b-b-k referentna granica je bila 511 meni je bio 860, a uopće nisam razmišljala o nalazu nisam se živcirala samo što mene igla zezne, jedanput mi je doslovno stala krv iz ruke i morali su iz druge vaditi a kao ne bojim se. Tako da ne znam kako ću sutra proći na ponavljanju jesu tebe držali pola sata na igli ili?
Ja ti se isto bojim igli ali koliko su me u zadnje vrijeme pikali baš sam malo smirenija. Ja sam ti čekala oko 45 min i cijelo sam vrijeme sjedila tako su mi i rekli i nisam uopće htjela razmišljat o pikici i samom nalazu i evo prošlo je ok.
Samo se opusti i bit će sve ok :) javi kak bude prošlo
Nena,
koji dan ciklusa si vadila prolaktin?
Meni je referentna granica bila 496, bio mi je 4 dana ciklusa.
Sad vidim kod tebe da je ref. granica 511.
Vadila sam 3dc, jučer sam pitala ginekologa za ovo ponavljanje rekao je da mogu bilo koji dan ciklusa. Čini mi se da ni u nalazu nisu uopće navedeni dani kod prolaktina, dok je kod ostalih hormona pisalo folikularna faza, lutearna faza, menopauza i bile su različite vrijednosti u svakoj fazi
Da, tako je i kod mene- kod ostalih piše koja je faza i ref. vrijednosti, ali kod prolaktina ne.
Ne znam o čemu to ovisi da je kod nekih manja referentna granica, a kod nekih viša.
Wikipedija kaže ovako :kod žena referentne vrijednosti su od 40 - 530 mIU/L.
Žene: 27 - 637 mIU/L- neke stranice navode čak i ove podatke.
??
Koliko ja znam tj.koliko mi je sestra objasnila da za prolaktin nije bitno dan kada se vadi, ali da treba biti budan 2 sata prije vađenja i sjedit na miru min.30 isto prije vađenja.
Evo ,obavila danas sve.
Sta god sam pricala bila sam u pravu i sva sreca kj sam "zajebana" pa nisam nasjela na nista njihovo u Zg.
Seceri su odlicni,i od sad idem u Ri.
Jos samo da taj hematom prode i super..evo danas je 10-ti tjedan i sva sreca ne povracam jos uvijek…
Pusa
Pozdrav cure,
Situacija je slijedeca.. Danas sam napravila test i odma se pokazao debeli plus ali sad kad se obrisem lagano kao krvavi iscjedak. Narucena sam preksutra kod doktora, a medicinska sestra mi je rekla da je to normalno. Zanima me vase misljenje?
Pozz, maja ja kad sam bila trudna nije mi ostajala nikakva krv kad bi se brisala, a u 32.tt kad sam se obrisala imala sam poprilicno puno krvi i zadrzana u bolnici, uzrok krvqrenju nije nadjen! Samo su mi objasnili da je maternica organ koji isto mora radit, e sad nadam se da je i kod tebe sve ok!
Dali je bas svjeza krv ili?
Sortiraj odgovore
Najstariji