Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivcy1306
    22. Prosinac 2016. 22:53

Hej, draga Lory!
     Od srce ti saljem iskrene cestitke i zelim urednu i skolsku trudnocu!!😘
    Ja sam ti rodila 13.11.deckica 53cm dugog i 3910g teskog. Imala sam jaaaako tezak porod, 24sata trudove,sto svoje sto drip i na kraju zavrsila na carskom jer su malenom poceli naglo otkucaji padati, pa sam i izgubila jako puno krvi na carskom, a on je pokupio nekakvu infekciju pa je od prvog dana bio na antibioticima, ali sada je sve to iza nas! Ja sam se relativno dobro oporavila, osjetim naravno jos uvijek rez kod naglih pokreta ili kad se mjenja vrijeme ali sve u svemu ok sam! 
    Maleni raste, imao je na prvoj kontroli 4650g i 55cm, a izasli smo iz bolnice sa 3780g.

22. Prosinac 2016. 23:24

Pozdrav curke!!
    Zadnju menstruaciju sam imala 16.11.,  iducu sam trebala dobit 14.12. No medutim nisam, dakle kasni cca 8 dana.
    Jos nisam napravila test za trudnocu. Da li da pricekam jos do iduceg tjedna?
    Prsa me bole ne mogu ni grudnjak obuc, i bole me obadva jajnika nesto kao bol kad trebam dobit mengui imam osjecaj da mi se trbuh zdebljao heheh ... skroz do gacica imam osjecaj da je kao natecen !
     Molim vas savjete, ak sam trudna onda je to prva trudnoca pa ce svaki savjet dobro doc .
    Da li da pricekam jos do iducegtjedna pa napravim test iidem ginicu ili?
    Nadalje imam Dijabetes tip 1, da li nakom tih pregleda da se narucim u Zg ? Mada seceri su Hba1C 7,0 sad je vjerojatno cak i bolji. 

Hvalaaaaa  pusa

23. Prosinac 2016. 07:13

Lory123, cestitam na plusu! Dodji u ljetne bebe 2017 :)
    Valentina, ja bi na tvom mjestu svakako napravila test da mi kasni 8 dana :) Javi cim saznas :)

bornastra
    23. Prosinac 2016. 07:42

Draga mono1111,

ginekolog mi je rekao nakon pregleda da imam policistične jajnike, da na desnom jajsniku je jedna veća cista, a na lijevom više malih. I to je bilo to. Ja sam ostala u šoku jer prije 5 mjeseci na UZV nije bilo ničega, uredne menstruacije imam oduvijek. Tak da iskreno nezz šta da mislim. I mislim da se radi o vodenim cistama, budući da nije ništa točno rekao, ali je rekao da ako s Duphastonima neće doći do trudnoće naredna 2 mjeseca, da ćemo barem ciste očistiti.

Lory123, čestitam :)

mono1111
    23. Prosinac 2016. 15:18

Draga Lory,
    Cestitam od srca i želim da ti sve prođe školski !!!!! 
    U pravu si, za sve ovo gore sto si napisala, ali kad jednostavno ne mogu sve prepustiti slucajevu. :/
    Ovako mi je lakse kad znam i kad sam upucena u apsolutno sve.
    Nakon svih situacija koje su se dogodile, bila bi najsretnija da nemam pojma o nicemu i da uopće ne istražujem moguci uzrok i da se uopće ne brinem i da slijepo slušam socijalca koji mi ni ne želi raditi nikakve pretrage nakon drugog spontanog, jer on to ne smatra ponavljajucim pobacajima.
    Mislim, ni ja bas ovaj put ni nitko ne zna razlog ovoga sto se događa, ali mi je moja dokt.objasnila ( koju sam napokon nasla i kojoj vjerujem i znam da sam na pravom mjestu ) da je vjerovatno loša kvaliteta jajne stanice i zato od pocetka nije kako treba biti.
    Javljaj nam novosti !!!!
    :)

Valentina,
    Joj, ja bi isto vec napravila ne znam koliko testova. 
    Samo ga napravi vec sada. Ako je T u pitanju, sigurno ce pokazati nakon toliko dana kasnjenja.
    Znam da GUK ( mislim da je to ista pretraga ili slicna koju si ti obavljala ) u T mora biti ispod 5.1!!
    Znaci to je secer nataste.
    E sad ne znam kako ide sa trudnicama koje bas imaju diabetes, ali znam da i ako je nekome malo povisen secer u T, vode racuna o tome i radr posebna mjerenja cesto itd.
    Obavezno se javi svom endokrinologu ako je T u pitanju.

Bornastra,
    Ne znam sto bi ti rekla. Kad cujem da gin.nista posebno ne govori, nit ti tocno kaže kakve su ciste i koliko ih imas itd.bas me to nazivcira.
    Iako mislim da nikako nije zabrinjavajuce i mislim da onr ne mogu ni ometati zacece.
    Vjerujem da ce se sa progesteronom rijesiti i te ciste, ali opet ponavljam da sam ne znam koliko puta isla kod razlicitih gin.igrom slucajeva, bili su oni koji su tvrdili da imam izgled policisticnih, da imam policisticne, da imam mikrocisticne, i da imam potpuno uredne.
    Srecom, vjerujem sadasnjoj divnoj dokt.da nemam pcos ni izgled pcos.
    Tako da, možda nemoj to uzimati zdravo za gotovo, pogotovo zato jer imas uredne cikluse i nikad ti to nitko nije rekao.

A kod mene...Bila sam dns na pregledu, dokt.nije vidjela plod, a prosli put se nazirao od cak 2.9 mm. GV se smanjila i rekla je za svaki slucaj, posto jos nije dokazano da je spontani nastupio, a situacija je vrlo cudna kod mene, od vanmaternicne do pojave ŽV...do utorka cekamo i onda ako se stvarno nista ne vidi, dogovoriti cemo kiretažu ako nista prije ne krene.
    Situacija je vrlo cudna jer beta i dalje raste, sad je 24000, a u sri je bila 18000, nije se duplala ali ona i dalje raste.
    I danas, tj.sad imam mucninu neku  sto je vrlo ironicno jer znamo svi da se T ne razvija dobro, ta glupa beta raste i zato mi je loše, mislim da cu povracati.
    Uz sve to, stvarno bi voljela samo da to prođe što " bezbolnije " jer ovako i onako psihicki nisam bas najbolje.
    Mislim ok sam psihicki, jer sam se spremila vec na ovaj scenarij, a i osjecam da to nije u redu i da nece dobro zavrsiti.
    Iako u biti nisam ni svjesna jos u potpunosti cijele situaciie kad iz dana u dan saznam nesto novo, ali nedovoljno da bi mislila da je sve ok.

Ima li tko od vas ikakva iskustva s bioenergijom, iscjeliteljima, homeopatijom i sl.stvarima?
    Znaci nikad se nisam susrela s tim, ali jednostavno možda bi i probala s takvom alternativom jer nemam sto izgubiti.

wannababysomuch
    23. Prosinac 2016. 16:55

mono1111

Draga Lory,
    Cestitam od srca i želim da ti sve prođe školski !!!!! 
    U pravu si, za sve ovo gore sto si napisala, ali kad jednostavno ne mogu sve prepustiti slucajevu. :/
    Ovako mi je lakse kad znam i kad sam upucena u apsolutno sve.
    Nakon svih situacija koje su se dogodile, bila bi najsretnija da nemam pojma o nicemu i da uopće ne istražujem moguci uzrok i da se uopće ne brinem i da slijepo slušam socijalca koji mi ni ne želi raditi nikakve pretrage nakon drugog spontanog, jer on to ne smatra ponavljajucim pobacajima.
    Mislim, ni ja bas ovaj put ni nitko ne zna razlog ovoga sto se događa, ali mi je moja dokt.objasnila ( koju sam napokon nasla i kojoj vjerujem i znam da sam na pravom mjestu ) da je vjerovatno loša kvaliteta jajne stanice i zato od pocetka nije kako treba biti.
    Javljaj nam novosti !!!!
    :)

Valentina,
    Joj, ja bi isto vec napravila ne znam koliko testova. 
    Samo ga napravi vec sada. Ako je T u pitanju, sigurno ce pokazati nakon toliko dana kasnjenja.
    Znam da GUK ( mislim da je to ista pretraga ili slicna koju si ti obavljala ) u T mora biti ispod 5.1!!
    Znaci to je secer nataste.
    E sad ne znam kako ide sa trudnicama koje bas imaju diabetes, ali znam da i ako je nekome malo povisen secer u T, vode racuna o tome i radr posebna mjerenja cesto itd.
    Obavezno se javi svom endokrinologu ako je T u pitanju.

Bornastra,
    Ne znam sto bi ti rekla. Kad cujem da gin.nista posebno ne govori, nit ti tocno kaže kakve su ciste i koliko ih imas itd.bas me to nazivcira.
    Iako mislim da nikako nije zabrinjavajuce i mislim da onr ne mogu ni ometati zacece.
    Vjerujem da ce se sa progesteronom rijesiti i te ciste, ali opet ponavljam da sam ne znam koliko puta isla kod razlicitih gin.igrom slucajeva, bili su oni koji su tvrdili da imam izgled policisticnih, da imam policisticne, da imam mikrocisticne, i da imam potpuno uredne.
    Srecom, vjerujem sadasnjoj divnoj dokt.da nemam pcos ni izgled pcos.
    Tako da, možda nemoj to uzimati zdravo za gotovo, pogotovo zato jer imas uredne cikluse i nikad ti to nitko nije rekao.

A kod mene…Bila sam dns na pregledu, dokt.nije vidjela plod, a prosli put se nazirao od cak 2.9 mm. GV se smanjila i rekla je za svaki slucaj, posto jos nije dokazano da je spontani nastupio, a situacija je vrlo cudna kod mene, od vanmaternicne do pojave ŽV…do utorka cekamo i onda ako se stvarno nista ne vidi, dogovoriti cemo kiretažu ako nista prije ne krene.
    Situacija je vrlo cudna jer beta i dalje raste, sad je 24000, a u sri je bila 18000, nije se duplala ali ona i dalje raste.
    I danas, tj.sad imam mucninu neku  sto je vrlo ironicno jer znamo svi da se T ne razvija dobro, ta glupa beta raste i zato mi je loše, mislim da cu povracati.
    Uz sve to, stvarno bi voljela samo da to prođe što " bezbolnije " jer ovako i onako psihicki nisam bas najbolje.
    Mislim ok sam psihicki, jer sam se spremila vec na ovaj scenarij, a i osjecam da to nije u redu i da nece dobro zavrsiti.
    Iako u biti nisam ni svjesna jos u potpunosti cijele situaciie kad iz dana u dan saznam nesto novo, ali nedovoljno da bi mislila da je sve ok.

Ima li tko od vas ikakva iskustva s bioenergijom, iscjeliteljima, homeopatijom i sl.stvarima?
    Znaci nikad se nisam susrela s tim, ali jednostavno možda bi i probala s takvom alternativom jer nemam sto izgubiti.

Kod tebe stvarno cuda.

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

23. Prosinac 2016. 19:46

Napravili danas ujutro  i plusssssiiicccc!!!

U utorak idem gin. I na razgovor s endokrin. da vide oce me slat dalje ili ne.
    Ja sa jako niskim secerom (cak kad je 5) ne mogu funkcionirati. Najbolje se osjecam kad je negdje oko 6 ili 7. Zato mi je rekla zena danas da tako i recem dr. :-) 
    Budemo vidli sve! :-)

mono1111
    23. Prosinac 2016. 15:21

Nena,
    Ne bi li trebala estrofem piti od pocetka ciklusa??
    Mislim ne znam kako to ide, ali mi je nekako logicnije da se zadeblja prije O.
    Vjerovatno ti je endo tako tanak radi Klomifena.
    Kada ti je O bila ovaj mj?

nena27
    26. Prosinac 2016. 11:53

mono1111

Nena,
    Ne bi li trebala estrofem piti od pocetka ciklusa??
    Mislim ne znam kako to ide, ali mi je nekako logicnije da se zadeblja prije O.
    Vjerovatno ti je endo tako tanak radi Klomifena.
    Kada ti je O bila ovaj mj?

Ma i meni je logičnije, a uvijek mi ga je davao 11,12dc da ga pijem 14 dana. Jedan ciklus sam pila, drugi nisam sad opet pijem jer sam pročitala da pomaže i kod drugih stvari, žutog tijela, oplodnje, ugnježđivanja ploda itd. Ovulacija mi je bila mislim 17.12. 16 dc, opet nemam nikakve simptome čak mi ni sise nisu nabubrile kako znaju a trebam dobit u subotu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI