ee pa drage moje,eto i ja sam odlucila da budem mamica.. samo smo poceli na tome raditi,pa sam u iscekivanju.. mozda budem srece pa od prvi put da se uhvati.. znat cemo ubrzo :D
Dobrodošla..meni isto 1 mjesec pokušavanja. Sad brojim još 7 dana do M. Jučer bila u Mulleru i opremila se sa 3 testa i hrpom lh novih trakica ako nismo uspjeli..
Ne znam dal sam umislila simptome al cijelo vrijeme osijetim neku tupu bol dole kao prije M samo bez grčeva i to mi traje već 10tak dana, iscjedak je pojačan, stalno umorna... Danas radila test Lh trakice-i bio pozitivan...suzdržat ću se do Badnjaka pa ću radit test.
Nove cure dobrodošle
Evo cure da se javim sa nekim novostima
Danas sam bila kod ginekologa i napokon saznala zašto "neće pa neće"...
Naime, pratim bazalnu temperaturu, položaj cerviksa, "osluškujem svoje tijelo" i slične stvari koje radimo u nadi za začećem
Sve to ukazivalo je da imam ovulaciju 14 dana prije očekivane M. pad temperature, cerviks se diže gore, sluz sve po PSu. Da bi danas, nakon 2 mj praćenja ovulacije ultrazvukom (da ne pišem cijelu priču) ginekolog meni rekao da ne ovuliram te dane i da mi je več 2 mj ovulacija 6 dana prije M. Dakle, luteinska faza mi je 6 dana, a ne 14. Rekla sam mu da sam "pročitala na internetu" (groze se te rečenice ) da je luteinska faza kod svih 14 dana, tj. 14 dana prije očekivane M. Rekao je da u većini slučajeva je tako, al da postoje iznimke. Da smo mi sve drugačije i kako nam menstrualni ciklusi nisu svima jednaki, nije ni ovulacija.
Sad kad unatrag vrtim film, nismo se nikad keksali u vrijeme prave ovulacije jer smo bili premoreni od tjedna prije što smo se trudili tako da nikako ni nisam mogla ostati trudna. Al eto sretna sam da imam tu informaciju da mogu dalje planirati.
Moj savjet svima, odite barem jednom kod ginekologa na ultrazvuk kada mislite da ovulirate da Vam potvrdi da to stvarno i je tako. Ja sam bila sigurna u dan kad sam mislila da ovuliram zbog svega što mi je tijelo govorilo. Al naš mozak čini čuda i uspije tijelo u svašta uvjeriti!
Angellove,
Jesi ga pitala da li je ta druga faza prekratka da bi došlo do T??
Citala sam da kod cura kojima je luteinska faza prekratka neki put ni ne dolazi do T, pa se onda daje mislim Duphastone koji produži ciklus. Tako nekako.
Abracadabra,
A da ti opet napravis test??
Mene sutra pustaju doma, nekako sam nagovorila dokt.i vracam se u petak na zadnji uzv i betu. Ako se tada nije nista razvilo pretpostavljam da ce me tek u uto naruciti na kiretažu, ako se nesto prije ne pocne zbivati.
Meni je LH trakica prosli put u vrijeme ocekivane M bila pozitivna a bila sam T. Taj test nije vjerodostojan, neke cure ga rade jer i pokaže im pozitivno i kad je T u pitanju, ali svakako treba raditi test za T da bi se dobio tocan rezultat.
Ne znam tko je napisao, ali lh trakica se ne smatra pozitivnom ako obadvije crte nisu jednake boje, ili cak testna da je tamnija od kontrolne.
Ako je ta testna crta vidljiva, ali slabije jacine od kontrolne test se smatra negativnim.
Ne funkcionira isto kao i test za T i ne znaci ako se pojavila crtica da je pozitivan.
mono1111 jesam. rekao je da nebi trebalo biti nikakvih problema sa trudnocom, samo eto to sto mi je ovulacija kasnije rekao mi je da se ne trebam nista brinuti i da sve u redu izgleda i da ne vidi bas nikakvu prepreku za trudnocu (prije nego smo se poceli truditi trazila sam sve zive testove (sta se tice bakterija, bolesti i sl.) tako da znam da je i s te strane sve u redu)
kako si ti? vidim da jos nista neznas sa sigurnoscu. mozda bozic ucini cudo
mislim da cu se ovaj mjesec ostavit i bazalnih temperatura i lh trakica i gledanja datuma i da cu jednostavno uzivat u blagdanima tko zna, mozda ovaj bude dobitan s obzirom na nove informacije Zelim Vam svima puno srece ovih blagdana i da sve docekate toliko zeljeni plus
Da li to znaci da vec 6 dana nakon O dobijes M??
Ili kada dobijes M?
Mono necu radit test nekak mi je sve to nategnuto i cudno.Bude me pregledao i napravio uzv pa cu znat sta je.Javit cu sta je rekla.
Ok. Napravi tako.
I ja sam dobila ovaj put smeđi iscjedak koji je trajao cak 5, 6 dana prije nego sam kupila test u ljekarni i napravila ga.
Koristila sam do tada onaj glupi test s ebaya.
Mislim vjerovatno ti se nesto poremetilo, ali ja bi def.napravila test jos jednom, za svaki slucaj.
Puno cura niti ne zna da je T jer misle da je taj iscjedak M ili nesto.
Draga mono1111,
čitam i ne vjerujem šta ti se događa. Ja ti od svega srca želim sreću i da na kraju sve ispadne super, tvoja mrvica se možda samo malo skrila, i možda ti i suprug doživite pravo božićno čudo. Iskreno, najiskrenije ti to želim. Jer si to stvarno zaslužila. Samo hrabro i pozitivno naprijed.
Ja sam danas krenula sa Duphastonima, i tako narednih 10 dana. Također sam obavila cervikalne briseve- sve je u najboljem redu, a obavila sam i hormone štitnjače- sve mi je u referentnim intervalima (TSH= 1,81, FT3=4,3, FT4=16). Ima li koja iskustva, jesu li hormoni u redu?
Svima Vam skupa želim najljepše božićne plusiće... :) Sretno svima!
Sortiraj odgovore
Najstariji