Grizli,pomagaj. 😊 Gotov mi je i ovaj drugi nalaz. Evo slike u nastavku.
Oprosti draga promaklo mi. Zaboravim na kojoj sam stranici stala. 😏 Ti si heterozigot za mthfr. To ti je slabasna mutacija, al znaci da ne bi trebala uzimati folnu kiselinu obicnu nego folat, aktivnu folnu ili kako negdje pise 5-mthf. Jer ti ne mozes razgraditi cijelu folnu kiselinu pa se onaj visak talozi ti u tijelu, pa postoji mogucnost da na nalazima krvnim ti pokaze se kao dovoljno folne da imas a zapravo nema jer je ne iskoristavas. Ovisno o doktoru možda ti u trudnovi ukljuce i andol pro 100 ili aspirin 100, al to ovisi o doktoru. Steta vidim da nisu radili PAI-1 jer nisu imali reagensa a to isto vrlo cesto ljudi imaju, a u tom slucaju je andol svakako poželjan.
Pozdrav cure..imam jedno pitanje.. dobila sam uputnicu za prvi pregled humane reprodukcije.. šta se radi na tome prvom pregledu i jel će smetati ako tad budem imala M?
Pozdrav. Obicno na prvom pregledu odnosno konzultacijama nema nista posebno. Pogleda papire koje imas, vide sto bi mogao biti problem, meni cak ni uzv nisu radili niti ikakav pregled, a ako treba nije ti to njima nista problematicno sto ti imas M jer i tako ako ides u stimulaciju uzv krecu 2-3 dc. Dobro bi bilo da odradis ako nisi prve neke nalaze spolne hormone, stitnjacu, muz spermiogram. U pravilu oni saslusaju tvoj problem i napisu sto od nalaza da povadis i onda dolazis na 2.pregled koji bude vec jasnije sto, di i kako.
Naručili su me za 9.7.. nisu mi ništa rekli da napravim nalaze, idem u Osijek, imam 150 km od kuće do tamo, tu kod nas se ne moze ništa napravit (dolazim iz maloga mjesta) i moj gin je rekao da mogu birat Zg ili Os.. Jel treba i muž doći samnom..pošto je vojnik i neznam jel će tad bit slobodan..
Grizli čestitam na trudnoći, baš sam sretna zbog tebe 🤗
Razgovarale smo prošle godine o lh trakicama, uvijek si imala dobar savjet i bila prava podrška kako meni tako i ostalima.. želim ti sretnu trudnoću 😍😍
https://lbdf.lilypie.com/LTOpp1.png
Samo_Sanja nije nužno da je muž s tobom na prvom pregledu, osim ako trebaš moralnu podršku :) ali on bi svakako trebao napraviti spermiogram za šta mu treba njegov doktor opće prakse napisati uputnicu! Ne bi bilo loše da i ti izvadiš uputnicu d1 jer će ti najvjerojatnije trebati za sve pretrage koje te očekuju...
♀♂ 30 g.
nadanja za + cca. 3 god
ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.
Grizli, hvala ti. Ja sam mislila otići privatno odraditi PAI, pa sam nazvala doktora da pitam, ali on kaže da nema potrebe jer to nije toliko bitno. U utorak me je naručio na pregled s nalazima pa ću vidjeti šta će on reći. Znači moja potencijalna terapija u trudnoći bi bio andol 100, ništa jače od toga?
Hvala ti puno, bio mi je preveliki šok i nisam mogla micati sa sobom tako da nisam ni razmišljala o trudnoći sad je prošlo 3 mj i naravno žena ko žrna opet mi je to tu negdje u mislima stalno.
Muž je radio spermiogram, ginekologica nije bila zadovoljna u kojoj je bolnici rađen pa je htjela da ponovi, ali kad je vidjela nalaz rekla je da nema potrebe jer kao svaka bolnica je drugačija u mjerilima, a on stvarno ima na milijune svega, pa je ona ostala u šoku i kaže- vidi ih ko Rusa!
Tako da on nije problem nikako, a i ja se nadam da je kao i svaki drugi problem u životu, i ovo moje rješivo 😀😀
Samo me malo deprimira šta su ovdje oko mene u zadnjih mj dana 3 cure udane nakon mene i mlađe od mene javile da su trudne, pa sam malo bila u depri, ali kad god me to uhvati prije bih plakala, a sad sam sretna što sam uopće živa ostala, tako da sam uvjerena da ON ima plan za mene i da se sve dešava s razlogom, tako ako i ne budem nikad mogla imati djecu, sve ću prihvatiti jer je sve s razlogom.
Lani sam u 11 mj imala nakon čudne menge iznenadno krvarenje, što su inače ovdje smotani na hitnoj protumačili kao spontani, sad jeli bio ili ne, budući da su ovdje baš užasni ne znam, ali znam samo da sam tada ostala trudna ko zna kakav bi bio ishod ove prometne nesreće i za mene i za bebu, jer bi tada već bila dosta trudna, i očito on povlači sve konce i sve radi s razlogom, što je najbolje za nas.
Tako da curama koje se muče, evo malo podrške i utjehe još 😀
Kk prije svega drago mi je da si iz strasne nesrece izvukla se ziva i zdrava. Savjetovala bih ti da s obzirom na ozljedu kraljeska se posavjetujes i sa ortopedom jer davno sad vec 2012 sam slomila trticu pa mi je specijalist rekao da ako zelim trudnocu trebala pricekat 6 mj od ozljede da se ne bi dogodio problem kakav u trudnoci. Za tvoju dijagnozu ne brini nije to nista strasno i ima uspjesnih rezultata posebno uz pomoc humane. Kakav je spermiogram od partnera? Ja sam ti jedna od onih koja je zatrudnila uz pomoc ivf postupka pa eto sto god te zanima pitaj, a imas i temu tu na forumu bas za potpomognutu. Sretno!
Reni koristis ti magnezij? Malo veca doza Mg ili vit C i da vidis probave. Dobro ti Rastika kaze kad to sve krene traziti ces cokolade i banane.
Evo i mene tu dobrodosla i sto prije ostvarila cilj. Samo smireno, opusteno i uzivancija.
Minicooper iscekujem s tobom. ❤️ Tu na forumu sam komunicirala sa puno cura i jako mi je drago kad nam jave sretne vijesti o bebanima, ponekad imam osjecaj kao da je tko moj najblizi rodio toliko me to razveseli. Sretno
Grizli 🤗💞 same here👶🙏i ja s tobom iscekujem i radujem se slikicama i vijestima o bebici tvojoj i ostalih cura jer bez obzira sto se ne znamo uzivo, ovaj forum nas je povezao na drugi posebniji nacin 🤗
Samo_Sanja nije nužno da je muž s tobom na prvom pregledu, osim ako trebaš moralnupodršku:) ali on bi svakako trebao napraviti spermiogram za šta mu treba njegov doktor opće prakse napisati uputnicu! Ne bi bilo loše da i ti izvadiš uputnicu d1 jer će ti najvjerojatnije trebati za sve pretrage koje te očekuju…
Hvala na odgovoru 🙂
Kakva je to uputnicu d1? Jel da se javim svome ginekolog za to? Ili je dovoljno što imam ovu uputnicu za humanu reprodukciju? Gin mi je na godišnjem do 8.7 😕
https://lbdf.lilypie.com/LTOpp1.png
Oprosti nisam skuzila da imas vec uputnicu od gin- pogledaj na njoj da li ti piše d1 -trebalo bi (pečat bi trebao biti u tom polju)...ona navodno vrijedi duže vremena za ambulantno liječenje. Nisam ni ja skroz ekspert ali meni su sestre na prvom pregledu na humanoj rekle da zahvaljujući njoj sam već prvi dan obavila hrpu stvari....uzeli su mi briseve, papu, dali još uputnice za hormone....
♀♂ 30 g.
nadanja za + cca. 3 god
ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.
Ja nikad neću zaboravit pregled na humanoj, kaže moja ginek.- tamo ćete porazgovarati i ponesi sve nalaze...
Ja došla, on kaže nakon 2 min- ajmo na uzv
A ja se nisam obrijala, i ono idem s njim u drugu prostoriju i umirem od smijeha 😂😂 ja mislila mi ćemo razgovarat 😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji