Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiki156
    25. Siječanj 2017. 23:01

Mono1111, hvala ti! Ovo mi je bio totalni šok i utješno je čuti da se može liječiti. Progesteron sam vadila 22 dc, a ove ostale 3dc. Hvala i za preporuku endokrinologa, ginekologica mi je nakon ovih nalaza rekla da se njima javim, pa sada tražim. Također, ovaj omjer LH/FSH što to znači? Je li prolaktin mogući uzrok tome?

Kiki156
    25. Siječanj 2017. 23:06

Koliko znam LH ne bi smio biti veći od FSH, zato pitam :/

• Majjjjja5
    26. Siječanj 2017. 00:23

Mono hvala ti puno😊😊.. Jos sam se tolko sokirala ovih dana i teglila, a nisam opce ni sumnjala na T posto su svi ali SVI simptomi pokazivali na M.. A sad se nadam najboljem, ne mogu si sad dopustit da strahujem 9 mj. Sta mora bit, bit ce. A ja cu dat sve od sebe da bude..Kak si ti? Jesi se oporavila nakon svega??

mono1111
    26. Siječanj 2017. 00:54

Kiki,
    Moze ukazivati na pcos mislim ako je drukciji omjer, meni je isto malo bio ,.ne sjecam se tocno koliko ali ne jako. 
    Kad pronadjem svoje nalaze spolnih hormona javim ti, ali mislim da to nije nista strasno.
    Ne, nema veze prolaktin s tim, bar koliko znam.
    Odi kod endo,.on ce ti najbolje reci.
    Dokt.Herman Mahercic ti je stvarno super.

Majjja,
    Kad ti je bila zadnja M? Koliko si T po kalendaru?
    Samo miruj i vjeruj da ce sve biti ok.
    Ja sam ok,.fizicki sam skroz oporavljena, psihicki nikad necu ali nadam se da ce iduci put biti sve ok pa ce mi to biti lijek ( djelomicni.) za sve ove neuspjele pute.

• Majjjjja5
    26. Siječanj 2017. 01:01

Zadnja mi je bila 20.12. Valjda sam sad 3 tjedna, ne znam ni ja.. A jel oni rade odma na prvom pregledu ultrazvuk, jel se to moze ista vidjet ili kakva je procedura?

bornastra
    26. Siječanj 2017. 07:31

Majaaaa, pa čestitam!!! Učiteljice, također čestitke!! Miruj...

Kiki i Spring, 

dobrodošle. Sve smo tu zbog istih stvari, a ujedno i jedna velika potpora i podrška.

Mono,

prema mojem nalazu, ja imam malkice povišen prolaktin, ali kao što sam ti već i rekla- spavala sam svega par sati, sa stalnim buđenjem i dizanjem. A i ako što si napisala, i ja mislim da je kod mene radi stresa i nespavanja jer imam, Bogu hvala, uredne menstruacije od početka.

Kaj ima kod vas?

Kod mene? Jedan dam me groznica trese, drugi dan mi je vruće... ubiti, već dva dana mi je za obraze vruće. Mjerim temperaturu u svako doba dana kad se sjetim... nekad je 36.6, pa 37.3, pa se spusti na 37.1, 37.0... i jučer prije spavanja je bila 36.1.
    Nezz od kud takve velike oscilacije. Trbuh me jutros malo bolio u krevetu i dizala sam se na wc jednom. Inače u komadu spavam. I to je to od "simptoma" M. Ili T. Makar nada nije velika niti ovaj put, uvijek mislim da bi nekaj "osjetila" da je ovaj put TO TO. 
    Evo, pijem kavu najnormalnije i finaaaa mi je :)
    Još danas Dupahastoni, pa je vještica za 4 dana tu... nažalost.

nena27
    26. Siječanj 2017. 07:59

Ja sam jutros išla ponoviti prolaktin, vaditi tsh i krvnu sliku za ginekologa. Baš sam bila uzrujana prvo me je jutros u 4:40 probudilo muževo hrčanje htjela sam ga razbiti, sva sreća pa sam sinoć otišla spavat u pola 10. Jutros dođem predam uputnice, sjednem i osjetim koliko mi srce tuče od onu klupu reko baš krasno probam duboko disati da se smirim. Prozovu me i ja objasnim da sam vadila prolaktin i da mi je bio povišen sad ga moram ponoviti u bazalnim uvijetima i to sam joj rekla 2 puta ako ne i 3 i ona mi uredno izvadi sve kao po redovnom znači nikakva leženja, sjedenja s iglom u ruci pola sata kao što mi je ginekolog objasnio. Baš sam ljuta, vidjet ću kakav će biti nalaz ako je loš idem u Sunce tamo ću platit ali bar ću znati da su izvadili kako treba

m.girl6
    26. Siječanj 2017. 08:07

Jutro curke, mene već drugi dan za redom boli trbuh, onak podmuklo ko da ću dobiti. Neznam kaj to je, ali malo mi je prerano za mengu jer trebam dobiti 2.2 ili 3.2., znači sljedeći tjedan tek.

Nena, a di si išla vaditi? Ja planiram sljedeću subotu ići u sunce ako budu brisevi u redu i ako dobijem mengu. Izvadit ću spolne hormone i hormone štitnjače, je 660 kuna ali mi kaže frendica da su nalazi odmah gotovi i ne moram izostajati sa posla jer rade i u subotu, to mi je super.

Čestitke novim trudnicama..Baš vas je sada puno.. supač 
    A nama starim i novim trudilicama puuuuno sreće i strpljenja, doći će i naš plusek. 

Noa 💙

Kiki156
    26. Siječanj 2017. 08:31

Mono, hvala ti, ne znam koja je tvoja priča i jesi li za to oduvijek znala, ali meni je ovo stvarno šok jer do sada ništa nije ukazivalo na pcos. Je li samo taj omjer dovoljan za to stanje? Menstruacije mi nikad nisu bile točne u dan, ali nisu to bila velika odstupanja. Sjećam se kad smo počeli raditi prvi put na bebi da sam (tek tada) malo bolje obratila pažnju i bili su od 29-32,nekad do 36 to i nije tako strašno, zar ne? Čini mi se da se sve poremetilo nakon spontanog jer od tada se sve nekako čudno događa. Ali, ja se nadam najboljem i neću odustati. Ići ću kod endokrinologa pa ćemo vidjeti što ima za reći.

Bornastra, hvala na dobrodošlici!  Utješno je biti među onima koji te mogu razumjeti! I ja trenutno pratim svoje temperature u nadi da će ostati povišena, a dnevne oscilacije uvijek postoje. Čitala sam da je za trudnoću važno, odnosno da je to na neki način dokazuje, da preko dana bude povišenija; nekome oko 37, ali to ovisi o tvojoj najvišoj bazalnoj temperaturi. Ali mislim da je normalno da ti preko dana i padne. Bitna je bazalna temperatura koja bi trebala ostati povišena i nakon 25.dc, a odnosi se na one koji imaju cikluse od 28 dana, naravno. Uglavnom, kako sam čitala, ako ostane povišena i 2-3 dana pred mengu, kada inače padne, onda je to jedan od mogućih pokazatelja trudnoće. A vi ste ovo sve već vjerojatno magistirale, i znate sve o tome, pa sam ja sad vjerojatno smiješna s ovim basic stvarima, ali eto možda nekom pomogne. 

Curke, sretno, sretno! 

Kiki156
    26. Siječanj 2017. 08:35

Majja, meni su u prvoj trudnoći rekli da je na ultrazvuk najbolje doći u 5.,6. tjednu jer se tada sve već bolje biti. Ako dođeš ranije, kao što sam ja naravno došla, onda ti mogu vidjeti imaš li gestacijsku i da nije izvanmaternična, što je isto važno. ALI možda ti se sada još neće vidjeti plod, pa to izaziva dodatni stres i svejedno moraš čekati veće tjedne. Meni je tako bilo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.