Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    light
    01. Ožujak 2017. 11:44

Meni su rekli da dan kiretaže računam kao 1 dan menstruacije i da dalje mora doći kao inace.

Cookie
    01. Ožujak 2017. 12:03

hm, meni nitko nije tak nesto rekao.

mono1111
    01. Ožujak 2017. 12:18

Cookie,
    Normalni su ti bolovi nakon vakumske kiretaze i moguci su nakon par dana izljevi krvi,.pa se nemoj zabrinuti, taako su bar meni rekli.
    Meni je proslo 57 dana nakon vakumske kiretaze ii jos uvijek nisam dobila.
    Bila sam jucer na uzv u Petrovoj, dala mi je dokt.estrofem koji ce mi zadebljati endo i kad on bude jako zadebljan valjda ce se sam poceti ljustiti i krenuti ce M.
    Trebala bi dobiti M za nekih 4 do 6 tjedana, reci ce ti valjda na pregledu kad vide stanje na uzv.
    I da,.meni je ostalo ostatak zutog tijela od T valjda pa zato ni nije nastupila M. Tako mi je dokt.rekla.

Light,
    Hm...jesi sigurna da si ovaj mjesec imala O?? Moguce je ako nisi imala da ti se sve poremetilo, makar bi logicno bilo da nakon Duphastona dodje.
    Koji test si radila??

light
    01. Ožujak 2017. 12:50

Mono, radila sam gravignost mini i jos neki iz ljekarne. Ne znam da li je bila ovulacija ali meni je objasnjeno da duphastone uvijek izaziva menstruaciju neovisno o ovulaciji osim ako dođe do trudnoće zato sam ja na sto muka. 

light
    01. Ožujak 2017. 12:52

Cookie

hm, meni nitko nije tak nesto rekao.

Cookie ja sam imala klasičnu kiretažu i očito radi toga, kod vakumske je vjerojatno drugačije, tek sad sam se sjetila da si pisala da je bilo tako kod tebe

mono1111
    01. Ožujak 2017. 12:59

Cookie,
    Jesi gledala.Gravignost Mini i nakon 15 min??
    Makar je meni on uvijek najtocniji, stalno ga kupujem ! Da, zati sam i napisala da bi Duohastone trebao izazvati M bez obzira na O ili ne.
    A sto se tice pretankog endometrija, sumnjam da ti je tako tanak da uopce ne dodje do krvarenja, da je on tanak bar bi iscjedak neki dobila ili oskudniju M.
    Kod mene je drukcije,.makar ja sad pijem za zadebljanje endo da bi tijelo reagiralo da M treba doci ali je to zato jer aam bila T i to....
    Jesi nazvala ginekologa i pitala ga.

light
    01. Ožujak 2017. 13:30

Mono to je mene i zabrinula jer bi inaće i prije prave menge krenuo lagani iscjedak kao sukrvica a sada apsoulutno ničega nema odnosno samo lagani bjelkasti iscjedak.

Upravo sam ušla u ambulantu pa ćemo vidjeti šta će mi dr. reci. Nisam naručena pa moram čekati, javim

light
    01. Ožujak 2017. 14:19

Izašla sam iz ambulante. Odgovor liječnice je da je rndometrij zadebljao i da će doći menstruacija i ako ne dođe za 7 dana da se javim u Petrovu kod Šprem na kontrolu???? Pa mjesec dana moram čekat termin tamo a prošlo je već 11 dana od tablete. Kaže trudnoće nema i menstruacija će doci. Razočarana sam, ne jer nisam trudna jer nismo ni očekivali obzirom na slabiju učestalost odnosanu ovom ciklusu ali opet kakav je to odgovor??? Ništa mi nije objasnila šta kako i zašto 

mono1111
    01. Ožujak 2017. 15:39

Light,
    Sprem ti u Petrovoj svaki dan u 8,30 ujutro ima folikulometrije pa mozes doci nenajavljena, tako sam ja bila u utorak. Samo dodji prije pola 9 jer dokt.obavi uzv koliko ih ima i ide dalje.
    Tj.dodji do pola 9 tamo, imas li D1 uputnicu??
    Zelim ti reci da ti je mozda jednostavnije tamo se voditi i sve nego kod svog socijalnog.
    Ja na svaki uzv, na apsolutno sve idem u Petrovu a eventualno po neke uputnice koje mi.Petrova ne izda idem kod socijalnog.
    Najbolje da odes bilo koji dan kod Sprem i neka te ona dalje vodi, naravno ako ti to zelis.
    Pitaj ju da napravi folikulometrije u iducem ciklusu, gdje ces dolaziti u vrijeme ocekivane O da ti mjeri folikule i kad ce ti reci kada da tocno imate odnos.
    Nije li ti to predlozila vec??
    A tvoja socijalna gin.se tebe mislim samo zeli rijesiti, :/ glupa neka !!!
    Ali i da si recimo T,.posto ti kasni svega par dana postoji mogucnost da se nista ni ne bi jos vidjelo na uzv, mislim test bi ti vjerovatno pokazao da je T u pitanju ali kako tvoja dokt.moze bas sa.sigurnoscu reci da nema T?? Kolike debljine ti je endometrij??

light
    01. Ožujak 2017. 16:04

mono1111

Light,
    Sprem ti u Petrovoj svaki dan u 8,30 ujutro ima folikulometrije pa mozes doci nenajavljena, tako sam ja bila u utorak. Samo dodji prije pola 9 jer dokt.obavi uzv koliko ih ima i ide dalje.
    Tj.dodji do pola 9 tamo, imas li D1 uputnicu??
    Zelim ti reci da ti je mozda jednostavnije tamo se voditi i sve nego kod svog socijalnog.
    Ja na svaki uzv, na apsolutno sve idem u Petrovu a eventualno po neke uputnice koje mi.Petrova ne izda idem kod socijalnog.
    Najbolje da odes bilo koji dan kod Sprem i neka te ona dalje vodi, naravno ako ti to zelis.
    Pitaj ju da napravi folikulometrije u iducem ciklusu, gdje ces dolaziti u vrijeme ocekivane O da ti mjeri folikule i kad ce ti reci kada da tocno imate odnos.
    Nije li ti to predlozila vec??
    A tvoja socijalna gin.se tebe mislim samo zeli rijesiti, :/ glupa neka !!!
    Ali i da si recimo T,.posto ti kasni svega par dana postoji mogucnost da se nista ni ne bi jos vidjelo na uzv, mislim test bi ti vjerovatno pokazao da je T u pitanju ali kako tvoja dokt.moze bas sa.sigurnoscu reci da nema T?? Kolike debljine ti je endometrij??

Pricekat cu sad da vidim sta ce biti. Poslala sam na mail uputnicu da mi daju termin pa cu otici kod nje i pitat za folikulometriju i da vidimo sta dalje. Ionako mi je rekla da dođem u 3 mj. ako ne ostanem trudna. Ona me inaće i vodi ali sad sam mislila da mi je najbolje kod svoje dr. jer ionako trebam uputnicu bez nje ništa. Ma vidiš ti to, ona uopće nije dala prostora da bi tu moglo nešto biti. Jer ja računam da ako smo zadnji odnos imali 18.01 i ako je bas u to vrijeme i bila ovulacija možda je ipak još rano i edometrij je zato zadebljao i nije još došlo do menstruacije. Nema mi logike čekanje jos 7 dana što bi ukupno bilo skoro 20 dana od zadnje tablete duphastona ali OK. Ona stvarno nema pojma o uzela me tak radi reda. Uzv joj je iz 1956. i ona nikad nikakve mjere ne iznosi samo kaže endometrij je zadebljao i to je to 
    Grudi me i dalje bole, apetita baš nemam, počela sam se znojit a inaće se ne znojim....
    Čekam mengu pa ćemo vidjet. Ako ne dođe za tjedan dana radi reda ću napravit test i onda ću kod Šprem otić tako ujutro čisto da mi da savjet šta dalje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.