Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petraaa
    20. Ožujak 2018. 14:56

Tata_me_zove_zlato ajde neka je sincic bolje, sad ces se moci opustit vise 😉 tako ti je i meni tsh bio 3.6 pa ponovljeno 1.8..ko ce ih znat da li brljave s tim pretragama ili nama stvarno tako skace 🤔

Venea ja nikako da docekam taj eggwhite 😣 slijedeci ciklus sam dogovorila 10dc privatno 3D pregled maternice, sluznice, jajovoda i ispitivanje sluzi..po nalazima hormona sve  uredno ali ja tu sluz dosad nikad vidjela nisam a ovaj mjesec sam takoder 2-3 dana nakon O primjetila kad sam se obrisala onako neki zuckasto smeckasti, vjerojatno zaostala krv od pucanja folikula, samo taj jedan put dok sam se obrisala i to je to od tada suho, eventualno onako malo bijelog sasusenog na gacicama (previse informacija znam 🙈🙊)...

Maloprije kad sam vrtila stranice tu vidjela sam da netko (nisam upamtila tko) spominje oblik trombofilije PAI 4G/4G, ja imam takoder taj oblik i transfuziolog mi je rekao da je to oblik koji ima jako veliki postotak ljudi samo nikada ne rade te pretrage pa ni ne znaju i da u pravilu ne predstavlja nikakav problem, po njemu ne bih ni Andol trebala piti ali s obzirom da mi je gin rekla da pijem ja ga tu i tamo popijem, zlu ne trebalo..i u obitelji imam par osoba s tim tipom trombofilije i rodile skoro sve po 2 i vise djece, bez Andola ili heparina..uglavnom gin mi je rekla da u pocetku necemo nista osim pracenja rasta D-dimera svaki mjesec i razvoja bebe pa ako nesto ne daj Boze ne valja onda eventualno heparin ali i sama je rekla da cisto sumnja da ce biti potrebe za necim..daj Boze da je u pravu! 😊

Petraaa
    20. Ožujak 2018. 14:59

MalaTajna222

Petraaa meni je taj iscjedak misterij totalni ali u drugom smislu jer ga neprestano imam. Jutros u wc na brisanje jos vise nego jucer .
    Venea uzivaj u trudnoci, samo hrabro i opusteno. Javi nam sve sta je reko ginic i kako napreduje mrvica 👶🏻

Ajde ja bila bila sretna da imam ikakav hahaha neka ga, u svakom slucaju bolje da ga imas nego da nemas..bitno da nije od infekcije i gljivica, ovaj klasicni je pozeljan, ja mislim da bi taj dan kad bi ugledala eggwhite bila sretna ko da sam ugledala + hahahah 😂

20. Ožujak 2018. 15:15

tata_me_zove_zlato

Joj Petra takodje,mene nije bilo par dana i evo sad ne mogu izbrojati plusice ,diivnooo :-) Cestitam svima na svakom pozitivnom testicu!Ja sam dosla iz bolnice,sin mi je bolje,hvala Bogu.Isto mu hvala i na rezultatima za stitnu:
    TSH 1,43
    T3 3,35
    T4 11,4 i secer 5,4 sve je u ref vrednostima .Dakle onaj TSH od 3,6 u drzavnoj ambulanti nije bas merodavan bio tako rukom izvrljan,sve je ok.Muz mi je otputovao juce ujutro,vraca se 2,aprila bas na dan kada trebam dobiti.Uglavnom,u ovom ciklusu,pored svih zurbi ,bolesti i vojske,mi smo imali jedan,ali vredan keks sa apstinencijom od 4 dana.Sve nade u njega :-)

Super, super, dobre vijesti i kod tebe 🤗
    Jedan ali vrijedan, tko zna, mozda je bas on dobitan, drzim fige 🙏💪 

"Samo hrabro, samo hrabro, srce moje sanjivo." 🤗💪🙏😇❤

• Pencil
    20. Ožujak 2018. 15:37

Cure već sam bila pisala za tsh. Dakle referentne vrijednosti se razlikuju od laboratorija do laboratorija. Nama u bolnici 0,3 - 3,6 a u ambulanti 0,27 - 4,2
    Znači, ako neko kaže da mu je tsh 3,6 (lupam) ne mora značit da je povišen 

Petraaa
    20. Ožujak 2018. 17:18

Pencil

Cure već sam bila pisala za tsh. Dakle referentne vrijednosti se razlikuju od laboratorija do laboratorija. Nama u bolnici 0,3 - 3,6 a u ambulanti 0,27 - 4,2

Pencil hvala ti ali to nam je poznato, barem meni  a vjerujem i drugim curama, u mom slucaju je u istom laboratoriju bio prvi put 3,6 a drugi put 1,8, referentna granica gornja 4,2 po tome ispada da je sve ok ALI ginekologu i MPO-vcima je to previsoko, odnosno zahtijevaju( tj. preferiraju) ispod 2-2,5 neovisno o referentnim intervalima labosa pogotovo ako se ulazi u neki od postupaka, zato mi ovdje govorimo odnosno vodimo se tim da je 3,6 "visoko". Recimo nakon mog prvog nalaza koji je iznosio tsh 3,6 gin me poslala na nuklearnu po terapiju ali mi nisu htjeli dat dok ne ponove pretragu i da je opet rezultat bio isti ili slican, odnosno iznad 2-2,5 prepisali bi mi terapiju iako je gornja granica u njihovom labosu 4,2 ali je hvala Bogu ponovljeni nalaz bio 1,8 .. hocu reci da nam nije ni bitna ta razlika od labosa do labosa nego gledamo odnosno izrazavamo se da je "visoko" sve iznad 2-2,5 😉

• Pencil
    20. Ožujak 2018. 17:43

Petraaa

Pencil

Pencil hvala ti ali to nam je poznato, barem meni a vjerujem i drugim curama, u mom slucaju je u istom laboratoriju bio prvi put 3,6 a drugi put 1,8, referentna granica gornja 4,2 po tome ispada da je sve ok ALI ginekologu i MPO-vcima je to previsoko, odnosno zahtijevaju( tj. preferiraju) ispod 2-2,5 neovisno o referentnim intervalima labosa pogotovo ako se ulazi u neki od postupaka, zato mi ovdje govorimo odnosno vodimo se tim da je 3,6 "visoko". Recimo nakon mog prvog nalaza koji je iznosio tsh 3,6 gin me poslala na nuklearnu po terapiju ali mi nisu htjeli dat dok ne ponove pretragu i da je opet rezultat bio isti ili slican, odnosno iznad 2-2,5 prepisali bi mi terapiju iako je gornja granica u njihovom labosu 4,2 ali je hvala Bogu ponovljeni nalaz bio 1,8 .. hocu reci da nam nije ni bitna ta razlika od labosa do labosa nego gledamo odnosno izrazavamo se da je "visoko" sve iznad 2-2,5 😉

Ako je nalaz tsh 3,6 (0.27-4,2) onda je to kao cca 2,6 (0,3 - 3,6) zar ne? 
    I nije svakome isto, gledaju se i drugi hormoni. Najmanje znaju doktori opće prakse ili ih nije briga, meni je recimo na zadnjem vađenju samo tsh bio povišen za 0,06 i ona kao to je ok, ne trebaš na nuklearnu pa ja kao zacmizdrila da ne mogu ostat trudna i na nuklearnoj odma povećali dozu (bez da su znali ovo za trudnoću)

Petraaa
    20. Ožujak 2018. 18:33

Pencil nisam to tako gledala da ti budem iskrena, ja sam to shvatila  da je 3,6 izmjereno u krvi a ovi intervali su drugaciji ali iznos u krvi je izmjeren u istoj mjernoj jedinici po mililitru recimo, tako da 3,6 toga neceg po ml je 3,6neceg po ml samo sto bi u jednom labosu to bilo poviseno a u drugom unutar granice, jer svaki lab ima pravo odrediti granice..ne znam stvarno, mogu pitat prijateljicu ona je laborant pa da mi malo razjasni ali koliko ja znam 3,6 je 3,6 i ne mijenja se njegova kolicina u krvi nego samo referentni interval, evo recimo za MPO je referentni interval od 0,27-2 a ja sam imala 3,6 i po mom labu je to bilo ok(<4.2) ali za MPO ne valja odnosno previsoko, znaci nije mi nitko to umanjivao proporcionalno intervalu za MPO..po ovome sto si rekla to bi znacilo da je mojih 3,6 recimo cca lupam 1,6 po MPO intervalu i to bi bilo idealno nebi me slali po terapiju, eto barem sam ja tako laicki shvatila znaci 3,6 je 3,6 jer je izmjeren u istoj mjernoj jedinici po uzorku a interval kako koji lab tolerira ali to ne mijenja rezultat dobiven iz krvi, eventualno ako se rezultati tumace u razlicitim mjernim jedinicama a to je vec druga stvar...a mozda i grijesim, ne znam eto tako sam ja shvatila 🤔

Grizli
    20. Ožujak 2018. 19:35

Curke vec sam spomenula to, a i Petraa je to lijepo objasnila. E sad da pojasnim jos nesto. Zasto je kod planiranja trudnoce TSH ispod 2,5 preporucljiv tj.na humanoj nece UOPCE barem u Rijeci raditi nikakav oblik potpomognute ako je i nijansu vise bez obzora na ref.vrijednosti pojedinih labosa. Razlog je sto se u trudnoci TSH veci od 2,5 definira kao hipotireoza i lijeci se. Zasto zato je TSH obično u trudnoci raste, a visok tsh u startu znaci gotovo 100% terapiju tojom trudnoce, s obzirom da je to uzrok u 6% kasnijih spontanih. 2,5 je ta prvi trimestar, a 3,0 je gornja granica za druga dva. Zene koje prije trudnoce imaju definiranu hipotireozu sve u trudnci uzimaju duplo vece doze lijekova. A svi znamo sto su lijekovi u trudnoci i da donose sa sobom ponekad i neke posljedice. Za zene koje ne planiraju trudnocu onda je granica uredu i do 4,2. Problem je sto se u trudnoci javlja povecana potreba za T4, a stitnjaca koja ne "radi" dobro proizvodi vise tsh kako bi nadoknadila taj T4. Pretpostavka je da zena treba do 50% vise T4 u trudnoci sto sa bolesnom stitnjacom nije moguce postici kao ni sa vec opterecenom stitnjacom s visim TSH prije trudnoce. Cesto zbog toga dolazi i do spontanih pobacaja. Meni su na humanoj rekli da mi tsh ne smije nikako preci 2,5 i zato u prosloj trudoci moja gin imala u planu vaditi mi tsh svaki mjesec da svedemo na minimum negativnosti. Iako je meni TSH oko 1,0.

_svjesna
    20. Ožujak 2018. 19:37

Petraaa ja imam mutaciju 4G/4G.
    Upravo sam od doktora, heparin mi je obavezan jos mi je to jedina trombofilija.
    Molim te provjeri to dobro prije trudnoce.

darliv
    20. Ožujak 2018. 21:05

Grizli tsh mi je 3.16, no kako si lijepo objasnila u proslom postu nista mi nece raditi dok je iznad 2.5, i doktorica je naglasila da u trudnoći također mora biti ispod 2.5.
    Sad receno mi je da ga ponavljam za tri tjedna pa cemo vidjeti hocu li ga u tom periodu uspjeti spustiti ispod zeljene vrijednosti. 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.