Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • misica35
    19. Travanj 2019. 12:44

Angie,  aja stalno ulazim i virkam tko sto pise i cudim se kako nema nista...
    Tebi Angie cestitam!
    Grizli, Mini Cooper, Tata, jeste vidjeli da se negdje javila Mala Tajna? Vec se brinem 😢😢

Angie1205
    19. Travanj 2019. 12:50

Hvala Misica ❤️😘
    Nije ni mene bilo neko vrijeme al nisam u zadnjih par dana vidjela post od MalaTajna, nadam se da je sve ok.

Sfingaaa
    19. Travanj 2019. 13:23

Angie čestitke !! 
    Pina, hvala ti na komentaru, a najviše na realnoj rečenici da ste sve očekivale da ćete odmah imati plusiće na testovima ali da nije uvijek tako, jer me to prizemljilo ekspresno. Mi nismo još ni krenuli pokušavati, od slijedećeg mjeseca se bacamo na posao. Ali toliko mi je glava bila u oblacima i sa svim mogućim pitanjima, da mi je baš trebao taj tvoj komentar da se prizemljim (a i ne razočaram u narednih par mjeseci kada se bacimo na posao, a ako ne bude plusa), hvala puno.
    Za sva pitanja koja sam imala sam otišla ginekologu na razgovor da se ne informiram po internetu. Idem državnom ginekologu u domu zdravlja i primio me odmah bez problema i detaljno odgovorio na svako moje pitanje. 
    Samo ću ukratko reći što sam ga pitala, možda netko ima ista pitanja pa evo i odgovora.
    Pitala sam je li uzimanje folne kiseline baš nužno prije trudnoće, rekao mi je da nije nužno, ali da je svakako poželjno mjesec dana prije začeća. Naglasio mi je da s obzirom da imam Hashimota (problem sa štitnjačom) da mi je to prioritet dovesti u red, jer mi TSH mora biti niži od, ako se ne varam 2,5, jer inače postoji velika mogućnost za spontani pobačaj. I u slučaju trudnoće bih svakako još veću dozu Euthyroxa pila jer je potrebno organizmu da regulira hormone.

Termin Lipanj 2021 🤰

Sfingaaa
    19. Travanj 2019. 13:23

Pitala sam ga da li u trudnoći smijem popiti tabletu za smirenje ako me napad panike ili anksioznost ulovi, rekao je da je provjeren Normabel i da to smijem. Od prenatalnih tableta mi je preporučio Novalac, rekao je da one imaju sve to nešto potrebno i onda mi je to isto ponovila i gđa. iz apoteke. Spomenula sam i ginekologu i apotekarki da sam imala alergijsku reakciju na vitamine prije par godina i oboje su rekli da sa svim tabletama postoji mogućnost reakcije, ali da bi to kod prenatalnih tableta bile kožne reakcije gdje nije potrebno ništa poduzimati osim pustiti da prođe i prestati sa korištenjem tih tableta. Nisam još probala Novalac :)
    Pitala sam još i kada bih trebala doći na prvi pregled ako je test pozitivan, to bi bilo od izostanka menstruacije za dva tjedna. I trudnoću bi mi vodio on, moj ginekolog, osim ako nije nešto rizično, u tom slučaju šalje odmah u bolnicu i više nisam njegov pacijent tokom trudnoće.
    Isprike na dugom postu, ali vjerujem da će barem nekome koristiti neka informacija :)

E sad jedno pitanje, ginekolog mi je spomenuo da dođem na pregled za dva tjedna nakon izostanka menstruacije jer se tada već vidi kucanje srca. To bi u pravednom značilo da ravno mjesec dana od začeća već bebi kuca srce? Meni se to čini nevjerojatno, zar nije plod tada ko zrno graška, jesam ja njega možda krivo shvatila?

Termin Lipanj 2021 🤰

19. Travanj 2019. 14:40

Draga Sfinga, to ti je nazalost realnost i bolje da se odmah na to pripremis. Pogotovo kad krenete pokusavati, odmah se ponadas od prvog ciklusa da si trudna, zeljno iscekujes nedolazak M, umislis svaki moguci simptom i na kraju od tog silnog stresa ne dobijes nista. Normalno je pokusavanje do godine dana prije nego te posalju na pretrage. I bravo sto si otišla kod doktora na razgovor prije pokusavanja,  to je jako odgovorno od tebe. Zelim ti ipak puno srece i da se ne moras puno truditi, ali samo opušteno i doc ce i tvoj plus 😊 znas li kad ti je ovulacija inace?

Raštika
    19. Travanj 2019. 15:19

Sfinga dobrodosla, nadam se da se neces dugo zadrzati na ovom dijelu foruma. 🤞🏼
    Pina, ima li kakvih novosti kod tebe? 
    Tko lovi zeca ovih dana?
    Ja sam jos u nekoj kao svadji, iskreno vise tjeram neki svoj inat, ne znam sta mi je 😂😂
    Ovaj mjesec nemam trakica, ne pratim nista, neki dan sam otvorila aplikaciju da oznacim kraj menge i vidjela sam da je predvidjena O taman na Uskrs. Od tad ju ne otvaram, ne mozgam, ne planiram... Nema mi koristi i onako moram iduci tjedan sredjivat stitnu pa cemo vidit sta ce bit. 🤷🏼‍♂️ 
    Trenutno sam u fazi kupovine elektricnog bicikla tako da mi je svaki slobodni trenutak potrosen u guglanje. Moram priznat da se osjecam malo i slobodno nakon dugi vremena. Ne opterecujem se tempiranjem odnosa. Znam da ce se stvari izgladit, mogu i danas ako odredim tako al malo mi treba i odmora od svega. 😉
    Svim curama koje su u lovu od srce zelim uspjesan lov! ❤️❤️

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje
    On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
    Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
    S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️

Mallla
    19. Travanj 2019. 15:59

Hejj, ja sam u odbrojavanju al imam još odbrojati do 25.4 iako imam osjećaj da ću procuriti svaki tren. 
    Ovih sam dana zaokupljena pripremama oko Blagdana i tako vrijeme prolazi. Nekad se čini da ide brzo a nekad sporo

url=https://lilypie.com]

Angie1205
    19. Travanj 2019. 16:59

Evo mene opet!Beta je narasla od srijede do 2347,7 🎉🎉🎉🎉🎉
    U 18 zovem ginicku da se dogovorimo kad se opet vidimo. Ona sad bude na go nekoh 10-ak dana a taman tad bi se mozda culo i ❤️ na uzv-u 😔
    A vidjet cemo kaj ce mi reci, valjda ona zna 🤔

annika
    19. Travanj 2019. 17:03

Ja pišem na drugoj temi ali škicam i ovdje- Angie čestitike 

[iimg]

• Bebalove
    19. Travanj 2019. 17:54

Curee imam pitanje mozda malo glupo ali me znatiželja vuce da pitam.Znaci zadnja menst.je bila 15.3 ,trebala je doci 10.3 al tad je bila kasnila 5 dana paa je ipaak na  36dc dosla.Eh sad po kalendaru i mom proračunu ovulacija je bila  6.4. 
    Kalendar obilježava ovu menstruaciju da treba doci sutra,aliiii ja ni jedan simptom nadolazeće mens.nemam .Svaki mjesec prije me znalo na 10 daana da ubija PMS ali sad nista.Bas se odlično osjecam.Niti stomak boli niti ledja itd.Ee moje je pitanje ako se desila trudnoca (veelika je nada tu) da li je mogla ginek.prilikom pregleda vidjeti da sam ostala u drugom stanju.Ovo pitam zato sto mi se ne da ici kupovati i raditi test ako nisam,jer sebi cu samo psihu opteretiti.Valjda me shvatate. 😞

Bebalove

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.