Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bornastra
    25. Siječanj 2017. 11:57

Da, tako je i kod mene- kod ostalih piše koja je faza i ref. vrijednosti, ali kod prolaktina ne.

Ne znam o čemu to ovisi da je kod nekih manja referentna granica, a kod nekih viša.

Wikipedija kaže ovako :kod žena referentne vrijednosti su od 40 - 530 mIU/L. 
    Žene: 27 - 637 mIU/L- neke stranice navode čak i ove podatke.

??

b-b-k
    25. Siječanj 2017. 11:57

Koliko ja znam tj.koliko mi je sestra objasnila da za prolaktin nije bitno dan kada se vadi, ali da treba biti budan 2 sata prije vađenja i sjedit na miru min.30 isto prije vađenja.

25. Siječanj 2017. 18:21

Evo ,obavila danas sve.
    Sta god sam pricala bila sam u pravu i sva sreca kj sam "zajebana" pa nisam nasjela na nista njihovo u Zg.
    Seceri su odlicni,i od sad idem u Ri.
    Jos samo da taj hematom prode i super..evo danas je 10-ti tjedan i sva sreca ne povracam jos uvijek…
    Pusa 

• Majjjjja5
    25. Siječanj 2017. 18:49

Pozdrav cure,
    Situacija je slijedeca.. Danas sam napravila test i odma se pokazao debeli plus ali sad kad se obrisem lagano kao krvavi iscjedak. Narucena sam preksutra kod doktora, a medicinska sestra mi je rekla da je to normalno. Zanima me vase misljenje?

Ivcy1306
    25. Siječanj 2017. 20:17

Pozz, maja ja kad sam bila trudna nije mi ostajala nikakva krv kad bi se brisala, a u 32.tt kad sam se obrisala imala sam poprilicno puno krvi i zadrzana u bolnici, uzrok krvqrenju nije nadjen! Samo su mi objasnili da je maternica organ koji isto mora radit, e sad nadam se da je i kod tebe sve ok! 
    Dali je bas svjeza krv ili?

Uciteljica
    25. Siječanj 2017. 20:54

Puce,da vam se i ja javim. Danas sam se isprepadala i isplakala more suza. Dođoh s posla i vidim svježu krv u većoj količini. Pravac ginekolog. Bila sam sigurna u najgore. Danas sam 7+5. Veli doktor sve ok,srce kuca,to je stara krv. Eto ti dufaston. Malo uspori,ali moreš na posao. Tako da,Majjjjja5,nama je to užas,a vidim da je to njima normalno. Čak mi je rekao da je to jako često na početku trudnoće. Nadam se da sam te uspjela utješiti.

25. Siječanj 2017. 21:37

Uciteljica
    Meni je krvarenje bilo prosli ponedjeljak ,dosla svom gin on napisao pobacaj i odem na hitnu tamo sve u redu.
    Od petka do pon sam bila na Petrovoj zbog secera i tamo isto krvarenje.
    Naravno ja nisam doma mirovala bas ,isla sam u ducan itd jedino nisam dizala tesko.
    I u ponedjeljak kad sam isla doma kazu hematom 1.4*1.74 cm ,STROGO MIROVANJE, utrogestan najjaca terapija  3 puta po 2 tablete.

Tako da…a prije toga mi nitko nista nije rekao,mij gin. nije to naravno ni primjetio a gledam nalaze od 7 TT vidio se hematom a on nije nista rekao…niti je rekao da mirujem…

Eh… tako da ne znam sta ti rec!
    Sad sam evo u 10 tjednu i sve je super jos samo da se hematom povuce !:-) 

Ujutro odgajam tuđu djecu, a kad dođem doma moram i svoju.....

Kiki156
    25. Siječanj 2017. 21:50

Cure bok, ja sam nova. Pratim forume već neko vrijeme, čitam, googlam, istražujem. Vjerojatno već znate kako je to... Iza sebe imam jedan spontani pobačaj i od tada radimo na bebi... Prva trudnoća je došla gotovo iz prve, prije sam pila samo neki prirodni čaj. Danas sam saznala da mi je povišen prolaktin (Prolaktin 1: 763 ; ref. int 102 do 496, Prolaktin nakon taloženja 638; ref. int 75 do 381). Uz to LH 11,4 folik. faza 2,4 do 12,6, FSH 7,9 folik. faza 3,5 do 12,5. Progesteron 19,3, kažu da je ok, ali da bi mogao biti i veći. Ostali hormoni su uredni. 
    Ima li netko iskustva s ovakvim nalazom? Preporuku za endokrinologa? Svako iskustvo je dobrodošlo... 

Čestitam usput svim curama koje su došle do svog plusa!   A nama koje čekamo isti želim što prije. 

• Majjjjja5
    25. Siječanj 2017. 22:14

Hvala vam Uciteljice i Ivchy.. Idem prekosutra kod ginica, nadam se da je to sve normalno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI