Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiki156
    26. Siječanj 2017. 10:34

Nena27, da... zapravo je najbolje pričekat da M izostane pa onda mjerit, ali kad se svi hvatamo za te male nade.  A znaš li možda jel ta povišena temperatura barem znači da progesteron dobro radi? Meni je progesteron 19,3, što dokazuje ovulaciju, ali bi za trudnoću bilo dobro da je i malo viši. Ovaj sam mjesec LH trakicama ulovila pik 14.DC i kada sam pitala ginekologicu trebam li sada od 16.-25.dc piti Duphastone rekla mi je da nije nužno jer da ako je ovulacija stvarno bila da je onda i progesteron sigurno dobar. Znači li to da on varira iz mjeseca u mjesec ili? Ja nisam ni na kakvoj terapiji za progesteron i moja gin ne forsira da pijem dufiće. Malo me to sve skupa buni. Ima li tko iskustva? 

Majjja, sada se više ne sjećam koji je točno dan bio, ali ovako je bilo kod mene. Test sam napravila dan prije očekivane M i pokazao je +. Onda sam zvala gin i rekli su mi da ne dolazim jer se sada neće vidjeti ništa i da ako baš želim mogu izvaditi betu. To je bio petak i u ponedjeljak sam vadila betu koja je pokazala trudnoću (to je znači bio 5. tjedan). E sad, nakon par dana sam sam došla na pregled i mislim da sam tada već bila u 6. tjednu, tipa 5+2,3. Potvrdili su mi trudnoću ultrazvukom, vidjeti GV, ali ne i plod, a ja sam nosila jednojajčane bizance! Srce mi pukne svaki put kad ih se sjetim... Uglavnom, tek su mi na idućem ultrazvuku koji je bio nakon cca tjedan dana jasno vidjeli bebice.  Ovo ti samo kažem da se ne uplašiš ako ti kažu da ne vide plod. Želim ti sve najbolje i da ti trudnoća prođe sasvim uredno! 

nena27
    26. Siječanj 2017. 11:11

Kiki156 našla sam ovo
    progesteron ima sposobnost da povećava ćelijsku aktivnost svih ćelija u organizmu žene. Ta aktivnost uslovljava oslobađanje energije što se ogleda porastom telesne temperature za čitavo vreme predominacije progesterona. Test se zasniva na beleženju telesne temperature u toku svakog dana za vreme menstrualnog ciklusa, počev od prvog dana ispitivanog ciklusa do prvog dana narednog ciklusa. Ukoliko je testirani ciklus bio ovulatoran u drugoj polovini menstrualnog ciklusa (vreme posle ovulacije i početka funkcije žutog tela), telesna temperatura će porasti i biti veća za O,6-1 stepen celzijusa. Takvu bazalnu temperaturu nazivamo bifazičnom bazalnom temperaturom i siguran je znak da se prethodno desila ovulacija.

m.girl6
    26. Siječanj 2017. 11:44

dzenny moja kad bi barem to bila istina. mislim da bi mi srce puklo od sreće. pokušavamo već 7 mjeseci i već sam se toliko puta nadala i opet je menga došla, tak da se neću i sada nadati previše da se ne razočaram.

Noa 💙

Kiki156
    26. Siječanj 2017. 12:04

Nena27, hvala ti. Znači temperatura dokazuje ovulaciju, ovulacija progesteron. Mislim da mi je ovaj mjesec progesteron bio veći od izmjerenih 19,3 jer sam ovulaciju ulovila LH trakicama i porasla mi je temperatura.  Nadam se da se normalizirao i da će biti ok dalje. Možda tijelu samo treba vremena da dođe na svoje.

• Majjjjja5
    26. Siječanj 2017. 12:22

Kiki, hvala ti puno. Jedva cekam sutra da sve cujem sta trebam. Javim sve. Trudilice drzim fige da ne dode M
    😘

light
    26. Siječanj 2017. 12:49

Ništa od mene ni ovaj put. Grčevi su se pojačali i krenulo je lagano krvarenje tamnije tako da je to to. Došla je opet 😢
    Idemo u novu nadu i polušavat i dalje pa ćemo vidjeti. Radim takav posao da sam stalno pod pritiskom i stresom a nemam ugovor za stalno i očito i to ima jako veliku ulogu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.