drage moje,u nedumici sam :/ ne radi se o simptomima trudnoće već o testu za trudnoću. radila sam danas first sign duo test iz dm-a (trakice), koristila sam popodnevni urin, a M trebam dobiti tek u nedjelju. prvo mi se pojavila kontrolna linija i tek nakon dvije minute (test treba očitati unutar 5 minuta) se pojavila druga crtica, bila je debela i roza, kakva treba biti :) ali nakon 10-ak minuta ona je nestala, sad se samo vidi obris gdje je bila :( ima li netko sličnog iskustva? ne želim raditi novi test do nedjelje, a jako sam nestrpljiva :/ hvala vam :*
Ranja mislim da je tvoj plusić legitiman, jer se test treba očitati unutar 5 minuta, a crtica je nestala nakon 10ak minuta... ponovi za svaki slučaj u nedjelju, ali mislim da ćemo ti čestitati...
Luki baš kao što Malo sunce kaže, očito moraš nekad poludjet da bi ljudi oko tebe shvatili kako stvari stoje... žao mi je što te toliko toga muči, mogu ti se samo diviti kako sve to podnosis... nadam se da uskoro dolazi period kad ćeš ti moći odahnuti od svih silnih pretraga, što svojih, što L-ovih... drži se, tu smo ako treba bar čašica razgovora...
Svim ostalim curkama, evo s obzirom da je toliko trudnica oko mene, nadam se da se nešto očešalo i o mene, pa da i vama malo pošaljem...
Pozz curke! Evo da se i ja malo javim. Jucer sam usla u 31.tt. ,vrijeme leti uz vas!
Malo sunce, moguce da je bebica, ja sam svoga malisana osjetila u 18.tjednu i to mi je bio osjecaj kao da mi mjehurici nekakvi pucketaju, a sad mi se sva koza nadize, spusta a da ne kazem kako nekad kvrgav trbuh imam :)
Luki, neki dan sam bas bzvz po netu kopala i naidjem na klokanici gdje ti opisujes da si za trudnocu saznala tek u 20.tjednu itd.a na slici ste ti i malisan! Moram ti reci da si prelijepa, a L da ne pricam!
Ostalim curkama zelim da sto prije docekaju svoje plusice, kako ste vi bile uz mene tako cu i ja dalje biti uz vas!!
malo sunce, da draga, to su ti prvi udarci, bas su posebni.Ja sam isto prvo mislila da mi to crijeva rade kad ono L. Bilo mi je tesko procijeniti ali sam onda krenula stavljati ruku na odredeni dio trbuha I cekala ako ce zaskakljati. Kad je zaskakljalo di mi je ruka znala sam da je to on. :* Javi dojmove s pregleda, posebni su to trenuci. Nikad ne zaboravim koliko smo se smijali mm I ja kad smo gledali Luku preko uzv-a, noga u oku, palac u ustima hahaha Njemu se na svakom pregledu vido spol jer je stalno bio aktivan. Ja sam se pitala ako to dijete ikada spava. Gin. na je samo rekla kad je vidila sto izvodi u trbuhu dase pripremimo na mali tornado hahaha Nije fulala
Suncokretica, tako mi je drago da si se javila, ja se iskreno nadam da ce postupak potpomognute teci glatko I da uz sve te probleme s hormonima nece biti komplikacija. Javljaj nam se sa svim novostima. Hvala ti od srca, ja se nadam da cemo biti korak naprijed sad nakon psiholoske procjene I neuropedijatra, nikad nisam iskljucivala opciju da mozda I jesam problem ja, ali iskustvo sa Centrom mi je samo potvrdilo da ipak nije problem u meni. Krenula sam bila bas iscitavati sve zivo sto strane literature, sto domace I vratila se na svoj stari nacin rada s njim I puno ke suradljiviji tako, puno me manje grize. Zna imati stvarno prekrasne trenutke kada hoce suradivati I igrati se samnom I kada sam zbog toga u sedmom nebu I shvatim kolika je radost igrati se s djetetom. Nazalost, takvi su trenuci rijetkost. On je izrazito pametno dijete, intelektualno je daleko napredan za svoju dob, ali je ujedino I mali Monk kojeg ne bih mijenjala ni za sto na ovom svijetu.
MiuMau, ne znam kako bi ti zahvalila, eto duboko vjerujem da cemo naci rijesenje za to sto ga muci stogod to bilo. Koliko me zaboli kad mi okrece leda kad mi ne da pristup svojoj igri toliko zna iznenaditi iz dana u dan svojim izjavama I oponasanjima, njega je tesko opisati, njega treba dozivjeti, prekrasno je dijete koje na svoj nacin govori sve sto ga muci, koliko god nekad bilo tesko izaci s njim na kraj, neopisiva je radost I najljepsi moguci dar
Ivcy, draga, pa ti se opako blizis terminu, kad ti je sljedeca kontrola? Kako si mi ti?
Joj draga, da, nikad ne zaboravim mm-ovu reakciju kad sam mu dosla sa slikom uzv-a di je gin. oznacila pisulinca I napisala SIN, hahahaha Isla sam na redovnu kontrolu kod gin. to je bilo opce veselje, ja u soku I svi prisutni u soku, dosla joj na pregled mrsavija nego ikad, nigdje trbuha, a nicega :P Taj clanak je izazvao buru rasprava hahahaha Na toj slici sam bila 15 kila deblja nego sam sad
14.06.2014. L ♥
Cure,
Nema me par sati :) a ono komentara koliko hočeš :)
Došli su mi nalazi kd TORCH testa ( to što sam radila nakon spontanog ) i sve je ok, imam pozitivna antitijela ali sam te neke viruse preboljela ranije, taj citomegalovirus, koji zna biti opasan u T, ali srećom ga ne mogu više dobiti.
Nakon dugo čitanja na netu, o tim mutacijala za trombofiliju i svega toga odlučila sam naručiti preko IHERBA folat od Solgara, ne folnu kiselinu nego bas pravi folat koji se vrlo lako razgrađuje.
I vitamin b12.
Ima li neko iskustva s tim?
Koliko bi se dnevno prije T trebalo uzimati B12?
Naime, osobe koje imaju mutaciju MTHFR HETEROZIGOT ne mogu razgraditi folnu kiselinu, te radi toga dolazi do nakupljanja itd.
Zato se preporuca uzimati folat ( metilfolat ) koji je u biti potpuno prirodan.
Naši doktori ni ne znaju bas o tim stvarima, više se priča u Americi npr o tome gdje su i provedena svakakva istraživanja relativno nedavno.
B12 sam kupila jer bi se on trebao uzimati s folatima u kombinaciji a i piše da veće količine pospješuju plodnost i svašta nešto...progooglajte malo o tome....
Čak ima za kupiti od 3000 mg, to je valjda nekakva jakooo jaka doza, a ja sam kupila od 500 mg pa ih za početak pijem dvije, sveukupno 1000 mg.
Isto tako B12 je odličan i za spermije.
Istraživanja su pokazala da muškarci koji su koristili jako velike količine b12, ne znam sad točno koliko ali sigurno 3000 mg, da im se količina spermija povečala za ne znam koliko milijuna...
Pogotovo muškarcima koji imaju lošiji spermiogram...
Eto..dobro je znati...
Netko je napisao za one vitamine iz Dm - ja sam to koristila i kad nisam bila T jer nisu skupi a imaju u pravilu sve...bili su mi ok, čak mi se imunitet malo ojačao radi svakodnevnog uzimanja.
Sam uzimam folat, vitamin B12, vitamin C, i magnezij.
To sam pročitala da su jako vazni, pogotovo u ranoj T i prije.
I još kalcij ali to jos nisam kupila.
Da li je netko od vas u prijašnjim T koristio Andol ( baby aspirin ) za bolju prokrvljenost??
Jutro!
Luki, sljdeca kontrola mi je sada 8.9., a moj mali pisulinac isto kao tvoj L, skroz je nemiran u trbuhu, stalno imam kvrge po trbuhu, stalno me udara po mjehuru, a na svakom uzv nakon 18.tjedna je ponosno pokazivao da je mali deckic! Hehe
I kao sto kazes jako lijep osjecaj je kad udara i mice se jer samim time znam da je dobro. Inace sam ok, jedino me sad zgaravica pocela mucit nenormalno, svaku noc me zgaravica muci, a ako je istina da malcu raste kosa ja cu onda imat cupavca malog
Cure, ocekujemo plusice!! Drzim fige!!
mono, da, doktori se vecinom drze stare prakse I ne da im se puno zamarati, jedino kod farmakologa bi mogla dobiti konkretnije odgovore posto im je to u opisu zanimanja. B12 je prva I osnovna stvar koju ce ti prepisati svaki neurolog. Dijele ga sakom I kapom, ja sam ga isto trebala uzimati u obliku injekcija kada mi je otkazao zivac u lijevoj nozi I nisam mogla odignuti stopalo od poda, komplet paralizirano, ne moze ti skoditi u svakom slucaju. Samo ne znam ti tocno oko trudnoce I toga istog, trebala bi bas posavjetovati se sa nekim cija je profesija.
Ivcy, a brzo ti je onda kontrola. Javi kad obavis pregled. Bas to sto kazes, mene je spasavala ta njegova aktivnost jer bi izludila, ovako sam znala da je dobro, samo prislonim ruku I on je zvizne, nogama, rukama, glavom kako se pomice....a daaj sad dok pisem bi opet bila trudna...Evo suza mi krenula. Mm-u nista nije jasno. Hahaha
14.06.2014. L ♥
Žene imam pitanje... Koliko u prosjeku mjesecno vodite ljubav sa svojim muževima? I kakav je odnos sad nakon poduzeg pokusavanja napravit jednog zvrka? Naime kod mene osobno se nekako mjenja sve u razmisljanju a on kao da nekako vise ni ne ocekuje..pitam jer mislim da isto nije lako ni jednom ni drugom..pozz
ek
Sortiraj odgovore
Najstariji