Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniCooper26
    28. Svibanj 2018. 20:24

ANYMANY

Ja sam pila caj od vrkute i stolisnika svako dan i Femisan A kapi al nike koristi. Caj mi je samo.pogorsao ciklua.

Mini kad vadis nalaze?

A trebam cekat kad mi dođu stvari od 2. Do 5. Dana ciklusa 

Ana Donna
    28. Svibanj 2018. 20:38

Grizli

Tata super cuvaj se i da imas samo slatkih briga!
    Anymany ako nije doslo do trudnoce bazalna temp padne 25.dc, ako je naravno ovulacija bila 14 dc, dakle rekli bi neka 3 dana onda prije M. Ako dobro racunam.
    Fantasia dobro dosla. Zelim ti sto prije plusic. Mi evo 2,5 godine, 4 spontana i jako te rezumijem al moras biti hrabra i vjerovat da ce ave biti u redu. Mi dogurali do IVF postupka i upravo smo u procesu ovaj mjesec. Ako ti treba bilo kakva info ili pomoc ili bilo sta slobdono pitaj jer cure ovdje imaju hrpu iskustva nazalost pa ti mozemo pomoc. Sretno zenska.
    Mini ja sam si ih bila narucila s prvi koja mi se otvorila kad sam isla na ebay i dosle su za 4 dana. Tako da mislim da ne moras puno mozgat.
    Inace ja danas bila folikul narastao na 17,5 mm, dobila stopericu za veceras i u srijedu ako se sve karte i sreca posloze imam punkciju jajne stanice. Nadam se da ce mm ovaj put imat bolji doprinos i da nece punkut prije i da ce stanica biti dobra. Danas me dr umirila oko rane O jer vec od 10 dc se smatra normalnim terminom za O i dobru stanicu a meni ce punkcija biti tocno 10 dan, endometrij je 6mm, al da bi trebao narast jos je rekla, eatradiol mi je idealan za perdovulaciju tako da sad samo malooo srece nam fali.

Grizli puno sreće vam želim...samo da te pitam, jel ste vi ikad išli na postupak inseminacije? Ma pitam, jer mi planiramo ići u kasnu jesen ako ne uspije ovo lito...

Ana Donna
    28. Svibanj 2018. 20:46

ANYMANY

TATA ME ZOVE ZLATO - Je, poslušao me. I rekao mi je da on vidi u povijesti nalaza, da sam ja imala TSH 5,16 (normalno je do 4,20). Rekao je da mu se ne sviđa što TSH raste i pada tako bezveze jer je zadnje bio 3,60..i dao mi je uputnice za TSH, FT4, i ta Anti nešto. Ali mi je dao i cijelu krvnu sliku da izvadim. Vadim u srijedu i rekao je da dođem u četvrtak popodne, da će pogledati nalaze i da onda idemo dalje dok se ne riješi to.

Super, drago mi je što ćeš napokon saznat nesto više, javim nam kak je prošlo

• fantasia
    28. Svibanj 2018. 20:47

Grizli

Aurora ja dok sam jerila bazalnu znala mi je neke cikluse temp dan prije O pasti. Slijedeci opet narast i onda dan iza O jos narasti. To govorim o porastu i padu cca 0,4-0,6 stupnja.
    Procitala zanimljivost da lijekovi tipa ibuprofen, voltaren isl.mogu odgoditi ovulaciju taj mjesec odnosno pranuce folikula ako se uzimaju vece doze par dana pa pripaziti s lijekovima curke.
    Anymany i Mini super stos te dobile uputnice da bar to si rijesite i vidite da nije stitnjaca problem mozda jer to se onda da rijesiti najcesce vrlo uspjesno.
    Fantasia dakle ja cu brze zavrsit nabrajat sto nisam probala - cajeve i trave razno razne zbog straha od alergijske reakcije posto sam teski alergicar. Al evo probala inofolic (nisam sigurna dal je pomogao za kvalitetu stanice), duphastone (uzas uneredio mi cikluse), jadrankin jod sa svim popratnim preparatima (nikakav efekt ni pomoc u mom slucaju), bioenergija po domancicu (endometrij mi se vratio u normalno zadebljanje nakon spontanog bio jako tanak mjesecim, rijesila se ciste na jajniku, psihicki velika pomoc da se ohrabrim probat ponovno nakon 3.spontanog), psihoterapija (ok, za samnjiti stres), maca prah (ne znam dal je imalo efekta), prenetale (valjda ce jednom biti od koristi), tretmani ljekovitim blatom (poboljsala se cirkulacija i unormalio mi se ciklus nakon 1.spontanog drugo nisam primjetila), trenutno idem na akupunkturu i moram priznat da sam bas zadovoljna jer je i dr danas rekla da sve izgleda odlicno iako ne bi trebalo posto ce mi ovulacija uraniti ovaj mjesec, al hormoni mi super, folikul raste po pravilu, a ja se osjecam nikad opustenije. Hm dal sam sto zaboravila ne znam ako se sjetim javim. Naravno isprobano i ono sa nogama gore, dole, lijevo desno, pauza 2 dana bez pauze 3-4 dana, mjerenje bazalne, lh trakice i vodenje dnevnika o plodnoj sluzi…

Ajmee,pa ti si doktorirala na ovom-.-
    Nadam se da ce i nas nase mrvice uskoro razveselit:)
    A sad samo slusam one price:-"jooj pa opustite se, nemojte razmisljat o tome odmah ce se primiti,dok se najmanje nadate itd." Vec nervira-.-

MalaTajna222
    28. Svibanj 2018. 21:56

Aurora, ne znan sta bi ti rekla , cini se da nista ovaj mj.,....pretpostavljam da cu dobiti ili sutra ili prekosutra..onda kad dobijem od 3dc sam opet na klomifenima. A stas , valjda ce nam novi ciklusi dvima donit vise srece 🤞🤞😘😘
    A vama cure koje ju ne cekate 🤞🤞
    Grizli, 🙏da sve bude kako treba🤞🤞 !!

• misica35
    28. Svibanj 2018. 23:09

MalaTajna22 nemoj biti tako sigurna bas, obicno bas i bude kada se najmanje nadamo!
    Meni je danas 20. dan ciklusa, ja planiram već od četvrtka piškiti svako jutro. I u prošloj trudnoći je jako rano (23.dan ciklusa) test bio pozitivan, točnije bila je jedva vidljiva crtica tada, ali je bila...
    Držim svima fige!
    ANYMANY što je na kraju s tobom? Misliš da ima šanse ovaj ciklus ili???

MalaTajna222
    28. Svibanj 2018. 23:29

misica35

MalaTajna22 nemoj biti tako sigurna bas, obicno bas i bude kada se najmanje nadamo!
    Meni je danas 20. dan ciklusa, ja planiram već od četvrtka piškiti svako jutro. I u prošloj trudnoći je jako rano (23.dan ciklusa) test bio pozitivan, točnije bila je jedva vidljiva crtica tada, ali je bila…
    Držim svima fige!
    ANYMANY što je na kraju s tobom? Misliš da ima šanse ovaj ciklus ili???

Misica, imas osjecaj da bi moglo to biti to  ovaj mj kod tebe ??🤞🤞🤞

MiniCooper26
    28. Svibanj 2018. 23:39

ANYMANY

TATA ME ZOVE ZLATO - Je, poslušao me. I rekao mi je da on vidi u povijesti nalaza, da sam ja imala TSH 5,16 (normalno je do 4,20). Rekao je da mu se ne sviđa što TSH raste i pada tako bezveze jer je zadnje bio 3,60..i dao mi je uputnice za TSH, FT4, i ta Anti nešto. Ali mi je dao i cijelu krvnu sliku da izvadim. Vadim u srijedu i rekao je da dođem u četvrtak popodne, da će pogledati nalaze i da onda idemo dalje dok se ne riješi to.

Ja nikad nisam vadila stitnjacu i sad kad sam je vadila bila je 4.220  Znaci na granici.. Prija mi govori da je to previsoko za trudnocu

Grizli
    29. Svibanj 2018. 07:07

Ana Donna nas su odmah poslali na ivf u prirodnom postupku jer muz je imao 3 puta los spermiogram, a ja 4 spontana za koja zapravo nisu sigurni dal uopce taj los spermio je kriv tako da smo odmah na taj postupak dosli kako bi izbjegli da se jajna stanica oplodi sa "krivim" spermijem. Racunaj ako krenes na jesen na humanu, najmanje 5-6 mjeseci ces odradivat sve nalaze isl.sto traze jer ne daju bas odmah postupak. Mozda ako zelis skratiti si to i ne uspijete da odradis ranije recimo friske nalaze hormona spolnih, stitnjace, papa test, briseve, torch, spermiogram isl.pretrage pa ces mozda prije doc do postupka ako treba. Dosta je cura protiv inseminacije al meni su 3 cure koje poznajem ostale trudne u tim postupcima.I dal slucajno ili ne sve 3 u 2. pokusaju i sve su rodile curice. 😀 
    Fantasia skoro pa bi mogla i doktorirat na svemu tome, inace spremam svoj doktorat iz drugog podrucja istrazivanja pa dodjem do svakakvih informacija korisnih i sve ti ja isprobam na sebi ako mogu.a sta se prica tice jooj jos ces ih se naslusat a moras odrveniti na njih i pocet ignorirat jer ce te samo jos vise opterecivat to.Meni su svasta rekli od toga da sam karijerista, do sebicna, mrziteljica djece pa sve do cure zeljne putovanja i avanture... A nitko od tih pametnjakovica ne zna istinu i da boli ponekad jako kad vrijedjaju al naucila sam to ignorirat i ne opterecivat se s time.cak stovise nekad me veseli kad im dizem tlak jos potpaljivanjem vatre da mislim samo na posao, da necemo dijete nego samo psa i macku eee to ko da ih neko iglom u guzicu ubode onda pocnu...
    Cure hvala na lijepim zeljama i pozitivnim vibrama, treba samk izdrzati da folikulic ne pukne do punkcije i da se oplodi i da se ugnjezdi i da srceko zakuca i da... Jooj previse toga treba se jos dogoditi, tako da se ne 
    smijem prepustiti euforiji. 
    Mini Cooper kod planiranja trudnoce tsh ne bi smio biti iznad 2,0 max.2,5 pa je dobro da se pozabavis stitnjacom jer to moze jako utjecat na sretan ishod. Tsh u trudnoci raste ne pada ako si ti na gornjoj granici znaci da u startu si vec presla tu granicu i rizicna si skupina. 

• fantasia
    29. Svibanj 2018. 08:46

Grizli, ma i ja sam prije nekoliko mjeseci vec pocela odgovarat s "mi ne zelimo djecu" jer zbilja svakodnevno slusat to "kad cete vi"...uufff.

Cure, ne znam jeste li cule za gosp.Ramizu Orman (imate na fb) i njena grupa policisticni jajnici i neplodnost,ugl.prema vasem problemu vam napravi lijek na prirodno bazi i lijeci vise-manje sve zenske probleme pa i popravlja spermiogram te lijeci prostatu. Iskustva zena su nevjerojatna. Ako mozete procitajte si! Meni sad svaki cas treba stici pa cemo i to isprobat;)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.