Evo mene opet sa mojim pitanjima 😂😂 znam da ovdje ima iskusnih cura pa da pitam. Citam na internetu kada najbolje izvaditi betu. Neki kažu da se vidi odmah nakon oplodnje a neki da je najbolje betu napraviti 8-10 dana nakon oplodnje,tj na dan ocekivane menstruacije.
Ima li netko da zna tocno kada je najbolje napraviti?
Ja sam imala dva dana slsbo krvarenje,i 3 dana poslije toga sam vadila betu i bila je negativna. Iskreno,nisam se ni nadala pozitivnoj beti nakon toliko padova, ali s obzirom na promjene na mojem tijelu,opet je bilo ono malo nade u meni. Mozda sam pre rano napravila betu.
Vec sam sama sebi dosadna s pitanjima,ali to malo nade u meni mi neda mira.
Sva sreća pa sam našla ginekologa,pa sutra idem njemu da vidim što ce on reci s obzirom da je prosli govorio da je sve uredu osim male ciste na desnom jajniku. 😑
Evo mene opet sa mojim pitanjima 😂😂 znam da ovdje ima iskusnih cura pa da pitam. Citam na internetu kada najbolje izvaditi betu. Neki kažu da se vidi odmah nakon oplodnje a neki da je najbolje betu napraviti 8-10 dana nakon oplodnje,tj na dan ocekivane menstruacije.
Ima li netko da zna tocno kada je najbolje napraviti?
Ja sam imala dva dana slsbo krvarenje,i 3 dana poslije toga sam vadila betu i bila je negativna. Iskreno,nisam se ni nadala pozitivnoj beti nakon toliko padova, ali s obzirom na promjene na mojem tijelu,opet je bilo ono malo nade u meni. Mozda sam pre rano napravila betu.
Vec sam sama sebi dosadna s pitanjima,ali to malo nade u meni mi neda mira.
Sva sreća pa sam našla ginekologa,pa sutra idem njemu da vidim što ce on reci s obzirom da je prosli govorio da je sve uredu osim male ciste na desnom jajniku. 😑
Ajme draga, uništit ćeš se s tolkim što ako...znam i vjerujem da je teško al ajde pokušaj se mjesec, dva odmoriti od razmišljanja, planiranja, datuma, ovulacija, simptoma koji mogu biti i koji nisu...pokušaj..uživaj u odnosima s dragim kad ti dođe gušt bez planova, psihički ćeš se bolje osjećati, odmoriti pa opet kreni iz početka...beta se vadi kad zbog kašnjenja posumljaš na trudnoću..želim ti svu sreću i da čim prije ugledaš svoj plusić.
Evo iskreno sada..ja o tome ne razmisljam niti znam zadnji datum menstruacije,niti zadnji datum kad sam imala odnose..da nemam one aplikacije na mobitelu nebi ni znala kad sam zadnji put imala. Ne znam kak neke cure/zene to pamte. Za mene je to opterecenje..
Ja cijeli mjesec ne mislim o tome,ali kad meni kasni 10 dana ja odma posumnjam i onda se bediram i ne znam sta sve ne. Ali ovaj put bas drugacije nekako..dogadaju mi se neke promjene na tijelu koje nikada nisu,i sad ludim jer ne znam sta je..i normalno, ne mogu docekat sutra da vidim sta ce mi gin.rec..
Tina, ne razumim , je li ti kasni menstruacija sada ili?koji ti je dan ciklusa?
Babylove i Ana Donna i ja sam o tome razmisljala, vidit cu kad dobim termin za humanu pa cu odluciti sto cu. Iskreno bila bi ih preskocila i prosli ciklus jer vidim da mi skode, ali opet znam da bi se ziva izjela da slucajem kojim sam ostala trudna imala opet spontani a svijesno nisam uzimala taj hormon. Mislim da bi onda prosvikala skroz od griznje savjesti. sad kad znam da ovaj mjesec sigurno nece biti mogucnosti za kvalitetnu O vise onda mogu lagano ga i preskociti.
Tina draga beta pocinje rasti u nasem tijelu odmah nakon oplodnje... dakle to bi bio 3.tjedan i tada bi bila 5-50 i tako se povećava, tako da ako si ti nju vadila recimo 7 dana nakon ovulacije ona bi ce mogla biti jasno povisena. tu ti je ta neka prosjecna tablica. jel ti već izostala M ili jos ju cekas?
Prosječna vrijednost beta HCG po tjednima
3. tjedan: 5-50
4. tjedan: 3 - 426
5. tjedan: 19 - 7.340
6. tjedan: 1.080 - 56.500
7. i 8. tjedan: 7.650 - 229.000
A ne javljam se cesto,nemam sta pametno za pisati,nikakvih novosti i bas sam u fazi priprema za odlazak na rad u Njemacku,tako da sam zauzeta time.neznam tko me pito dali svih 12god pokusavamo,odgovor je da prve 2god je bilo ono opusteno"bit ce",e kad nije bilo usljedile su pretrage raznorazne,pa mpo pa ivf pa nista nije uspjevalo,te smo uzeli stanku od 3god bez razmisljanja jer nas dotuklo to sta sa obje strane sve u redu ali nikako da se primi,i sad unazad 2god opet se trudimo ali pomalo gubimo nadu.vama svima zelim puno srece i plusica
Babylove i Ana Donnai ja sam o tome razmisljala, vidit cu kad dobim termin za humanu pa cu odluciti sto cu. Iskreno bila bi ih preskocila i prosli ciklus jer vidim da mi skode, ali opet znam da bi se ziva izjela da slucajem kojim sam ostala trudna imala opet spontani a svijesno nisam uzimala taj hormon. Mislim da bi onda prosvikala skroz od griznje savjesti. sad kad znam da ovaj mjesec sigurno nece biti mogucnosti za kvalitetnu O vise onda mogu lagano ga i preskociti.
Tina draga beta pocinje rasti u nasem tijelu odmah nakon oplodnje… dakle to bi bio 3.tjedan i tada bi bila 5-50 i tako se povećava, tako da ako si ti nju vadila recimo 7 dana nakon ovulacije ona bi ce mogla biti jasno povisena. tu ti je ta neka prosjecna tablica. jel ti već izostala M ili jos ju cekas?
Prosječna vrijednost beta HCG po tjednima
3. tjedan: 5-50
4. tjedan: 3 - 426
5. tjedan: 19 - 7.340
6. tjedan: 1.080 - 56.500
7. i 8. tjedan: 7.650 - 229.000
Cekam M..trebala bi doci za 8 dana...
Oh sad tek vidim da ima novih cura. Dobrodosle…
Tinabolje sacuvat novce i traziti dr.opce prakse uputnicu, a tamo ti odmah daju i gdje da se naruci.
Jojoja bi ti preporucila vaditi hormone stitnjace, spolne hormone, posebno omjer Lh i FSH, prolaktan. Jesi kontrolirala kad bubrege. znam da problem u radu nadbubrezne zlijezde moze uzrokovati to, prijateljica imala zato znam. U svakom slucaju ako nemas redovite menstruacije, neces imati ni ovulacije. tako da bi morao se malo bolje tvoj dr. pozabaviti time. za pcos sam citala da cure hvale inofolic, a neki dan citala da i par cura tu to koriste, pa ne bi bilo na odmet i sa tako necim probat.
Lumia sretno veceras i da nam javis se sa + za cca 14 dana ;)
Grizli ne vjerujem sa će biti + ali sve je obavljeno pa ćemo vidjeti. Bila sam uvjerena i za prošli put pa ništa 😏 Danas cijeli dan imam baš neugodni pritisak u donjem dijelu trbuha... I vama cure svima sretno!!! 😙
Žene drage, evo sam stala poslije cijelog dana, pa pokusala pohvatat poruke… 🤗🤗
Lumia sretno 💪💪
Jojo trebas se dobro naljutit i doktora dobro "oprat" jer to nije normalno, inzistiraj na pretragama jer imas pravo na to.
Petra sretno da 20.04 nam javis super vijesti
Grizli nadam se da ce nakon ovog nalaza poduzeti nešto, jer očito ništa to ne pomaže, kako god, svu srecu dalje želim
Darliv puno ti hvala na odgovoru, mislim da je to, to, u nalazu mi pise histerosalpingografija (hsg), popit sumamed i vaginalete prije propuhivanja 😐 jos neke nalaze obaviti prije toga, bitno mi je da smo naprijed krenili, pa bude li bolilo izdržati ću i to, sve za plusic 💪 a posto me boli i obični ginekoloski pregled, "pripremit" cu se na bol
Svaka vam čast drage žene, divim vam se na hrabrosti i držim fige da uspijete 😙
Drage cure..da vam javim,bila sam.kod gin vezano za moje ne cikluse..da mi da da obavim pretrage medjutim nakon poroda koji je bio 9mj unazad dobila sam.jake bolove u zeludcu I stime bolive u ledjima..bila sam dok opce prakse koj me narucio za ultrazvuk abdomena..tako da gin je rekla da prvo obavim taj pregled pa da nakdnadno dosdjem kod nje da vidimo sta,kako dalje.
Kaze da se ne trebam zabrinjavat posto sam mlada rodila..jer da su jako ceste zene koje imaju policjajnike.
Neznam sto da mislim trenutno jer iducu trudnocu bi voljela doznat na "vrijeme" I uzivat u njoj I strah me sto ako nebude drugog puta.
Puno pozdrava :)
Sortiraj odgovore
Najstariji