Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    04. Rujan 2016. 16:28

Ako si imala ovulacijsko krvarenje, tj.taj smeđi iscjedak, vjerovatno ti je tad bila O.
    Ovisi ti isto o konc.urina, te trakice mislim, znam da se ne bi smjelo piti 3,4 sata prije testiranja i sl.

MiuMau
    04. Rujan 2016. 16:45

Par puta sam bila, jednom mi je 18dc bio 16mm, a drugi put na 15dc bio je 24mm... 

mono1111
    04. Rujan 2016. 18:41

Znači svakako šeta O.

Ma uhvatiti će se, nadamo se uskoro :)

malo-sunce
    05. Rujan 2016. 13:17

Hi curke!

U petak bio pregled i baš je bilo super, bebica je super, razvija se kako treba, sa mnom sve u redu samo što mi je tlak bio nizak 105/60, ne znam jel to normalno, inače nemam problema s tlakom. I čini se da nam stiže jedan mali dečko  ma samo nek je sve ok.

Šaljem pusu i držim fige za sve trudilice 

mono1111
    05. Rujan 2016. 13:46

Malo sunce,

Drago mi je da je sve ok. :)
    Ja inače imam dosta nizak tlak, ne znam sad točno koliki mi je bio, ali mislim da tvoj nije zabrinjavajuc, već bi ti nesto rekli.
    Trebas jesti dovoljno slane hrane i piti dosta vode.

MiuMau
    05. Rujan 2016. 14:31

Mislim da je nizak tlak normalna pojava u trudnoci jer je prokrvljenost u maternici jaca pa shodno tome... bar sam tak citala...

Evo nama nalaza spermiograma - asthenozoospermia  jel imala koja od vas iskustva s tim? Citam da je to slabija pokretljivost spermija, ali ne znam do kolike mjere je to lose, odnosno ima li tu lijeka nekog?

bornastra
    05. Rujan 2016. 14:31

Pozdrav curke :)

Evo meni plodni dani završili, sad kreće razdoblje iščekivanja... ovaj mjesec su i noge bile u zraku, na trbuhu nakon keksa i svašta nešto, budući da znam da imam zavaljenu maternicu... Pa ako ima koja kakav savjet kod zavaljene maternice, slobodno neka kaže... 
    Od simptoma još ništa, ali je i rano za ikakve simptome... Ovulacija znam kada mi je, budući da su mi ciklusi jako uredni, ali prvi mjesec pokušavanja nije donio rezultate... Nadamo se da ovaj mjesec napokon bude plusić... držim fige vama curkama svima, kao i sebi... :)

mono1111
    05. Rujan 2016. 21:48

MiuMau,

Nemam iskustva sa spermiogramom....

Bornastra, 

Držim fige da upali ovaj mjesec.
    Ta zavaljena maternica se vidi na običnom uzv??

bornastra
    06. Rujan 2016. 07:21

Mono1111,

Tako je, vidi se na običnom uzv... ginekolog mi baš svaki put to kaže. Meni osobno nikad nije rekao da ću imati problema oko trudnoće, ali znam mnogo cura koje su ginekolozi preplašili da će jako teško ostati trudne... pa je i to meni negdje u glavi... :/
    Hvala na figama :)

Suncokretica
    06. Rujan 2016. 09:28

MiuMau, moj muž ima tu dijagnozu. Radi se o slabijoj pokretljivosti spermija, dok su broj i morfoligiji u granicama. Ta dijagnoza ne znači da ne možeš prirodno ostati trudna, ali je mala šansa. Moj je počeo piti dodatke prehrani da probamo poboljšati spermiogram pa ćemo vidjeti ima li efekta nakon 3 mjeseca. Moja ginekologica kaže da nema znanstvenih dokaza da to pomaže, nekome pomogne a nekome ne. Bitan je i stil života, prehrana, pušenje, kretanje, manje stresa. A i svakako ti preporučujem da nalaz ponovite, može se mijenjati s vremenom.
    Obično se kod takvih slučajeva preporučuje inseminacija, ako je sa ženom sve u redu... Jesu li kod tebe uredni nalazi, ciklusi i ovulacije? Ako jesu, možda da još pokušavate pa ako ne ide nakon duže vremena, odete na neki oblik MPO. Ne znam koliko dugo pokušavate?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI