Bok cure drage!
Ja sam obavila prvi pregled za MPO. Moram obaviti sve zive pretrage ponovno, plus jos neke dodatne nove. Tako i mm. Dala mi je utrogestan vaginalete da koristim 12 dana, pa cemo vidjeti. Nadam se najboljem.
Srerno svima!
Drage moje meni je danas dosao nalaz briseva, imam ureaplazmu i dobila sam Doksiciklin..sad posto ovaj ciklus idem na folikulometriju ne znam zadrzava li se on dugo u organizmu ili bez problema mogu raditi na bebici.. Ima li tko iskustva?
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Darliv, ja sam imala ureaplasmu prije 2 god. kad sam isla na laparoskopiju, rekli su mi da kogu na operaciju pa poslije to izlijeciti. Brzo sam to rijesila i otada mi je sve ok. Sada ne znam tocno kakav je princip kod tvog problema, ali cini mi se da mozes bez problema. Rade pitaj svoju gin. ili ostale doktore.
Sretno!
MiuMau, jesi bila kod ginekologa? Mislim da su ciklusi predugački, a i ta krvarenja usred ciklusa su znak da se ciklus poremetio, možda da ti da neke tablete s kojima bi ti se to izreguliralo? Tako bi lakše pratila menstruaciju i ovulaciju... Javi nam što kaže ginekolog
bornastra, godinu dana pokušavanja je normalno, prije toga se nemoj opterećivati i raditi si pritisak. S time samo pogoršavaš situaciju. Ako su ti uredni ciklusi i ovulacije, nema potrebe za da još radiš neke pretrage. I ja samo vidim trudnice i djecu oko sebe hehe. Al mislim da smo se sad fokusirale na to pa samo to više uočavamo
Zvjezdica6, nema riječi kojima ti mogu pomoći u svemu tome što ti se dogodilo, velika je to tuga koju nije lako preživjeti. Samo nam budi jaka i bori se dalje za svoje malo zlato, držim fige da je test pozitivan
Luki, možda da odete na drugu procjenu u neki drugi grad? Ako vam nije daleko, preporučujem Centar za rehabilitaciju ERF-a u Zagrebu, rade jako dobre procjene, čeka se ali vrijedi. Šaljem pozitivne vibracije tebi i L-u
bella4, sad samo puno strpljenja i živaca dok ne sakupite sve nalaze, a trebat će strpljenja i za procese kasnije. Znam što smo mi prošli, ali sve će se to nama isplatitit jednog dana . Koji je uzrok? Što kažu prvi nalazi?
darliv, i ti i partner morate popiti turu antibiotika, 2 tjedna poslije ponoviti bris, a do tada obavezno sa kondomom! Ja sam imala ureaplasmu nedavno i riješili smo je se Doksiciklinom i vaginaletama. Nekim ženama se ne makne odmah nakon antibiotika pa postoji šansa da jedno drugom ponovo prenesete. A to ti automatski otežava začeće, usporava spermije i može ti uzrokovati poteškoće s trudnoćom. Moj savjet je da nastavite raditi na bebici tek kad budete sigurni da se maknula
Kako mi vi provodite ovaj kišni dan, jel se grijete u krevetima?
Poz cure, evo da se i ja javim sa ne bas najboljim vijestima! 14.9.sam na papiru nakon sto sam se brisala primjetila krv, nije bilo puno krvi ali dovoljno da sam digla paniku i zvala odmah svog ginekologa koji mi je rekao da dr.dan ujutro dodjem na pregled pa da cemo vidjeti! Tako je i bilo, dosla tamo on kaze sve je u redu, zatvoreni ste, ctg u redu, ne ocitava trudove, ali svejedno mi daje uputnicu za bolnicu da me jos i tamo pregledaju, javim se i u bolnicu i na kraju tamo totalno druga dijagnoza, kazu otvorena 1 prst ali i dalje nema nikakvih trudova. (Dvije razlicite dijagnoze u roku od pola sata) zadrzali me u bolnici, napravili uzv, maleni je 2kg tezak itd.sve u svemu je sve ok al ja otvorena i glavica priljubljena na zdjelicu. Preporuceno mirovanje bez bilo kakve terapije, u petak potpisujem papir da idem kuci i da cu tu mirovati jer nema smisla tamo. Niti terapije, niti pregleda vikendom apsolutno nista. Maleni i dalje jako aktivan ali u meni toliki strah da sam ja skroz luda, danas sam 32+3. Surfam po internetu po cijele dane, nailazim na sve i svasta i bas se bojim, toliko je zeljena bebica, do sad sve bilo super i samo eto odjednom mi se to desi! 😖
Razocarana sam nasim zdravstvom jer su me prvi dan prikopcali na ctg i tako ostavili lezati i lezati i zaboravili valjda na mene jer nikog nije bilo sat i pol, nakon toga vise nisam mogla biti na ledjima pa sam rekla cimerici u sobi da mi iskljuci ctg, a kasnije dr dosao i kaze a dobro ste napravili sto ste iskljucili. Sobe u bolnici koma, niti tv, niti internet, wc papir nula, plahte za krevete nisu imali, dali mi ono zeleno kad operiraju da stavim na jastuk si, cistacica niti jednom prebrisala pod ili sl.sve u svemu uzas! A kad je hrana bila onda mi cimerica nije dobila niti pribor za jelo jer nemaju dovoljno pa je cekala da netko pojede i da ce joj onda oprati i dati! Sve u svemu katastrofa!!
Zvjezdice držim fige da se pokaže plusić, a na poslu se pokušaj poštedit što više možeš...
Suncokretica išla sam se upisati, ispričala sestri kako je ovaj mjesec sve nešto čudno - kasnila preko tjedan dana, pa spoting tri dana, onda dva dana izljev pa opet jedva da kapa... inače mi M traje 5-6 dana (ne brojeći ova krvarenja, odnosno spoting prije i poslije), al ono baš da ide od početka jače pa prema kraju slabije... ona mi je rekla da sljedeći tjedan još napravim test, pa ak ne neg. naručuje me na uzv, ak je pozitivan računa tjedne pa pregled prema tome... iako mi se dan nakon što sam bila kod nje sve "očistilo" (komadići tkiva il kako bi to već nazvala). Vidjet ću u ponedjeljak kad ću dobit termin, iako sumnjam da će bit brže od mjesec dana jer su pretrpani, tako da razmišljam da sad odem privatnom dok je endometrij tanak pa da bolje vidi jesu se opet polipi i miomi pojavili ili šta je već...
Ivcy internet gasi, pusti si neki dokumentarac ili filmiće koje voliš, opusti se koliko možeš... znam da nije lako, ali pregledavanje po netu samo ti natovari još više briga, barem je i meni tako... a što se tiče naših bolnica, živa istina... s obzirom da moj gin nema uzv, svaka tri mjeseca sam išla u bolnice na kontrole, to je katastrofa... zato sam se sad i prebacila kod drugoga... a za porod sam i dalje na onom "dići ću kredit i ić rodit privatniku" šaljem snage, bit će sve u redu s bebicom, još malo pa ćete se mazit i pazit
Ivcy,
U koju si bolnicu isla ako smijem pitati??
Ma biti će sve ok, samo ti miruj :)
darliv, draga, svakako pauzirajte
rad na bebi dok se ne rijesis ureaplasme. Kako zna kociti zacece tako je I cesti uzrok spontanih pobacaja I nije bas tako bezazlena u trudnoci. Drzim fige da je se cim prije rijesis
Suncokretica, svakako sam mislila na ERF poslat upit za termin ali cu morati prvo ustediti posto vidim da vise nije besplatno. Sama sam u tome svemu, svi su ispali iz kamenog doba, primitivizam zesci tako das te strane nemam nikakve pomoci, vise odmaganja, da bi doslo I do toga da mi mm govori da sam nesposobna za odgajati dijete I da je zbog mene takav I da prekinem citati ista...Dok s druge strane uopce ne vidi koliki sam pomak napravila s njim nakon cuda zivih koje sam izvodila I napokon cula :"kupa (skupa) igati (igrati)". Hvala ti od srca, nadam se da ce I tebi s tim terapijama vec jednom koliko toliko doci u normalu sve I da nam se I ti skoro javljas sa plusicem
Ivcy, draga, bas mi je zao da ti se tako sve zakompliciralo. Moj bi ti savjet bio da ako vec citas po net-u samo citas pozitivna iskustva. To sto si prst otvorena ne mora znaciti da ces ranije roditi, zna se dogoditi da zene debelo presisaju termin. Bitno jeda jes tobom I bebacem sve ok, pridrzavaj se uputa, miruj I razmisljaj pozitivno. Drzi mi se
14.06.2014. L ♥
Ivcy nemoj čitati sve te grozne stvari, bit ce sve u redu, samo pozitivno razmišljaj...
Mene je pokupila neka gadna viroza, dva dana ne spustam temperaturu ispod 38, misici strasno bole, jedva se krecem...a sutra treba doci i M, no evo ovaj mjesec nikakvih simptoma.. Pa sad izbjegavam koristiti puno lijekova, popila maxflu i andol, a temperaturu pokusavam kontrolirati hladnim oblogama...i sad jos i taj Doksiciklin...sad se već bojim sto ako se dogodila T, kako ce ti lijekovi utjecati na sve...
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji