Cure,
Nema me par sati :) a ono komentara koliko hočeš :)
Došli su mi nalazi kd TORCH testa ( to što sam radila nakon spontanog ) i sve je ok, imam pozitivna antitijela ali sam te neke viruse preboljela ranije, taj citomegalovirus, koji zna biti opasan u T, ali srećom ga ne mogu više dobiti.
Nakon dugo čitanja na netu, o tim mutacijala za trombofiliju i svega toga odlučila sam naručiti preko IHERBA folat od Solgara, ne folnu kiselinu nego bas pravi folat koji se vrlo lako razgrađuje.
I vitamin b12.
Ima li neko iskustva s tim?
Koliko bi se dnevno prije T trebalo uzimati B12?
Naime, osobe koje imaju mutaciju MTHFR HETEROZIGOT ne mogu razgraditi folnu kiselinu, te radi toga dolazi do nakupljanja itd.
Zato se preporuca uzimati folat ( metilfolat ) koji je u biti potpuno prirodan.
Naši doktori ni ne znaju bas o tim stvarima, više se priča u Americi npr o tome gdje su i provedena svakakva istraživanja relativno nedavno.
B12 sam kupila jer bi se on trebao uzimati s folatima u kombinaciji a i piše da veće količine pospješuju plodnost i svašta nešto...progooglajte malo o tome....
Čak ima za kupiti od 3000 mg, to je valjda nekakva jakooo jaka doza, a ja sam kupila od 500 mg pa ih za početak pijem dvije, sveukupno 1000 mg.
Isto tako B12 je odličan i za spermije.
Istraživanja su pokazala da muškarci koji su koristili jako velike količine b12, ne znam sad točno koliko ali sigurno 3000 mg, da im se količina spermija povečala za ne znam koliko milijuna...
Pogotovo muškarcima koji imaju lošiji spermiogram...
Eto..dobro je znati...
Netko je napisao za one vitamine iz Dm - ja sam to koristila i kad nisam bila T jer nisu skupi a imaju u pravilu sve...bili su mi ok, čak mi se imunitet malo ojačao radi svakodnevnog uzimanja.
Sam uzimam folat, vitamin B12, vitamin C, i magnezij.
To sam pročitala da su jako vazni, pogotovo u ranoj T i prije.
I još kalcij ali to jos nisam kupila.
Da li je netko od vas u prijašnjim T koristio Andol ( baby aspirin ) za bolju prokrvljenost??

Jutro!
Luki, sljdeca kontrola mi je sada 8.9., a moj mali pisulinac isto kao tvoj L, skroz je nemiran u trbuhu, stalno imam kvrge po trbuhu, stalno me udara po mjehuru, a na svakom uzv nakon 18.tjedna je ponosno pokazivao da je mali deckic! Hehe
I kao sto kazes jako lijep osjecaj je kad udara i mice se jer samim time znam da je dobro. Inace sam ok, jedino me sad zgaravica pocela mucit nenormalno, svaku noc me zgaravica muci, a ako je istina da malcu raste kosa ja cu onda imat cupavca malog
Cure, ocekujemo plusice!! Drzim fige!!

mono, da, doktori se vecinom drze stare prakse I ne da im se puno zamarati, jedino kod farmakologa bi mogla dobiti konkretnije odgovore posto im je to u opisu zanimanja. B12 je prva I osnovna stvar koju ce ti prepisati svaki neurolog. Dijele ga sakom I kapom, ja sam ga isto trebala uzimati u obliku injekcija kada mi je otkazao zivac u lijevoj nozi I nisam mogla odignuti stopalo od poda, komplet paralizirano, ne moze ti skoditi u svakom slucaju. Samo ne znam ti tocno oko trudnoce I toga istog, trebala bi bas posavjetovati se sa nekim cija je profesija.
Ivcy, a brzo ti je onda kontrola. Javi kad obavis pregled. Bas to sto kazes, mene je spasavala ta njegova aktivnost jer bi izludila, ovako sam znala da je dobro, samo prislonim ruku I on je zvizne, nogama, rukama, glavom kako se pomice....a daaj sad dok pisem bi opet bila trudna...Evo suza mi krenula. Mm-u nista nije jasno. Hahaha

14.06.2014. L ♥
Žene imam pitanje... Koliko u prosjeku mjesecno vodite ljubav sa svojim muževima? I kakav je odnos sad nakon poduzeg pokusavanja napravit jednog zvrka? Naime kod mene osobno se nekako mjenja sve u razmisljanju a on kao da nekako vise ni ne ocekuje..pitam jer mislim da isto nije lako ni jednom ni drugom..pozz
Ja osobno kod planiranja imam odnose u vrijeme O. Koristim trakice i pratim O.
Naime, nama je ovaj zadnji put ispalo iz prve ali sam držala noge u zraku nekih pola sata.
Tako da ne znam kakav bi odnos bio da duze planiramo.
Da li pratiš O trakicama ili da li znaš uopće kad ti je O?
Kažu da je najbolje imati odnos dva dana prije, na dan O i dva dana nakon. Iako mislim da je dva dana nakon prekasno pošto jajna st.živi samo 24 h.

ek
Pratim na clearblue vec neko vrijeme pokaze mi ali i dalje nema rezultata.. po ovo mom u mene nastupa od 12 do 15 dana..
Najvaznije je da po meni imate odnose cca 11 dan - 13, 15 dan.
Drži noge u zraku :)
Negdje sam pročitala da ženski orgazam nakon što muškarac svrši, pospješuje dolazak spermija u maternicu, radi kontrakcija mišića, pa eto da se zna.

ek
Mono1111 sad sam gledala dosta puta je bilo bas taj 11 dan...ali ovo drugo smo sarali nije bas bilo 13 i 15..ravnala sam se po plivinom kalendaru i harni ovulacija di si stavili malo vise tih dana za mogucnost...meni nazalost nije uspjelo.Ajde prokusat cemo tvoj recept
Ali ako ti je O neki mjesec 15.dan ciklusa, mislim da je onda prerano 11.dan imati odnose.
Naruči si one LH trakice preko ebaya, jako si jeftine, imas čak i preko njuškala za kupiti, i one bi ti trebale pokazati.
Meni je taj mjesec kad sam ostala T pokazala trakica tamniju crtu, cca oko12 h, i O nastupa od tada cca 12 do 48 h, kako komd valjda, mi imali odnos taj dan oko 23 h i ostala T.
Znači meni je definitivno uspjelo kad sam imala odnos prije O.
I to mi je bio 16 dan ciklusa. Znači O mi je bila ili taj dan, kasnije ili 17 dc.

ek
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji