Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nena27
    25. Siječanj 2017. 11:19

b-b-k referentna granica je bila 511 meni je bio 860, a uopće nisam razmišljala o nalazu nisam se živcirala samo što mene igla zezne, jedanput mi je doslovno stala krv iz ruke i morali su iz druge vaditi a kao ne bojim se. Tako da ne znam kako ću sutra proći na ponavljanju jesu tebe držali pola sata na igli ili?

b-b-k
    25. Siječanj 2017. 11:27

Ja ti se isto bojim igli ali koliko su me u zadnje vrijeme pikali baš sam malo smirenija. Ja sam ti čekala oko 45 min i cijelo sam vrijeme sjedila tako su mi i rekli i nisam uopće htjela razmišljat o pikici i samom nalazu i evo prošlo je ok. 
    Samo se opusti i bit će sve ok :) javi kak bude prošlo

bornastra
    25. Siječanj 2017. 11:40

Nena, 

koji dan ciklusa si vadila prolaktin?

Meni je referentna granica bila 496, bio mi je 4 dana ciklusa. 

Sad vidim kod tebe da je ref. granica 511.

nena27
    25. Siječanj 2017. 11:50

Vadila sam 3dc, jučer sam pitala ginekologa za ovo ponavljanje rekao je da mogu bilo koji dan ciklusa. Čini mi se da ni u nalazu nisu uopće navedeni dani kod prolaktina, dok je kod ostalih hormona pisalo folikularna faza, lutearna faza, menopauza i bile su različite vrijednosti u svakoj fazi

bornastra
    25. Siječanj 2017. 11:57

Da, tako je i kod mene- kod ostalih piše koja je faza i ref. vrijednosti, ali kod prolaktina ne.

Ne znam o čemu to ovisi da je kod nekih manja referentna granica, a kod nekih viša.

Wikipedija kaže ovako :kod žena referentne vrijednosti su od 40 - 530 mIU/L. 
    Žene: 27 - 637 mIU/L- neke stranice navode čak i ove podatke.

??

b-b-k
    25. Siječanj 2017. 11:57

Koliko ja znam tj.koliko mi je sestra objasnila da za prolaktin nije bitno dan kada se vadi, ali da treba biti budan 2 sata prije vađenja i sjedit na miru min.30 isto prije vađenja.

25. Siječanj 2017. 18:21

Evo ,obavila danas sve.
    Sta god sam pricala bila sam u pravu i sva sreca kj sam "zajebana" pa nisam nasjela na nista njihovo u Zg.
    Seceri su odlicni,i od sad idem u Ri.
    Jos samo da taj hematom prode i super..evo danas je 10-ti tjedan i sva sreca ne povracam jos uvijek…
    Pusa 

• Majjjjja5
    25. Siječanj 2017. 18:49

Pozdrav cure,
    Situacija je slijedeca.. Danas sam napravila test i odma se pokazao debeli plus ali sad kad se obrisem lagano kao krvavi iscjedak. Narucena sam preksutra kod doktora, a medicinska sestra mi je rekla da je to normalno. Zanima me vase misljenje?

Ivcy1306
    25. Siječanj 2017. 20:17

Pozz, maja ja kad sam bila trudna nije mi ostajala nikakva krv kad bi se brisala, a u 32.tt kad sam se obrisala imala sam poprilicno puno krvi i zadrzana u bolnici, uzrok krvqrenju nije nadjen! Samo su mi objasnili da je maternica organ koji isto mora radit, e sad nadam se da je i kod tebe sve ok! 
    Dali je bas svjeza krv ili?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.