Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lumia
    11. Travanj 2018. 16:43

Ana Donna hvala 😁

Ana Donna
    11. Travanj 2018. 16:44

Petraaa

_svjesna

Petra, jesu li rekli kada da imate odnose ili su rekli da pokušavate kao i inace u vrijeme kad bi trebala biti ovulacija ili se to istempira?
    A vidjet cu kako ce moji jajnici reagirati. Ne znam jesi negdje pisala imas li pcos, jesi li ranije nekad utvrdila ovulaciju?
    Mene je danas gledala na uzv da vidi da li je bila ovulacija u proteklom mjesecu kaze nesto je bilo ali jako slabo i nedovoljno. Trakice su mi tako i pokazale tj druga crta nije niti bila jaca od kontrolne samo iste jačine.

Tempirali smo odnos, gin nam je rekla da u nedjelju mora obvezno bit odnos a prije i poslije kako god zelimo, mi smo imali odnos u subotu i nedjelju 2x..ja ti nemam pcos niti ikakvih problema s jajnicima, hormoni su mi uredni samo progesteron malo nizi ali nista strasno…ovulaciju imam svaki mjesec unazad 8 mjeseci otkad pratim trakicama i folikulometrijom ali kod mene je moguce da je problem u jajnoj stanici, tj dosta rano mi pukne folikul a stanica ne sazri dovoljno i onda krvarim tamnosmede 3-4 dana prije M pa smo zato pokusali s Klomifenom i Inofolicom jer Duphastone nije pomogao, ne da izazovemo O jer ju ionako imam nego da popravimo kvalitetu jajne stanice pa sam eto usput dobila jos jedan folikul gratis hehe sto se tice trakica svaki mjesec mi se lijepo pokaze, uvijek bude tamnija testna od kontrolne dan ili dva a i otkad imam M uvijek osjetim O i janik koji ovulira, kod nas spermici izgledaju zezaju, nije los spermiogram ali je likvefakcija nepotpuna pa se tesko probiju iz sjemene tekucine…zato nesto nisam bas ni uvjerena da cemo moci zatrudniti bez inseminacije ali eto htjela sam probat sve prije MPO 😊

Petraaa, danas mi Ginek dao recept za Klomifen. Znači, imam redovne cikluse 27-28 dana, prema trakicama O je 14-15.dan, sve uredno...on mi dao Klomifen da pijem 5.-9. dc po 2 tablete dnevno, da malo ka "pojačamo" O...Kako ih ti piješ i jel imaš neke nuspojave ? Ipak me malo strah ih pit, to su hormoni...ni duphaston mi nije bio 'legao' baš dobro...

Ana Donna
    11. Travanj 2018. 16:47

Tina1510

Cure,zna li koja od vas gdje seje u, Zagrebu može napraviti spermiogram?
    Mozda malo iskacem s teme ali nemogu naci na internetu.

Vaš muž može dobiti uputnicu od njegovog doktora opće medicine za spermiogram, tako je moj dobii...ili neka privatna poliklinika u Zg

Ana Donna
    11. Travanj 2018. 16:51

Jojo

Pozdrav.. :)Nemam uopce redovite cikluse od samoga pocetka kad su pocele. Gin nije dala nije nikakvu terapiju po tom pitanju..pa me zanima..ako je koja imala slicna iskustva..kako ja mogu znat kad mi je ovulacija I planirat drugu bebicu usprkos ne mjesecnicama. Npr dobijem 2/3 mjesecnice u 12 mjeseci. Hvala :)

Jojo, za početak uprite Ginekologa da vam da uputnice za vadit sve hormone, jel vam na ultrazvuku može viditi jel ste imali Ovulaciju? Jel imate policistične jajnike? Jel ste do sad radili neke pretrage?

• Lumia
    11. Travanj 2018. 16:52

Tina1510

Cure,zna li koja od vas gdje seje u, Zagrebu može napraviti spermiogram?
    Mozda malo iskacem s teme ali nemogu naci na internetu.

Poliklinika IVF i poliklinika BetaPlus, kod njih je 500kn.

Kike0001
    11. Travanj 2018. 17:10

Pozdrav žene drage
    Je li netko bio na propuhivanju jajnika HSG?
    Danas bila na pregledu, dalo mi uputstva za to i dozu antibiotika i vaginalete?
    Ako ima tko iskustava, molim vas da napise, jer je mene malo trta uhvatila.

_svjesna
    11. Travanj 2018. 17:14

Jojo

Pozdrav.. :)Nemam uopce redovite cikluse od samoga pocetka kad su pocele. Gin nije dala nije nikakvu terapiju po tom pitanju..pa me zanima..ako je koja imala slicna iskustva..kako ja mogu znat kad mi je ovulacija I planirat drugu bebicu usprkos ne mjesecnicama. Npr dobijem 2/3 mjesecnice u 12 mjeseci. Hvala :)

Pozdrav Jojo, je li utvrdjeno da su jajnici policisticni i kakvi su hormoni drugog dana ciklusa?
    Po meni je ne imati cikluse tako dugo ili ih barem ne izazivati malo neozbiljno od doktora jer tu mora postojati neki problem.
    Nadji dobrog stručnjaka koji ce naci u cemu je problem, najčešće su to policisticni jajnici i inzulinska rezistencija. 

Kike0001
    11. Travanj 2018. 17:24

Pardon, propuhivanje jajovoda, krivo sam napisala

• Jojo
    11. Travanj 2018. 17:36

Ana Donna

Jojo

Jojo, za početak uprite Ginekologa da vam da uputnice za vadit sve hormone, jel vam na ultrazvuku može viditi jel ste imali Ovulaciju? Jel imate policistične jajnike? Jel ste do sad radili neke pretrage?

Hvala na odg..da gin mi je potvrdila da imam policisticne jajnike a nikakve pretrage do sada nisam radila iako prvu trudnocu sam otkrila jako kasno.
  • Jojo
    11. Travanj 2018. 17:41

Kike0001

Pardon, propuhivanje jajovoda, krivo sam napisala

Hvala na odg. Jer bi kao svaka zena voljela znat kad mi je ovulacija..nikakve pretrage nisam radila jedino sto je gin dobro da I dva tri puta godisnje imam mj usprkos pol.jajnicima

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.