Imam antitijela u krvi,po sumnjom za lupus tj SLE jer sam sa 9 god bila u Zagrebu i ustanovili su to uglavnom bolest nije aktivna trudnoca se lijepo razvija svaki dan imam terapiju fragmina 2500.. i svaki mj pregled kod imunologa Ja mislim da je moj ginekolog pogrijesio u slucaju toga jer me salje kod dr.Blajica i strah me da me ne zezne i ne poremeti a moj ginekolog je vec pokazao da grijesi u koracima...i sad razmisljam da ne idem i imam drugu ginekologicu po preporuci..imam papire za prijavit se s tim na hzzo i sto onda koliko se ceka?? Jer meni je predugo bit 9 sati u busu a jucer mi je dao uputnicu..covjek ne razmislja uopce o mom zdravlju Stoga pimozite sa savjetima molim vas jer Zagreb mi je stvarno daleko jos ako su iskustva losa nemam sto tamo radit..a i u zg nemam nikog.
ek
Zaboravila sam napisat u 20 tjednu sam trudnoce..Valentina hvala na napisanom to pomaze meni i slicnima meni..I tebi mono1111 hvala jer uvijek odgovoris na pitanja i dajes savjete!!
ek
Odluci sama kuda ces.
Ja sam presretna jer sam ih se rijesila i premjestila sve u Rijeku,evo neki dan se javila sestra bahata,bezobrazna i neda mi nalaze pa okej..nisu ni oni jedini ,ponovit cu ih kod sebe.
Ako vec budes u Petrovu isla i bude ti dr.Ivanisevic,ne slusaj one price nje se svi boje bla bla.IZBORI SE ZA SEBE! TAKO sam se ja izborila za sebe i bila sam sve u pravu sta god sam rekla.. tako da to sta su oni dr. ne mora nuzno znacit da su u pravu.
Ja sam 11TT. najgori tjedni,jos imam hematom,3 dana u Zg brz igdje ikog, toliko su me nazivcirali da se cudim sta je s djetetom sve ok.
Mslm i jos imam taj secer i ne smijem se uopce zivcirat jer onda bude jako visok...
Ma nebi hvala,ne kazem da su svi g*vna ali na PT1 od doktorica do sestri jesu....i nebi tamo vise ni mrtva isla...
Ne znam sta ti rec ja sam putovala 2 sata i kad sam dosla njima sam prokrvarila ....
Mono1111
Kad smo poceli raditi na bebici, znaci prije vise od 2 godine, u pocetku je mm govorio da cemo cekati pa kada nam uspije uspije.. Onda smo nakon godine oboje obavili one pocetne pretrage, spermiogram, on bakterioloske briseve, ja briseve, papu, i kad smo vidjeli da je to sve ok onda nam se kao vratila nada da ce se ubzo nesto okrenuti jer kao nalazi su ok… Onda kako je vrijeme prolazilo nastupila je faza kada uopce nismo razgovarali o tome, doduse tempirali smo odnose, tu sam ja nedavno isla tri mjeseca na folikulometriju, no nije uspjelo..rekla bih da smo oboje upali u blagu depresiju..i iako smo na pocetku govorili kako cemo uciniti sve da dođe do T, jednostavno je uvijek nesto kocilo, previse posla ili mozda samo strah od neuspjeha.. No evo prosli mjesec smo zaključili da je doista vrijeme da se maksimalno posvetimo tome jer vrijeme leti, cekam sad M koja treba doci 3.2., bas dok pisem ovo osjetim lagane bolove, pretpostavljam da dolazi.. A nakon toga kako si mi ti napisala idem provjeriti prohodnost jajovoda, zatim bi pokusali inseminacijom, pa ako ni to ne urodi plodom tada definitivno dalje.. Mm ce uskoro 40, a ja 30, i to je jedino i najvrijednije sto nam nedostaje u zivotu.. 😘😘
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Ella,
Ako promijenis gin.soc.mislim da treba proci mjesec dana do pregleda, mislim da sam takvo sto procitala makar nisam sigurna.
Ali ne razumijem jednu stvar?? Ti ces doci u Petrovu,.u TA i on ce te pregledati i sto onda? Zasto te tvoj soc.salje kod njega ako jednom mjesecno ides kod imunologa i on ti sve kontrolira?
Ti samo moras ici na kontrolu kod njega??
Ili ostajes tamo lezati?
Mislim opet s druge strane, mozda te ne bi soc.gin.bez veze slao, mislim ne znam. Ja bi vjerovatno na tvom mjestu otisla bar taj jedan put, ali opet s druge strane,.jahanje to Zg toliko dugo....
Ne znam....
Ali kao sto rekoh...ne kuzim zasto ides??? Tj.zasto bi trebala ici. Jedino ako ce ti uvesti kakvu terapiju ili sl.
Javi svakako sto si odlucila.
Darliv,
Vjerujem da ste pali u depresiju. I ja bi vjerovatno na vasem mjestu. Ali probaj razmisljati tako da mozda nije bilo idealno za oplodnju, mozda se bas u tom trenutku nasao ili krivi spermij ili jajna stanica nije bila bas dobra pa zato ni nije doslo do oplodnje...
Ne znam,.ja bi svaki put ostala T i onda bi se desio spontani. Citala sam da kod nekih uopce u takvom slucaju kad nije optimalno ne dolazi do T,.dok kod drugih npr.mene dodje ali plod propada i dogadja se spontani.
Ja osobno bi radje da kod mene ni ne dodje do T dok se sve ne poklopi a ne da svaki put se razveselim, naravno,.i onda opet ne zavrsi dobro.
Svakako probajte s mpo ! Jesi vec bila u bolnici na prvom pregledu? Oni ti sve preko bolnice rade pretrage,.i hsg i sve.
Drzim figeee da uspije ubrzooo!:)
kiki, cestitke!! :)
mono,
jesu li ti i ona dva puta prije rekli zasto je doslo do spontanog? jako mi je zao zbog svega toga i vjerujem da ti je vec dosta da ti ljudi stalno govore kako im je zao, ali zbilja sam ti htjela reci da ti zelim zdravu bebicu jako brzo isto koliko i sebi! vjerujem da tvom muzu isto sve to jako tesko pada pa je vjerojatno zato tako reagirao na tu ideju, ali vjerujem i da ako to doktorica predlozi da ce malo drugacije razmisljati... kada ides kod nje? vjerojatno si i nap, ali sam zab...
mi smo krenuli u nove pobjede i samo opusteno svaki drugi dan pa cemo ovaj mjesec valjda pogoditi hehe! 18.2. se nadamo da nece doci... ima li jos koja trudilica koje ne ocekuje tada pa da zajedno mucimo muku odbrojavanja? :)
pozdrav svima! :*
Mono1111 e ovako...soc ginekolog nekako od pocetka nesto tu nije ok.Ali nisam imala alternativu.Da imunolog vodi manje vise sve ali ne prati mi bebu..i vec imam terapiju 10 dana sa fragminom 2500..moj ginekolog ima nas koji smo soc i one privatno..Beba se dobro razvija radila i kombinirani probir u privatnoj klinici i tu su isto svi nalazi super.I to nije on taj koji bi mi to preporucio.I sad salje u Zg i kaze ne znam koliko ces ostat ni nista.A i da kako je reko vodim ostatak T u petrovoj.Predug je put a po komentarima dr.Blajic bi mi mozda nastetio.
ek
Bubi,
Hvala ti.
Ne, nije poznat uzrok prva dva spontana. Sumnjalo se na trombofiliju i zato sam u ovoj zadnjoj T dobila niskomolekularni heparin.
Ali ovaj zadnji put to nije pomoglo jer je u pitanju bila kromosomska greska.
Nekako se tjesim time da je mozda prva dva puta bila ipak trombofilija u pitanju i da slijed.put kada sigurno ne bude doslo do krom.greske ce heparin pomoci. I ja tebi takodjer zelim da sto prije uspije i da bude sve u redu i skolski.
Ne znam sto me puklo dns. Tj.znam da nisam nista odtugovala kako se kaze,.pogotovo ovaj zadnji put,.jer je odpocetka bilo krivo i nekako sam se pomirila s negativnim ishodom, makar sam se ponadala kad se na kraju vidio i plod i orkucaji.
Znam da priroda cini svoje i naravno da je super da se to ovako rano dogodilo, ali kada ce priroda uciniti da uspije???
Bas sam trenutno razocarana u sve to...
I jos,.dobila sam neki glupi smedji iscjedak, opet :/, od prekjucer cini mi se,.isto kao kad sam bila T pa je bilo takvo nesto...samo da se sve vrati u normalu.
Ella,
Pa iskreno ne znam sto bi ti pametno rekla. Nekako mi se cini da bi mozda isla bzvz,.tamo lezala..
To nije LAC ( lupus koagulant.) jelda?? Nego bas autoimuni lupus? Koja je terapija za to osim sto uzimas niskomolekularni heparin?
Da li ima u Dubrovniku dobar privatni ginekolog? Pa ako si mozes jednom mjesecno priustiti da ti radi uzv i pregled i paralelno ides kod imunologa.
Ti mozes vec sada izabrati lijecnika u Du bolnici i odlaziti tamo na preglede. Imas pravo se voditi u bilo kojoj bolnici ako zelis. Samo ides kod soc.po uputnice.
Jesi se raspitivala za nekog dobrog u bolnicama? Ili mozda u Zadru ili Splitu? Svakako ti je blize nego Zg.
Makar mozda s obzirom da tu autoimunu bolest se vodis pod visokorizicnom T pa se jedino u pravilu u Petrovoj bave takvim stvarima. Da li je tako??
Sumnjam da bi ti Blajic ukinuo terapiju,.mozda eventualno pratio. Ako je to terapija za taj lupus.
Sortiraj odgovore
Najstariji