Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiki156
    26. Siječanj 2017. 16:23

Baby38, sorry zbog datuma, ja sam nešto totalno zabrijala! Bolje da ništa ne pišem... Sretno sutra, nadam se da će sve dobro proći!

smokov
    26. Siječanj 2017. 17:00

Kolko ih moraš uzimat?
    Meni su prvo dali na 3mj, pa nije došlo do trudnoće. Onda ajmo još na 3mj i na kraju još 6mj.

mono1111
    26. Siječanj 2017. 17:05

Bornastra,
    temp.ti nije loša :) Mozda je to znak.

Naravno da nisam uspjela sve pohvatati, zurim na posao sad pa na brzinu da odg.

Majjja,
    Ne mora biti da ce ti se plod vidjeti, makar bi trebao s toliko tjedana. Ali ovisno naravno kada ti je bila O. Javi sve. Kada ides na pregled???

Sto se tice spolnih hormona, ma ne mora ti to biti znak pcos, makar je meni gin.tada kad sam prvi put vadila rekao da to moze biti znak pcos, makar i uzv ti trebaju vidjeti da li imas policisticne ili ne.
    Meni su cijelo vrijeme govorili da imam policistecne izgledom jajnike pogotovo zato jer mi ciklusi nisu bili uredni, a onda u zadnje vrijeme, kad sam napokon dolsa kod super dokt.potvrdili su da nemam policisticne niti pcos.
    Tih do 36 dc je ok.
    Glavno da imas utvrdene O.

Light, zao mi je radi M. Nadam se da ce ubrzo i tebi uspjeti.

Cureeeee, svima drzim figeeee :))))))

Ja sam dns na kucnu adresu dobila nalaz ploda sa citogenetike, kariogram ploda. Malo sam ostala iznenađena jer nisam ocekivala takav nalaz, makar kakav god nalaz dobila i ako je ok i ako nije, nije mi svejedno.
    Ugl.bila je kromosomska greska na plodu. Tripoidija se zove. Plod nije imao normalnih 46 kromosoma, nego 69. Na svakom kromosomu jos jedan. I sto je najgore od svega, bila je curia- zenski kariotip. Mislim znala sam u sebi da je curica, ali saznavsi to, sad mi je jos gore.
    Iskreno, malo me strah sad iduce T posto sam procitala da se to moze dogoditi i radi lose jajne stanice i radi loseg spermiograma ili jednostavno nesto krivo podje pri  djeljenu kromosoma. Narucila sam se na genetsko savjetovanje da mi iscitaju nalaz, tj.da mi kazu sto savjetuju dalje.
    Makar ne znaci da ce se to dogoditi ponovo, makar i moze.

• Majjjjja5
    26. Siječanj 2017. 18:57

Sutra mi je pregled u 6 popodne..sve javim, jako sam uzbudena. 
    Mono, super je stvar da su otkrili u cemu je problem, sad ce te dalj savjetovati i znat ces kako dalje.. Bit ce sve ok na kraju😊

light
    26. Siječanj 2017. 20:58

Ja trebam piti 6 mjeseci tj. trebala bi na kontrolu u 3.mj kod dr. Šprem u Petrovoj pa ćemo vidjet šta dalje. 
    Mono ako sam dobro shvatila svi spontani koji se događaju u ranoj trudnoći dešavaju se jer organizam sam shvati da nešto nije u redu i to je na neki način obrambeni mehanizam da ne dođe do razvoja neželjenog kariograma. Znam da zvuči okrutno ali tako su meni objasnili kada sam imala blighted ovum jer kod mene nije ni došlo do razvoja ploda jer je bila neka velika greška u pitanju.
    Ne mora značiti da će se ponoviti ali svakako je dobro da ideš na savjetovanje i da ti sve objasne.

Uciteljica
    26. Siječanj 2017. 21:02

Mono, drago mi je kaj si dobila nalaz. Sad bar znaš koji je razlog i da na ishod toga svega nisi mogla utjecati. Meni je jedna medicinarka jednom rekla da se tijelo samo pokuša izboriti protiv,ajmo reći, loših zigota,kadnije embrija i da je bolje ako je došlo do tzv. greške da to ode... Meni se to činilo jako strašno i okrutno, no ako pogledaš dublje, ima smisla. Sad znaš na čemu si i rekli budi ti kaj je u genetici krenulo krivo.  Čovjek je baš čudna mašina i kad pogledamo koliko toga se kod začeća mora poklopiti da bi sve bilo ok, čudim se tom čudu života.Moram vam zahvaliti,puce, kaj ste mi rekle da odem ginu, ve sam mirnija. Na mirovanju sam. Ipak je moja beba bitnija. Sori na dugom postu....

Ujutro odgajam tuđu djecu, a kad dođem doma moram i svoju.....

kathryn
    27. Siječanj 2017. 06:58

...teska srca prijavljujem vjesticu!  dosla je cak i ranije, tj na 31 dan,a inace oko 35,  tako da mi se mozda i ciklus stabilizira napokon, ovaj mjesec nisam uspjela uloviti pik sa trakicama, mi smo se trudili unatoc tome, evo eto opet nista! 
    Pratim vas svaki dan ali evo, nisam imala nista pametno za napisati.. puno plusica je doslo, veselila sam se sa svakim, pogotovo kada se mjesecima trudite, tako da svima cestitke od srca! a nama ostalima, doci ce i nase vrijeme...

bornastra
    27. Siječanj 2017. 07:48

Jutro drage moje... petak je pa se lakše diše :) Vikend pred nama :)

Kak ste mi?

Kathryn, žao mi je radi M. Koje dc si koristila trakice?

Mono,
    Jako mi je žao. Kada čitam tvoje poruke vidim da si mlada, hrabra i izuzetna žena i vjerujem da će ti dragi Bog pomoći u svemu. Jer si to stvarno zaslužila. 
    Tvoje riječi me baš ohrabruju :) Vidjet ćemo šta će ovaj mjesec biti sa mojom M. Jučer mjerim temp, opet ona varira od 36.5-37.3. Može li biti povišena od Duphastona? Jučer mi je bila zadnja tableta, nastavit ću i ovih dana mjeriti.

Light, što se tiče Duphastona... nemam ti prevelika iskustva, pijem ih tek drugi ciklus... pijem dvije tablete dnevno od 14 dc pa narednih 10 dana. 

Maja, sretno na pregledu. Javiš :)

Svim curkama šaljem puse i pozdrave :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.