobrili postupak jer kao nemamo uvijete, sada jeoligoasthenozoospermia i hypospermia. Iskreno da bar daju bar neki postupak nam pa da i to probamo jer ostalo sto smo probali od lijekova, vitamina, gluposti ocito nis ne pomaze.

Mome muzu je Oligozoospermija i idemo odmah na izvantjelesnu...  tako da mislim da bi vam ovaj put mogli odobriti..

Grizli
    11. Travanj 2018. 22:38

A tvohi nalazi su svi uredni? Jer meni je sve uredno. Je muz radio kakve jos pretrage nakon tog nalaza?

Kike0001
    11. Travanj 2018. 23:47

Žene drage, evo sam stala poslije cijelog dana, pa pokusala pohvatat poruke... 🤗🤗
    Lumia sretno 💪💪
    Jojo trebas se dobro naljutit i doktora dobro "oprat" jer to nije normalno, inzistiraj na pretragama jer imas pravo na to.
    Petra sretno da 20.04 nam javis super vijesti
    Grizli nadam se da ce nakon ovog nalaza poduzeti nešto, jer očito ništa to ne pomaže, kako god, svu srecu dalje želim
    Darliv puno ti hvala na odgovoru, mislim da je to, to, u nalazu mi pise histerosalpingografija (hsg), popit sumamed i vaginalete prije propuhivanja 😐 jos neke nalaze obaviti prije toga, bitno mi je da smo naprijed krenili, pa bude li bolilo izdržati ću i to, sve za plusic 💪 a posto me boli i obični ginekoloski pregled, "pripremit" cu se na bol

• Babylove
    12. Travanj 2018. 06:25

Grizli

A tvohi nalazi su svi uredni? Jer meni je sve uredno. Je muz radio kakve jos pretrage nakon tog nalaza?

Moji su svi sto sam radila super, jedino nisam bila na hsg jer je njegov nalaz takav pa nema potrebe da idem...

On je od nalaza radio za pocetak spermiogram, bris uretre, urin i mikrobioloski ejakulat... i sa time smo isli u vinogradsku i oni su tamo trazili ABO, Rh(D), markere za hepatitis B i C , HIV i sifilis (to smo oboje morali), i da kod njih ponovi spermio i mikrobioloski i to je bilo to, nakon tog nihovog nalaza nista vise nije morao

darliv
    12. Travanj 2018. 07:28

Kike0001

Žene drage, evo sam stala poslije cijelog dana, pa pokusala pohvatat poruke… 🤗🤗
    Lumia sretno 💪💪
    Jojo trebas se dobro naljutit i doktora dobro "oprat" jer to nije normalno, inzistiraj na pretragama jer imas pravo na to.
    Petra sretno da 20.04 nam javis super vijesti
    Grizli nadam se da ce nakon ovog nalaza poduzeti nešto, jer očito ništa to ne pomaže, kako god, svu srecu dalje želim
    Darliv puno ti hvala na odgovoru, mislim da je to, to, u nalazu mi pise histerosalpingografija (hsg), popit sumamed i vaginalete prije propuhivanja 😐 jos neke nalaze obaviti prije toga, bitno mi je da smo naprijed krenili, pa bude li bolilo izdržati ću i to, sve za plusic 💪 a posto me boli i obični ginekoloski pregled, "pripremit" cu se na bol

Kike to je to, ja sam dobila doksiciklin nakon zahvata, bilo je par kapljica krvi, gotovo nista, a evo danas nakon ustajanja su bolovi izdrzljivi, tj nisam za neka teska fizicka opterećenja, ali peglanje, spremanje po kuci izdrzljivo... Uglavnom samo hrabro i sretno i javi nam se kako je proslo, za nase mrvice nije nista tesko napraviti 😊 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.