Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tata_me_zove_zlato
    09. Lipanj 2018. 18:30
    Ovde pise da je aktivna supstanca bisoprolol isto. Nisam nasla detaljnije, u svakom uputstvu je isto
    Ovde pise da je aktivna supstanca bisoprolol isto. Nisam nasla detaljnije, u svakom uputstvu je isto

url=https://lilypie.com]

Ena1989
    09. Lipanj 2018. 20:03

Grizli

Hellena krvi ugrusci mogu i biti uzrokovani stitnjacom isto. Imas nepovoljan lh i fsh omjer vjerojatno. Dovro bi bilo da provjeros da i tu trombofiliju nasljednu i stecenu za svaki slucaj. Posebno ako ti ko u srodstvu je imao spontane, tromboze, embolije i sl. Imas i obilne M i dugotrajne ili ti je to normalno? Ako su i obilne mozda je problem i u hormonima estradiolu i progesteronu. Polipi isto da uzrokuju ugruske, a mogu recimo rast pojacano zbog visokog estrogena. A inace je dobro poznato da uzrokuju neplodnost. Jesi vadila kad spolne hormone? Gle najbolje ti je odraditi ave pretrage pa da si bezveze ih radila nego da se mucis i lupkas u suplje i nis se me dogadja. Jel pijes kakve cajeve ili nesto od biljnih preparata za to?

M mi je obilna i traje po 7 dana, nekad produzi i do 10 :( spolne hormone vadila i u redu su. A probala sam inace sa maticnom mljeci jer sam mislila da ce mi to pomoci al pomaka nema. S cajevima nisam jer sam cula od dosta zena da im je to jos pogorsalo cikluse i sve pa mi nije bas za igrat se sa tim. Zatrazit cu sad da me posalju na opsezne pretrage, ako treba i u zg jer ovo nema smisla vise

Grizli
    09. Lipanj 2018. 20:21

Evo ovako sam nasla znaci zadnji istrazivanja objavljena 2016. i 2017. ne preporucaju bas bisoprolol-fumarat (sto je tebi u lijeku dijelatna tvar) u trudnoci.Oni preporucaju da se lijek izbjegne ukoliko je to moguce, jer oni prolaze placetu i mogu imat utjecaj na plod. znaci procjenjuje se rizik za majku naspram rizika za bebu. Dokazano je doduse stetnost beta-blokatora na rast fetusa posebno ako se koristi u 1. tromjesjecju. Ima nekih drugih djelanith tvari samo nisam sigurna koje su za sto jer vidim po radovima da im je razlicita primjena i njima je puno sigurnije i manje rizicno koristenje u 2. i 3. tromjesjecju. navodi se da bi zena postepeno morala prestat uzimat lijekove a ne naglo jer moze imat naglo pogorsanje bolesti. medutim koliko sam skuzila ti si vec prestala ih uzimati, a pise da do normalizacije nakon naglog prekida terapije treba 2-3 tjedna. naravno ako se stimptomi pogorsaju potrebno je uzet opet terapiju jer za dijete je stetniji jako visok tlak, nego beta blokatori. taj tvoj lijek spada u kategoriju opasnosti u trudnoci C po onoj FDA ljestvici, dok se za trudnice sigurnim smatraju samo A i B. nasla sam jos da bi ti mogla pomoc prirodna terapija sa cesnjakom. ne znam kako stojis s njime, ali nasla sam cak 11 radova di su pozitivna iskustva sa konzumacijom cesknjaka u prahu svaki dan kroz par mjeseci znacajno smanjuje tlak. a i trudnoci je dobar jer je bogat cinkom. isto ima dosta pozitivnih komentara na akupunkturu u trudnoci za snizavanje tlaka ako je on srednje povisen, ako je jako povisen nece imati 100% ucinak. sad ja ne znam koji su parametri sa jako povisen i srednje povisen tlak. ako ti jos kako mogu pomoc pisi. ne znam u konacnici ti si trudna i ti imas tegobe, lako je nama drugima reci ja ne bi pila, ili nekome da ti kaze daa mozes uzeti. ja sam sve svoje lijekove izbacila jer mogu bez njih izdrzat, ali znas i sama da nas uhvati napadaj astme morale bi uzet inhalator bez obzira na stetnost jer da odapnemo toj bebi ne pomognemo. tako da vidi mozda da odes na neki pregled ili potrazis jos neko misljenje.

Grizli
    09. Lipanj 2018. 20:24

Hellena 1989

Grizli

Hellena krvi ugrusci mogu i biti uzrokovani stitnjacom isto. Imas nepovoljan lh i fsh omjer vjerojatno. Dovro bi bilo da provjeros da i tu trombofiliju nasljednu i stecenu za svaki slucaj. Posebno ako ti ko u srodstvu je imao spontane, tromboze, embolije i sl. Imas i obilne M i dugotrajne ili ti je to normalno? Ako su i obilne mozda je problem i u hormonima estradiolu i progesteronu. Polipi isto da uzrokuju ugruske, a mogu recimo rast pojacano zbog visokog estrogena. A inace je dobro poznato da uzrokuju neplodnost. Jesi vadila kad spolne hormone? Gle najbolje ti je odraditi ave pretrage pa da si bezveze ih radila nego da se mucis i lupkas u suplje i nis se me dogadja. Jel pijes kakve cajeve ili nesto od biljnih preparata za to?

M mi je obilna i traje po 7 dana, nekad produzi i do 10 :( spolne hormone vadila i u redu su. A probala sam inace sa maticnom mljeci jer sam mislila da ce mi to pomoci al pomaka nema. S cajevima nisam jer sam cula od dosta zena da im je to jos pogorsalo cikluse i sve pa mi nije bas za igrat se sa tim. Zatrazit cu sad da me posalju na opsezne pretrage, ako treba i u zg jer ovo nema smisla vise

jesu ti dali kad neki progesteron da smanje obilne M? jer tebi se sje nadovezuje jedno na drugo koliko vidim. a nazalost dokle god imas priraslice u maternici bojim se da neces imat ni uspjesnih trudnoca. bas sto ja znam cure su se jako s time mucile. bolje obavi pretrage pa da znas na cemu si

Vrazicak123@
    09. Lipanj 2018. 21:05

Drage žene, majke, kraljice imam pitanje vec tri dana nisam dobila vjesticu a trebala sam je dobiti 7.6 danas je vec 9.6 kada mogu napraviti test i kada je najtocniji.
    Lijep pozdrav svima <3 <3

Grizli
    09. Lipanj 2018. 21:20

Hej Medo, posto ti kasni mozes napraviti kad hoces. Najbolje je s prvom jutarnjom mokraćom. Sretno

tata_me_zove_zlato
    09. Lipanj 2018. 21:29

Grizli, puno ti hvala. Ja ga jesam postepeno prestala uzimati. Sad stvarno ne znam kako da se opustim znajuci da jeste stetan, a da sam ga uzimala do seste nedelje. Pojescu se ziva,a sve sam radila po savetima lekara. Samo oni nikako da se sloze. 😨

url=https://lilypie.com]

Vrazicak123@
    09. Lipanj 2018. 21:53

Grizli

Hej Medo, posto ti kasni mozes napraviti kad hoces. Najbolje je s prvom jutarnjom mokraćom. Sretno

Hvala ti draga puno, sutra ako nedobijem napravit cu nemam nikake bolove neka smeda krv mi je pocela u kapljicama.

Grizli
    09. Lipanj 2018. 22:01

tata_me_zove_zlato

Grizli, puno ti hvala. Ja ga jesam postepeno prestala uzimati. Sad stvarno ne znam kako da se opustim znajuci da jeste stetan, a da sam ga uzimala do seste nedelje. Pojescu se ziva,a sve sam radila po savetima lekara. Samo oni nikako da se sloze. 😨

Nemoj se nervirat zeno, moras vjerovat da ce biti sve ok. Ti si to samo kratko uzimala, a svugdje navode da je stetno ako se uzima cijelu trudnocu. Napravila si najbolje za sebe i za bebu. Moras se opustiti. 

Ena1989
    09. Lipanj 2018. 22:32

Grizli nisu mi nista dali, doktor za ovaj polip kaze da nije toliko velik i da on ne smatra da ima potrebe ukljanjat ga i da bi uzrokovao smetnje kod trudnoce. A prosle godine kad sam uklanjala na ultrazvuku su se vidjela 2 polipa a uklonili su mi jedan jer je samo to nasla na histeroskopiji. Nisam vise pametna sta radit i mislit, stalno mi govore da se trebam opustit i ne mislit na to  i onda ce se desit al kad vidis da se toliko vremena nista ne desava nije mi bas svejedno jer ipak vrijeme brzo leti  a pomaka nema

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.