Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    15. Ožujak 2017. 21:20

Sarajka pozdrav,
    Jeste radili neke pretrage? Spolne hormone, spermiogram??
    Ja ne znam puno o hsg - u, ali dobro je da to napravis.
    Mislim da jedino boli ako je jajovod zastopan.

15. Ožujak 2017. 21:27

Sarajka, ne znam koliko imaš godina ali ukoliko dvije godine ne dolazi do začeća trebala bi bar pokušati prohodnost jajovoda,,ja sam bila, boli ali to je jako kratkotrajna bol više kao neki pritisak, ako je nešto lakše zaštopano mnoge nakon tog ostanu trudne...sretno...Ja sam nažalost nakon toga ipak završila na ivf-u jer mi ni to nije pomoglo...

waithing

sarajka
    15. Ožujak 2017. 21:49

mono1111 uradili smo sve pretrage, hormone, spermiogram, briseve. Hormoni su bili uredni osim Estradiola koji je u folikularnoj fazi bio nesto nizi, spermiogram uredan...Par puta su mi na UZV rekli da vide folikule i tvrdili da imam ovulaciju, ali nikad nisam radila folikulometriju. Inace su mi ciklusi redovni na 28 dana.... Sredinom ciklusa uvijek osjetim jaku bol u dnu stomaka, pretpostavljam da je ovulacijska.... Jedino sto bih izdvojila kod sebe kao moguci razlog neplodnosti jeste taj sto imam jako bolne menstruacije i moram popiti po nekoliko Voltarena ili Ketonala, a citala sam da to moze utjecati na plodnost....😞
    waithing imam 33 godine, i znam da bih trebala to uraditi ali pomalo se plasim jer sam cula da boli....Jesi li ti radila privatno? Kakva je priprema? Da li si trebala neke briseve prethodno uraditi? Zao mi je sto nije bilo rezultata. 😞 Je li bio uspjesan IVF?

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

15. Ožujak 2017. 22:01

Eh , godine su kao i moje, nije puno ali nije ni malo... Potrebno je uraditi cervikalne briseve ciklus prije, ja sam išla privatno, u polikliniku ginekos platila 1200kn i ne žalim ni kune, jer koliko sam čitala iskustva po državnim bolnicama meni je bilo divnoodoktorica i sestre predivne prenježne...Što se tiče boli-boli ali to traje oko pet minuta sam postupak i nikako nije neizdrživo! Rezultat je bio-lijevi jajovod začepljen pun tečnosti i za njega su mi rekli da mora van-laparaskopski,,desni je tad bi prohodan bar je tako pokazalo..Godinu dana nakon toga (jer ne dolazi do trudnoće s tim jednim *prohodnim*jajovodom) odlazim na laparaskopiju odranjuju mi lijevi jajovod a desni također dokazano neprohodan...Što reći,,,bila u komi, isplakala, prihvatila problem i guram dalje..Zasad neuspješno i sa ivf-om upravo u petak idem po *bebe* pa ćemo vidjeti za dvaa tjedna šta će biti..Uglavnom, svatko zna za sebe najbolje no godine nam nikako ne idu u prilog i dvije god.kućne radinosti nije malo,,ako me razumiješ,,pričam ti to jer sam to sve i sama prošla ..

waithing

sarajka
    15. Ožujak 2017. 22:11

waithing

Eh , godine su kao i moje, nije puno ali nije ni malo… Potrebno je uraditi cervikalne briseve ciklus prije, ja sam išla privatno, u polikliniku ginekos platila 1200kn i ne žalim ni kune, jer koliko sam čitala iskustva po državnim bolnicama meni je bilo divnoodoktorica i sestre predivne prenježne…Što se tiče boli-boli ali to traje oko pet minuta sam postupak i nikako nije neizdrživo! Rezultat je bio-lijevi jajovod začepljen pun tečnosti i za njega su mi rekli da mora van-laparaskopski,,desni je tad bi prohodan bar je tako pokazalo..Godinu dana nakon toga (jer ne dolazi do trudnoće s tim jednim *prohodnim*jajovodom) odlazim na laparaskopiju odranjuju mi lijevi jajovod a desni također dokazano neprohodan…Što reći,,,bila u komi, isplakala, prihvatila problem i guram dalje..Zasad neuspješno i sa ivf-om upravo u petak idem po *bebe* pa ćemo vidjeti za dvaa tjedna šta će biti..Uglavnom, svatko zna za sebe najbolje no godine nam nikako ne idu u prilog i dvije god.kućne radinosti nije malo,,ako me razumiješ,,pričam ti to jer sam to sve i sama prošla ..

U pravu si, nismo bas u godinama da odgadjamo...😊 Ja se sve nekako nadam da cemo uspjeti, a opet pomislim da je trebalo da se desi valjda bi se desilo u ove dvije godine. Meni nisu preporucili da radim briseve, a citala sam da bi trebalo... Samo su mi dali antibiotik i vaginalete.  Je li treba uraditi sve one briseve na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu? Ima ih puno...  Zelim ti srecu u petak i drzim fige da uspije ovaj put! Ja imam dosta kolegica koje su radile ivf i neke su uspjele odmah, neke malo kasnije, ali sve su postale majke, tako da ces i ti ubrzo! 😊

15. Ožujak 2017. 22:21

Sarajka

waithing

Eh , godine su kao i moje, nije puno ali nije ni malo… Potrebno je uraditi cervikalne briseve ciklus prije, ja sam išla privatno, u polikliniku ginekos platila 1200kn i ne žalim ni kune, jer koliko sam čitala iskustva po državnim bolnicama meni je bilo divnoodoktorica i sestre predivne prenježne…Što se tiče boli-boli ali to traje oko pet minuta sam postupak i nikako nije neizdrživo! Rezultat je bio-lijevi jajovod začepljen pun tečnosti i za njega su mi rekli da mora van-laparaskopski,,desni je tad bi prohodan bar je tako pokazalo..Godinu dana nakon toga (jer ne dolazi do trudnoće s tim jednim *prohodnim*jajovodom) odlazim na laparaskopiju odranjuju mi lijevi jajovod a desni također dokazano neprohodan…Što reći,,,bila u komi, isplakala, prihvatila problem i guram dalje..Zasad neuspješno i sa ivf-om upravo u petak idem po *bebe* pa ćemo vidjeti za dvaa tjedna šta će biti..Uglavnom, svatko zna za sebe najbolje no godine nam nikako ne idu u prilog i dvije god.kućne radinosti nije malo,,ako me razumiješ,,pričam ti to jer sam to sve i sama prošla ..

U pravu si, nismo bas u godinama da odgadjamo…😊 Ja se sve nekako nadam da cemo uspjeti, a opet pomislim da je trebalo da se desi valjda bi se desilo u ove dvije godine. Meni nisu preporucili da radim briseve, a citala sam da bi trebalo… Samo su mi dali antibiotik i vaginalete. Je li treba uraditi sve one briseve na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu? Ima ih puno… Zelim ti srecu u petak i drzim fige da uspije ovaj put! Ja imam dosta kolegica koje su radile ivf i neke su uspjele odmah, neke malo kasnije, ali sve su postale majke, tako da ces i ti ubrzo! 😊

Imala sam svježe briseve od prije, koliko sam pročitala i ti si ih već obavila, a doktorica u ginekosu mi je rekla da moram ponoviti samo ureaplasmu...Ne znam što reći, i ja sam tako čekala oko dvije godine da se dogodi,,no tada se nešto prelomilo u meni jer sam baš to pomislila-nešto ne valja inače bi se već dogodilo,,jer sve nalaze smo prije propuhivanja  obavili (spolni hormoni, brisevi,  papa, hormoni štitnjače, muž spermiogram) i sve je bilo u redu, jedino je ostalo provjeriti jajovode, i eto nažalost našli problem...Hvala, želim i ja tebi sreću i ne boj se boli propuhivanja, ako si u mogućnosti pokušaj negdje privatno,,puno je lakše i psihički i fizički...

waithing

• Elviramagistic
    15. Ožujak 2017. 22:44

waithing

Sarajka

waithing

Eh , godine su kao i moje, nije puno

Whaiting i Sarajka prvo svaka vam cast sto se tako dugo borite i jos ste normalne..od sveg srca vam želim da na ovaj ili onaj način vidite pluseve i imate lijepe i zdrave bebice..nakon sto sam procitala vase postove sam sama sebi ispala sebicna kako se nakon prvog neuspjelog ciklusa tako zalim a postoje zene poput vas koje se godinama bore i jos su pune optimizma.. ja sam jednostavno takva da kada nesto zelim to mora biti odmah i cim nije kako si zamislim odmah si mislim da nece nikada doci do toga..prvenstveno me zivciraju savjeti poput opusti se doci ce kad se najmanje nadas a mislim da svaka zena koja svjesno ide po bebu i zeli to svim srcem ne moze se opustiti i cijelo vrijeme razmislja o tome dal ce doci menga, dal je bila ovulacija,kad su plodni dani..dali imam viska kila pa zbog toga ne mogu ili mozda premalo itd..milijun misli svaki dan..nekada mislim koliko su forumi dobri za nas da toliko su i losi jer se toliko toga procita da vec postajemo paranoicni..eto malo sam se raspisala ali morala sam sve ovo napisati i stvarno vam se divim i jos jednom vam zelim da vam se cim prije ostvare zelje..puse svima :*

sarajka
    15. Ožujak 2017. 23:08

waithing Brisevi su mi nazalost stari godinu dana pa bih i njih trebala ponoviti i mislila sam i to privatno odraditi jer ne mogu da cekam kod svog ljekara kad ce me primiti pa onda se ceka i na rezultat briseva....Hsg cu uraditi privatno oko 175 eura kosta, i nije mi zao, jer samo tako mogu dobiti lijep tretman, nazalost. Mislila sam da makar briseve ne placam, ali vidjecu... Mozda i ja nakon sto uradim hsg, napokon, dokucim sta je razlog... 
    Elviramagistic nema potrebe da uopste razmisljas da li ce ces ostati trudna jer ce se to, sigurno, vrlo brzo desiti. Rijetki su uspjeli bas isprve!😊 Smatra se da ce oko 75 % zena zatrudniti nakon godinu dana pokusavanja a sansa da zdrava zena zatrudni u normalnom ciklusu je samo 25 %.  Sto znaci da ne mora prvi ciklus doci do zaceca i da je to sasvim normalno.Taj postotak se povecava kroz godinu dana pokusavanja i na kraju 75 % zena zatrudni, nazalost ja sam u onom ostatku ali ipak ne odustajem! Pusa za tebe i uzivaj u svom partneru a beba ce sigurno doci. 😉

15. Ožujak 2017. 23:31

Elviramagistic ovo si sve baš lijepo napisala, i da savjeta poput-opusti se mi je bilo preko glave,,sad bar znam odbrusiti kad mi to kažu da moje opuštanje neče odčepiti jedini preostali operacijom dokazano zaštopan jajovod- i tu priča staje
    I ja sam se nekad davno živcirala i zamišljala da to mora biti odmah, ajme kad se sjetim to je bilo prije pet godina kad sam se zamarala ovulacijom, maybebaby, temperaturom svašta nešta uff uffff, no eto ispalo je kako je ispalo, prihvatila sam problem i moram živjet s njim i boriti se..na malo drugačiji način...Nažalost svaki peti par ima problem sa začećem i problem je sve zastupljeniji...Sretno cure i uživajte u kućnim radinostima neka dovedu što prije do plusića

waithing

sarajka
    15. Ožujak 2017. 23:46

waithing

Elviramagistic ovo si sve baš lijepo napisala, i da savjeta poput-opusti se mi je bilo preko glave,,sad bar znam odbrusiti kad mi to kažu da moje opuštanje neče odčepiti jedini preostali operacijom dokazano zaštopan jajovod- i tu priča staje
    I ja sam se nekad davno živcirala i zamišljala da to mora biti odmah, ajme kad se sjetim to je bilo prije pet godina kad sam se zamarala ovulacijom, maybebaby, temperaturom svašta nešta uff uffff, no eto ispalo je kako je ispalo, prihvatila sam problem i moram živjet s njim i boriti se..na malo drugačiji način…Nažalost svaki peti par ima problem sa začećem i problem je sve zastupljeniji…Sretno cure i uživajte u kućnim radinostima neka dovedu što prije do plusića

Joj i mene tako nervira taj savjet "opusti se". Ja sam vrlo cesto znala pitati a kako se to opusta i ko kaze da nisam opustena? A svi zapitkuju ima li sta i kad kazem da nema kazu samo se trebas opustiti....😄 Jos ispada da sa sam opterecena u njihovim ocima... Uglavnom, ne razumije niko ko nije imao taj problem. Logicno je da razmisljam nakon mjeseci i mjeseci pokusavanja sta je razlog za neuspjeh....  Ali vjerujem da ce doci i nas uspjeh! ☺Sretno cure!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.