Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lalla
    20. Lipanj 2019. 08:10

Vuky, a kakav je to gin ovaj zadnji bio? Odi mozda kod jos jednog koji je ful dobar. Koliko imate godina i koliko dugo pokusavate? 
    Bas cudno sto je on to rekao, a druge da je sve ok. Lakse je kad ti svi doktori govore isto, onda bar znas na cemu si.

Lalla
    20. Lipanj 2019. 08:25

Vuky:

The LH test is highly reliable and accurate in predicting ovulation. Although it is technically possible to have a surge but not ovulate, this is rare. Ultrasonography can be used to verify ovulation. Another way to predict ovulation is to use a fertility chart and a basal thermometer. A rise in basal body temperature takes place after ovulation and can help predict fertility. 

Lalla
    20. Lipanj 2019. 08:27

Da li si mjeris i bazalnu temperaturu? Citala sam da je kombinacija LH trakica i mjerenje temperature dovoljno da znas sigurno da ovuliras. Ako ti temperatura potvrdi ono sto i trakice to je to. Znaci kad trakica potamni u iducih cc 12-36 sati bi trebala porasti i temperatura.

• anamor
    20. Lipanj 2019. 08:35

Samo_Sanja

rita7

u bipi- isto se istrosila ali eto nadala se da ce biti s razlogom :/

Ma biti će.. samo polako.. ja sam te trakice koristila nakon par mjeseci što smo se prestali pazit..prije nego sam se javila gin.. ako bude potrebno da ih opet koristim gledat ću di su jeftinije.. koliko koštaju u bipi? Ove u ljekarnoj su 70 ili 80 kn 5 kom

Sanja…ja sam upravo naručila novu turu sa ebay-a..40 komada LH trakica + 10 testova na trudnocu, sve u kompletu za točno 64,00 kn, odlične su, svaki puta ulovim pik. Evo ako ce ti pomoci bar ova informacija. Stalno naručujem te iste. Sretno ti u daljnjim postupcima.

vuky
    20. Lipanj 2019. 08:37

Nisam mjerila temperaturu, imam uvijek izražen eggwhite, i sluz, i trakica mi potamni bas skuzim pik, od 2mj pokušavamo, a ne pogodimo se svaki mjesec jer smo različiti gradovi posao... on je išao raditi spermiogram u polikliniku cito, a ja sam samo htjela folikulometriju da mi potvrdi o ... te ako nije sve ok da pricamo o ivf, koju tamo rade! Otići ću sada kod dr kom vjerujem na detaljnu obradu! 

Grizli
    20. Lipanj 2019. 08:38

Vuky na ivf se ne mozes sama odluciti vec bis trebala imati misljenje tog specijaliste. Ne znam u kojoj si klinici bila al ja bi o stanju jajnika vise vjerovala tome nego "obicnim" ginekolozima, naravno pod uvijetom da je ovaj specijalist humane medicine. Oni jajnike pregledaju detaljnije i ne bi bila prva ni zadnja kojoj je soc gin govorio da je sve super, a kad dodjes na humanu ispostavi se da su jajnici usporeni, lose funkcioniraju, problemi sa hormonima, rezervom jajnih stanica i tako to. Ako planiras raditi ivf privatno predlazem ti da prvo trazis od soc gin uputnicu za humanu preko hzzo i tamo obavis sve preglede i pretrage na teret hzzo jer se tako dosta ustedi. Onda odlucis di ces u postupak ovisno o tome koju metodu preporuce. Nisam popratila koliko dugo pokusavate? 

Grizli
    20. Lipanj 2019. 08:41

I Vuky kakvi su ti spolni hormoni i tsh vadjeni pocetkom ciklusa? Imas taj nalaz? Joj draga ne znam koliko godina imas al sad vidim da pokusavate tek 3 mjeseca. Na ivf ce te dr primiti tek nakon godinu dana neuspjeha odnosno 6 mj ako si starija od 35. I to pitanje dal ce odmah htjet ivf ako su njegovi nalazi uredni. Normalno je da zena neke mjesece nema ovulaciju. 

vuky
    20. Lipanj 2019. 08:44

Nisam mjerila temperaturu, imam uvijek izražen eggwhite, i sluz, i trakica mi potamni bas skuzim pik, od 2mj pokušavamo, a ne pogodimo se svaki mjesec jer smo različiti gradovi posao... on je išao raditi spermiogram u polikliniku cito, a ja sam samo htjela folikulometriju da mi potvrdi o ... te ako nije sve ok da pricamo o ivf, koju tamo rade! Otići ću sada kod dr kom vjerujem na detaljnu obradu! 

vuky
    20. Lipanj 2019. 08:44

• anamor
    20. Lipanj 2019. 08:48

Lalla

Da li si mjeris i bazalnu temperaturu? Citala sam da je kombinacija LH trakica i mjerenje temperature dovoljno da znas sigurno da ovuliras. Ako ti temperatura potvrdi ono sto i trakice to je to. Znaci kad trakica potamni u iducih cc 12-36 sati bi trebala porasti i temperatura.

Slažem se..evo moj primjer, možda nekome pomogne..neki dan folikulometrija..u 15:00 uhvatila sam pik sa jako jako tamnom testnom crtom, odmah je potamnila za par sekundi..navece pregled u sedam, na red sam došla sat kasnije, a dr.je na ultrzvuku vidjelala da je folikul pukao...Zao mi je jedino sto zbog posl nism mogla testirati ok 12:00 kai i inače da vidim da li je i onda crtica bila toliko tamna. Uglavnom od pojave pik-a ovulacija se dešava u roku par sati, od njegove najjače koncentracije, u sto sam se opet uvjerila, slijedeci dn temp. je porasla..Ne znam tko je napisao da LH trakice nisu mjerilo..ona moze jos slijedeca dva dana biti pozitivna, u tome je caka..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.