A ja sam si biser sve zbrckala krivo mjereci temp. Pokazalo mi O 18dc i onda sam citala kako se ispravno mjeri BT s digitalnim top., pa sam se prebacila na to mjerenje i sad mi prebacilo O na 21dc.prije sam minutu mjerila pa mi pokazivalo nize temp., a kako mjerim sad duze, temp su mi vise. Sad nemam pojma na kraju kad mi je O. S tim da mi je prvi dan duzeg mjerenja temp bila 37, najvisa i zato mi se sve zbrckalo….a ako je O bila 21dc onda bas i nismo pokrili 😟
Aurora, a koje dane ste pokrili? Ako ste pokrili 18dc, i neki još dan iza toga, i to je ok...spermići mogu ziviti do 72sata, tak da sretno draga... da nam za 5 dana javiš + 😘
Aurora nemoj se zamarat sa popodnevnim temp. Znaci BT se mjeri sam iskljucivo ujutro. To je temp tijela prije nego sto s epocnes kretat. Mjeriti sa digitalnim dok ne zvoni ispod jezika, jer ako mjeris ispod pazuha a bila si npr pokrivena dekom imat ces vecu temp tijela. Zato moras ili ispod jezika ili rektalno.Ja sam ispod jezika jer je jednostavnije mi. Nesmijes se dizat ni nista. Mozes i zivinim mjeriti al 10 minuta onda moras lezat tako. Vodi racuna ako nisi spavala barem 5 h u komadu onda zabiljezi jer mozes imat oscilacije to mjerenje.
Grizli, koliko je proslo od transfera tacno?
Anymany, ja sam pitala za brufen. Imala sam terapiju za pritisak i beta blokator. Po poz testu, ja nazvala kardiologa, on mi smanjio dozu bb i izbacio ga. Evo dva dana mi puls 100,a i donji pritisak zeza. I jako se plasim da ga pijem. U utorak idem na uzv, pa cekam da se konsultujem sa mojom dr.
Mini, uradi cim stignes, a za sv slucaj, pij sokice u svatovima.
Svjesna, hvala, imala mucnine ovih dana, od jutros sa povracanjem. Pijuckam limunadu sa djumbirom i pomaze mi. Danas 5+5,u utorak idem da cujem
srceko😍grudi nista i dalje... Placljiva sam veoma. Muz me pazi kao kraljicu pravu.kako ste ti i tvoja mrvica?
url=https://lilypie.com]
Tata evo danas 7 dan od transfera. Cekam i dalje iako sam sva neka s nekim neobicnim nuspojavama pa mislim da mi je to od ovog progesterona sto moram stavljat.
Joj ovo vrijeme ludo je tesko za tlak. Cuvaj se
Grizli, koliko je proslo od transfera tacno?
Anymany, ja sam pitala za brufen. Imala sam terapiju za pritisak i beta blokator. Po poz testu, ja nazvala kardiologa, on mi smanjio dozu bb i izbacio ga. Evo dva dana mi puls 100,a i donji pritisak zeza. I jako se plasim da ga pijem. U utorak idem na uzv, pa cekam da se konsultujem sa mojom dr.
Mini, uradi cim stignes, a za sv slucaj, pij sokice u svatovima.
Svjesna, hvala, imala mucnine ovih dana, od jutros sa povracanjem. Pijuckam limunadu sa djumbirom i pomaze mi. Danas 5+5,u utorak idem da cujem
srceko😍grudi nista i dalje… Placljiva sam veoma. Muz me pazi kao kraljicu pravu.kako ste ti i tvoja mrvica?
Dobro zasada, mirujem i krvarenje je stalo, danas usli u 9 tjedan. Nema mucnina, osim gadjenja na hranu pa ne znam bas sta bih papalaa muku mucim s time.
Cure ovo kako je Grizli objasnila za temp, tako i jee.ja sam jucer pitala svoju gin.je li ispravno mjerim i ona je bas tako i objasnila. Ispod jezika i odmah s budjenjem.ova popodnevna mjerenja, nista to ne vazi.meni se cak muz smije kako gasim alarm ujutro i hvatam toplomjer, a na oci jos zmirim 😄
Grizli, jos 13 dana do bete?Znas li ista o beta blokatorima u trudnoci, tacnije Bisoprolol je bio moja terapija. Jedna dr kardiolog mi jos zimus sa napomenom o planiranju trudnoce rekla kako po novim istrazivanjima je bezbedan u trudnoci. Kad sam ugledala dve crte, nazvala ordinaciju, drugi dr razgovarao sa mnom i rekao isto to-kako po novom moze, ali bi ga on ipak ukinuo meni. I ja ukinem naravno. I sad se patim i brinem se. A sve sto po internetu nalazim jeste da skodi plodu navodno, nikakva nova istrazivanja niti iskustva ne nalazim.
Svjesna, dobro da je stalo krvarenje, da budes mirnija. 😊
Tata cim stignem doma ppgledam ti malo medju istrazivanjima ako ima sto o tom lijeku ili barem o toj skupini lijekova pa ti javim.
Hvala puno, Grizli, ali ne moras zuriti. Sutra je nedelja, odmori, pa kad stignes pogledaj. 😍🤗
Hajde samo ako kozes posalji kako se zove dijelatna tvar lijeka jer onda imam vise informacija posto svaka zemlja maltene lijek zove drugim imenom.
Sortiraj odgovore
Najstariji