Sarajka i Nena,
Da, pila sam dnevno l soka od cikle,.odmah iza M i sve do O,.i dosao mi je na samo 7.7 mm taj mjesec kad sam i ostala zadnji put T.
I ananas sam jela svjezi, ne bas cijeli na dan ali dva, tri dana mi je jedan trajao.
Sad sam opet pocela piti ciklu dnevno 0,75 pa cu vidjeti u pon kakav ce mi endo biti. Prosli pon je bio 5.9 mm ali meni je ocito toliko jako ostecen da i sa litrom soka od cikle mi ne ide vise....
Druge cure, kao Nena npr.koriste ciklu u normalnim kolicinama i, dodje im endo te debljine, ali meni ne !!!
Bas sam tuzna radi toga!
Sad trenutno ne pijem Estrofem, valjda da bi folikuli poceli rasti, ne znam, zato jer Estrofem blokira O.
Bok Sarajka.
Nisam bila na hsg, vec na operaciji. Imam cetiri sitna reza, tri dolje, otprilike gdje su jajnici i jedan na pupku.Napusu te zrakom, pa nekom tekucinom i sve toprate kamerom. Doktor mi je i slike pokazivao.
Inseminaciju nismo radili, a tempirane odnose imamo zadnja tri ciklusa ;)
Ne znam vise ni sama kamo da se zaputim i sta jos da probam :(
Bitno je da su jajovodi prohodni! 😊 A, kakve su ti ovulacije? Mislim jesi li ih pratila? Koliko sam shvatila kod tebe je sve u redu, i samo je pitanje vremena….Ja bih par ciklusa pokusavala, a onda bih probala sa inseminacijom. Mozda, jednostavno vojnici ne stizu na bojno polje, pa ih je potrebno pogurati.
Pratila sam ovulacije LH trakicama. Trazila sam Doktora da mi napravi ultrazvuk, kaze kao nema potrebe. (Mislim da moram mijenjati dr. pod hitno)Rekao mi je da bih trebala na dijetu, previse kila Imam i da je navodno i to jedan od razloga sto ne ostajem ttrudna.
Pa ako ne bude nista jos par ciklusa onda cemo probati sa inseminacijom.:)
A kakvo je stanje kod tebe?
I ja sam pratila O. Lh trakicama, i uvijek osjetim bol sredinom ciklusa, za koju mislim da je ovulacijska…. Meni su isto ginekolozi tvrdili da imam ovulaciju jer su par puta vidjeli taj vodeci folikul, ali nikad niko nije ispratio do kraja i provjerio da li dovoljno naraste prije nego pukne. Tako da cu naredni mjesec i to provjeriti… Sto se tice viska kilograma, citala sam da moze i to utjecati na O. i samo mali gubitak na tezini moze jako puno popraviti stanje….Meni su cak predlozili da pijem Metformin, kazu da su mnoge zene zatrudnile nakon sto su ga pocele piti.
Sto se tice bolova, osjetim vrlo rijetko. Dovoljno sam upoznala svoje tijelo da znam prepoznati kad je O. :)
Ako mozes pratiti rast folikula to bi ti bilo odlicno. Koliko dugo vec radis na bebi? Jesi li radila provjeru prohodnosti jajovoda?
Ma znam i ja da kilaza utjece ali nije sigurno da je to. Imam prijateljicu koja ima puno previse Kila pa bez problema ostane trudna. To je opet sve do organizma.
Ja sam pila Klomifen koji navodno potice rad jajnika. Isto sam citala da zene uz pomoc tih tableta ostanu trudne.
Ovo je sad bio treci ciklus, plodno razdoblje je pri kraju. Sad mi ostaje da cekam jos dva tjedna,do pocetka M.
fiona
Radila sam hsg prije par dan, kazu da je u redu, da su jajovodi prohodni.☺ Na bebi radimo skoro dvije godine,i za te dvije godine nisam nijednom uspjela da ostvarim trudnocu, pa makar bila i biohemijska...😢 Klomifen stimulise O, tako da ako i imas neki problem sa O , Klomifen bi trebao to da popravi...
mono
Moguce da taj Estrofem ne dozvoljava da endometrij zadebljs bas kao sto i blokira O? Ne znam da li bi smjela uzimati maca prah? On je jako dobar za regulaciju hormona i poboljsanje plodnosti? Nemoj biti tuzna, mislim da sam negdje procitala da endo debljine 7 mm je sasvim dovoljan za trudnocu, a taj 1,1 mm cemo nekako nagurati! 😉😚
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
Curke moje di ste mi? Ima li sta novosti? Moje vjestice nema 😁
💙 28.06 💙
💙 STIPE 💙
Kod mene nema nicega. Strah me ponovo raditi test .. :(
Ma nek i ne dode. Nek bude plusic! :)
💗Baby E💗
Sarajka,
Estrofem je upravo za zadebljanje endometrija.
Ma vjerujem da ce uz ciklu, ananas i vrkutu doci do navucenih 7, 8 mm ali to je i dalje pretanko uz sve to sto konzumiram.
Pila sam Macu prah,.inace, tj.bar do sada nisam imala disbalans hormona,.uvijek su mi bili ok osim prolaktina, ali pijem Bromergon za njega i on je ok a ako mi dokt.misli uvesti stimulaciju za O ne bi bas pila sa strane i ostale takve stvari da ne bi ispao suprotan efekt, cak tada mislim da necu ni vrkutu piti.
Ali hvala na savjetima ! I ja sam citala da.je Maca prah super, pio ju je i MM.
Kod mene nema nicega. Strah me ponovo raditi test .. :(
Ma nek i ne dode. Nek bude plusic! :)
Bejb,
Ja bi svakako na tvom mjestu jos jedan test napravila.
Drzim fige
Sarajka,
Estrofem je upravo za zadebljanje endometrija.
Ma vjerujem da ce uz ciklu, ananas i vrkutu doci do navucenih 7, 8 mm ali to je i dalje pretanko uz sve to sto konzumiram.
Pila sam Macu prah,.inace, tj.bar do sada nisam imala disbalans hormona,.uvijek su mi bili ok osim prolaktina, ali pijem Bromergon za njega i on je ok a ako mi dokt.misli uvesti stimulaciju za O ne bi bas pila sa strane i ostale takve stvari da ne bi ispao suprotan efekt, cak tada mislim da necu ni vrkutu piti.
Ali hvala na savjetima ! I ja sam citala da.je Maca prah super, pio ju je i MM.
Za prolaktin sam cula da je dobra Kadulja...Ali, ipak nemoj eksperimentisati posto ce ti stimulisati O. Ja sam planirala piti maca prah naredni ciklus, i valjda cu napokon uraditi folikulometriju i vidjeti sta se desava sa mojom O. Mozda cu i ja trebati Klomifen... Nekako sumnjam da mi ovulacija nije kvalitetna.
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
Pozdrav,
Veselim se vašim plusićima. :)
Primjetila sam da je dosta cura/žena ovdje koje "nisu očekivale" M 06.04. Ja sam jedna od onih koje jesu očekivale, ali još nije došla. Bilo je sitno krvarenje 3. dan nakon ovulacije (kalendarski praćeno), trajalo je možda par sati, a nakon toga je 2-3 dana bio smeđi iscjedak. Nakon toga sam se udebljala 2 kg i malo su mi sise veće. Ne znam koliko da dugo čekam M s obzirom da se ne čuvam od trudnoće, planiram početi s time krajem godine. Zadnji put kad sam imala takvo "krvarenje" bilo je kad sam zatrudnila neplanirano. Čak i da jesam sada trudna, bilo bi dobro znati što prije da malo uskladim prehranu, folnu, vitamine, količinu kave i dr. Obično mi M dolaze na vrijeme, možda nekad 1-2 dana prije ili poslije, ali NIKAD s tragovima u ciklusu.
Što predlažete? Danas testić ili još koji dan?
👸35;
4/2019 - spontani;
8/2020 - zadnja M;
Neredoviti ciklusi
Gynositol, Prenatal
Sortiraj odgovore
Najstariji