mama2 ma šta bi nas zamorila pa zato i jesmo tu, da saslušamo jedna drugu... a gle šta se tiče prirodnog mogu ti preporučiti vrkutu i stolisnik ( ta kombinacija je najbolja za policistične jajnike i neredovite cikluse ) međutim ja sam ostala trudna u 2 mjesecu pijenja, pa mislim da ne bi ništa izgubila jer ti ne može nikako odmoć.. a sa druge strane s obzirom da simptome koji su ti kao i moji na početku ( a ja ih gledala kao PMS ) bolje je pričekati makar meni nije čaj ništa loše napravio, a pila sam ga prva tri tjedna trudnoće kad nisam znala da sam trudna... u svakom slučaju sretno i nadam se da će nam ipak reći neke lijepe vijesti
Nessah ma nema na čemu meni je zaista pomoglo
kitinita ja se nikome nisam povjerila kao ovdje tu curama, one znaju kroz šta sam prolazila, naravno od kad sam saznala dijagnozu smirila sam se totalno i rekla biti će kad bude samo da se cista riješim i izreguliram cikluse... i eto nisam ni dočekala sljedeću M hehe
Nemoj test raditi nikako ranije, vjeruj mi.. probaj se strpiti i okupiraj se nečim, nađi zanimaciju neku to ti je najbolje, znam da je teško,ali možeš ti to
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Drage moje, prvo svima hvala na rijecima podrskeA drugo... Ja sam sada cetvrti dan na Duohastonima, pijem ih 3x na dan do pet dana.
E sada mene zanima jeli ijedna ima iskustva sa tim tabletama i kada bi se trebalo pojaviti krvarenje jer ja nikakvih naznaka jos uvijek nemam da m stize.
Nakon prvog poroda 8 mj nisam dobivala i onda mi je dr dao Dabrostone i sjecam se da sam drugi dan odmah dobila. Znaci nakon par tableta.
Ima li tko iskustva sa ovima i moze li mi netko reci kada bih mogla ocekivati m?
Pusa svima
tonona28, ja već dugo uzimam Duphastone. Krvarenje nastupi 5-7 dana nakon prestanka uzimanja tableta.
Sada ih isto pijem, u slučaju trudnoće moram ih nastaviti piti jer štite plod, a ako se pokaže - (nedaj Bože) onda ih prestanem uzimati, i za 5 dana stiže menstruacija.
Pusa
Svi pravi životi su lijepi i teški. (I.A.)
Hvala curke na dobrodošlici još jednom nisam baš neka forumašica ne znam kako označiti sad sve (ako ima uopće ta opcija)... svima želim uspješne plivače do jajne stanice, navijam za novi život
i želim dobrodošlicu friškijima od mene :)
Nessah draga sve sam detaljno procitala. Prvi pokušaj se eto nesretno završio za tebe ali kako je sudeći po gestacijskoj vrećici kod tebe u tom ciklusu došlo do začeća neka te tješi da je kod tebe sve prohodno, nešto se nije poklopilo ali bude to sve bolje drugi put, eto već znaš da ste sposobni za taj sami početak. Uzimaš li folnu i vitamine, možda bi ti to pomoglo da se plod održi? Možda bi ti pomogla i vrkuta da ojačaš maternicu i reguliraš ciklus?
Imam 28. godina i prvi puta se ne čuvam od početka trećeg mjeseca. Tad se sve nekako posložilo u životu. Trenutak odluke bio je sredinom ciklusa, možda smo taj prvi pokušaj i zakasnili. Menga je došla 27. dan pa nije bilo čekanja i neizvjesnosti. Odlučila sam napraviti pretrage, detaljne jer nisam par godina ni bila kod ginekologa pa sam onda početkom prošlog ciklusa uradila Papu, UZV, briseve na sve moguće. Kako nisam bila dugo kod ginekologa bilo me malo strah od rezultata ali sve je u najboljem redu. Tad mi je i doktorica dala zeleno svjetlo pa smo bili u akciji. Kasnila mi je menga 3 dana, uradila sam test koji je bio negativan i vještica došla. Tu sam prvi put osjetila tu neizvjesnost, malo je psiha odradila svoje. Ciklusi su mi uglavnom 28 dana, nekad dan dva duže nekad kraće. Drugi puta ću biti strpljivija ako bude kasnila pa cu sačekati bar pet dana kašnjenja za test :) sad čekam da vještica ode pa ćemo pojačati akciju, uključiću u borbu i čaj od vrkute, folnu već pijem. Navijam za nas i sve trudilice da čim prije budu plusići.... Nadam se da ste vi uspjeli ovog puta, držim fige iz sve snage
Kookoo30, dobro da je bila ovulacija i da ste pokrili dane. To je najvaznije, mozes biti mirnija. Sad cemo se malo razdvojiti u ciklusima ovaj mjesec. Naime, meni je FF po temp izracunao da je O bila opet ranije ,10.dan, u cetvrtak, a jajnik me najvise bolio dan poslije, tako da...Uglavnom, bila je O, temp. je u porastu i mirnija sam jer smo isto pokrili, pa cemo vidjeti.
Pepita, zao mi je zbog doktorove izjave, stvarno uzas! Samo se ti nemoj zivcirati i misli na svoju bebicu.
mama2, sigurno je uzasno ovako dugo cekati, ali kod tebe je bas zato sve moguce u svakom trenutku. Vidim da si strpljiva osoba, zato ce biti uskoro nagrada u obliku plusa, sigurno.
Nessah, sretno na sezonskom poslu. Imat ces cime zaokupiti misli da ne razmisljas o testu, bit ce plusic sigurno za 20 dana!
Vanja, kitinita, dobrodosle na ovaj forum. Samo strpljivo, nema nam nista od zivciranja. Zelim vam trudnocu sto prije.
Tena, super za trecu mengu, sad mozete u akciju!
NMareN, bravo za mjerenje temp, vidis da nije komplicirano.
Pozdrav svim curama!
Trebam savjet...
kako vec znate da mi kasni cca 60 dana i odlucim si skinuti aplikaciju na mob koja prati sve.. popunim ju uredno i ona mi da slijedeci rezultat:
pise da mi je O bila 25-30.03 ( kad sam i imala odnose iako nisam znala da je O), zadnji test sam radila 31.03 i - je bio naravno..
Sad ja vas pitam, idpada da je danas 20 dana nakon O.
Dali da napravim test sutra ujutro ili da jos cekam?
mama2, vrlo lako je moguce da je prvi test bio prerano! Ovo sto opisujes da te bole bradavice i ides cesto piskiti, cak i po noci, simptomi su trudnoce. Ako se ne bojis previse razocaranja, tj.ako si spremna i na - samo da provjeris sto se desava, napravi test. Sve je moguce kod tebe, stvarno! Drzim fige jako!
vanja, slazem se tobom i pepitom da je vrkuta izvrstan caj za ove nase probleme. Pila sam tri mjeseca pa napravila potrebnu pauzu od mjesec i pol, a sada ju opet pijem vec drugi ciklus. Kombiniram ju s maruljom tako da marulju pijem do O, a vrkutu poslije O. U prvom pijenju prije pauze, vrkuta mi je uredila ciklus u smislu da nisam imala smedjeg iscjetka danima prije krvarenja, sto je inace kod mene problem. A od marulje vidim sada vec drugi ciklus za redom korist kod sluzi. Imala sam u oba ciklusa po jedan dan bjelanjak sluz prije ovulacije, sto nikad prije nisam imala otkad se trudimo.
Folnu pijem vec mjesecima ali kroz Prenatal vitamine. To mi je preporucio ginekolog vec kod planiranja trudnoce.
Prirodno je meni najbolje, zato volim cajeve i treba samo biti uporan i steci naviku.
Sortiraj odgovore
Najstariji