Nisam nikad vadila, no mislim da možeš i privatno
u svakom slučaju nek sutra bude test pozitivan, pa da ne moraš ništa drugo
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Drage sve, moram se ubaciti u ovu raspravu i pitanja o temperaturi. Ja sam svoju mjerila par ciklusa ukljucujuci i dobitni. Dakle, nije nikakav relevantni pokazatelj ukoliko vam je temp 37, a mjerite ju popodne npr.22.dc ili vec koji. Temperatura je bazalna, sto znaci da se mjeri ujutro prije ustajanja, bez suvisnih pokreta s minimalno 3 sata sna bez prekida (ali minimalno)... Pozeljno je ici u krevet i buditi se otprilike u isto vrijeme premda je to ponekad nemoguce. Isto tako, temperatura se mora mjeriti makar 2-3 ciklusa kako bi se moglo govoriti o prosjecnoj temperaturi u prvoj fazi ciklusa prije O i u drugoj, poslije O. Svaka zena ima razlicitu bazalnu temperaturu (dakle jutarnju), popodnevna je upravilu veca i moze biti prouzrokovana masom drugih stvari. Dakle, bazalna temp se mjeri svaki dan u priblizno isto vrijeme, kazu da se tolerira +/- pola h. Toplomjer se stavi ispod jezika i drzi se 5 min. Jaa sam svoju mjerila u 6:45 i onda nastavim spavati. Uzela sam si neko vrijeme kad je najvjerojatnije da se necu prije toga ustajati. Mjeri se s privim danom ciklusa. Meni je npr u toj prvoj fazi temp bila 36, 36,1-2... Nekad i 36,3. Nekim zena je tada 36,4 nekima i vise. Dakle sve zene su razlicite. Na dan O temperatura je i dalje niska. O se detektira nakon sto 3 dana raste temperatura. Dakle npr. Meni je na dan O temp bila 36,1 pa sljedeci 36,3 pa 36,4 pa 36,5 i ostala takva do kraja ciklusa. Ona moze odmah skociti i ne mora tako za 0,1 rasti ali bitno je da 3 dana uzastopno ne pada kako bi se O mogla detektirati. Od O do sljedece M bi trebalo proci minimalno 10 dana, a idealno je 14. Ali ako je 10, nije bed. Doktori kazu da moze, a i ne mora bitj problem ako je ta druga faza (lutealna) kraca od 10 dana. Ta druga faza ima otprilike svaki ciklus isto trajanje dok prva folikularna moze varirati (ako O seta). Temperatura moze npr 13 dana rasti pa se poceti lagano spustati i nastupi M, ali moze i pasti pa opet rasti i tako.... Zapravoo je super stvar ako mjerite koji ciklus pa znate kolko vam traje lutealna, onda cete uvijek znati kad M treba doci. Moja lutealna je 14 dana tocno i kad mi je 14.i 15.dpo i dalje bila visoka, znala sam da sam trudna.
Dakle, nasumicno izmjerena temp bilo kad u danu i bilo koji dan ciklusa vam nista ne govori. Meni je npr prvi ciklus mjerenja O bila tek 26.dc!!! A i moja bazalna je dosta niska i nikad mi nije iza O skocila nesto strasno puno. Tako da, ako nemate malo dijete o kojemu vam ovisi budenje i slicno, preporucam vam mjerenje jer cete super upoznati svoje tijelo. Ja sam tocno znala otprilike kad ce mi biti O (kasnije se pomaknula 2 ciklusa na 17.dan) i ciljali smo te dane... I ostadoh trudna :)
Eto, nadam se da sam vam pomogla oko temperature. Cini se komplicirano, al je ful jednostavno kad se ufurate.
Takodjer, preporucam aplikaciju fertility friend u kojoj svaki dan u graf upisujete temp i on vam odredi sam O. Meni su to sve tu objasnile "stare" trudilice i hvala im na tome (alms, dulcinela).... Ako imate pitanja, slobodno pucajte :)
Pupa hvala puno na detljanom opisu pomoći će sigurno.
Ja sam mjerila zadnja 2-3 jutra ujutro, u 6h kad se probudim za posao. i to sam mjerila prije ustajanja naravno. 36,7 je, s obzriom da neznam kako mi se temperatura ponaša kroz cijeli ciklus glupo je da išta govorim. No računam s obzirom da mi kasni 4 dana, pa rekoh idem vidit jel to šta povišeno al čini se da nije....
baš ću pratit cijeli mjesec
Hvala Pupa! 😊 hvala ti na savjetu i informacijama. Dobro je to znati. Ako ovaj mjesec ne upale akcije i ne ostanem trudna, bacam se i na mjerenje rano ujutro da vidim što mi moje tijelo govori! A možda počnem i od sutra,pa da znam otprilike temperaturu rano ujutro.Nadam se da neće biti potrebno dugo da mjerim al nikad se nezna! 😃
Cure svi ti simptomi zvuce obecavajuce, ja se nadam da ce bit plusici.
KristinaK mozda ujutro bude plusic :)
Meni su plodni dani tek prosli, tako da sama sebe ignoriram kad pomislim na neki simptom. Al zadnja dva dana se na brzinu umorim I onda moram leci I odmorit par minuta jer me pocme smetat stomak. Moguce da sam uhvatila neku prehladicu ili da su jednostavno takvi dani, al da osjecam se malo cudnije nego inace, neznam bas ni opisat. Sve u svemu o T je prerano govorit...al eto da podjelim svoje misli!
url=https://lilypie.com]
Pupa, ovo su odlične info, puno ti hvala!
sutra ujutro krećem s mjerenjem, bacila sam se na vrkutu a sutra počinju i PD pa da vidimo
Bok cure :)
Zadnja menstruacija mi je bila 7.7.-11.7. Uredna kao i svaki mjesec. 22.7.nevjerojatno bol u grudima inace me nikada ni pred mengu ne bole. Istu noc mi se javlja iscjedak koji mi je trajao 4 dana. Ja odlucim napraviti test 26.7. Bio je pozitivan. Mojoj sreci nije bilo kraja. I jutros ga ponovim sva ushicena i uzmeme clearblue i pokaze mi da je negativno :(((.
Bas me rastuzilo. Doduse, menga treba doci 5.8.
Jeli mozda rano raden test? Jel se ikome desilo da je bio pozitivan pa zatim negativan?
Hvala cure/majke/kraljice od srca :*
[ul]
[li]CITIRAJTE[/li]
[li]ODGOVORITE[/li][/ul]
Po nekim "pravilima" je prerano...aali iznimke potvrduju pravila...ttako da sacekaj jos koji dan I onda ponovi test. Ovisi o tome kad je bila Ovulacija!
Drzim fige da je ipak +!
url=https://lilypie.com]
Pridružujem se figama
Sortiraj odgovore
Najstariji