Žene moje, evo i mene nakon dugo vremena . Sve vas pozdravljam i nadam se da ćemo se družiti malo više sad nakon što sam se vratila s godišnjeg. Bilo nam je baš krasno, odmorili se malo na moru, malo u Parizu, a malo na vikendici. Obavljala sam i pretrage usput tako da mi je ovaj godišnji bio baš turbo aktivan
Menga uz pomoć tableta super funkcionira. Napokon sam se riješila ureaplasme tako da sam napravila i onu groznu pretragu prohodnosti jajovoda u Vinogradskoj koja je u redu i zaista nije tako strašna kako se priča, na tren zabolilo i dalje bilo super, doktor jako susretljiv i pričljiv. Endometrij mi se fino zadebljao, 7 dc je 5,7 mm tako da su očito estrogeni učinili svoje. Vadila sam i hormone opet na 5 dc i nalaz je bio gotov isti dan. Čini se da će i ovulaciju morati potaknuti jer su FSH i LH preniski.
LH: 0,2
FSH: 0,4
E2: 173.
Radila sam i AMH hormon i ispao je 11,5. Doktor danas kaže da mi je to super s obzirom na neaktivnost jajnika, ali ovo pokazuje smanjenu plodnost za moje godine .
Za 10 tak dana idem u Petrovu svojoj doktorici pa ćemo vidjeti šta dalje, izgleda da nas prvo čeka poticanje ovulacije i inseminacija. Ja sam samo sretna da smo rješili sve pretrage i da napokon krećemo sa cijelom pričom. Sad kad smo se vratili sa odmora, nastavljamo dalje u borbu za našu malu mrvicu. Pozdrav!
Žene moje, evo i mene nakon dugo vremena. Sve vas pozdravljam i nadam se da ćemo se družiti malo više sad nakon što sam se vratila s godišnjeg. Bilo nam je baš krasno, odmorili se malo na moru, malo u Parizu, a malo na vikendici. Obavljala sam i pretrage usput tako da mi je ovaj godišnji bio baš turbo aktivan
Menga uz pomoć tableta super funkcionira. Napokon sam se riješila ureaplasme tako da sam napravila i onu groznu pretragu prohodnosti jajovoda u Vinogradskoj koja je u redu i zaista nije tako strašna kako se priča, na tren zabolilo i dalje bilo super, doktor jako susretljiv i pričljiv. Endometrij mi se fino zadebljao, 7 dc je 5,7 mm tako da su očito estrogeni učinili svoje. Vadila sam i hormone opet na 5 dc i nalaz je bio gotov isti dan. Čini se da će i ovulaciju morati potaknuti jer su FSH i LH preniski.
LH: 0,2
FSH: 0,4
E2: 173.
Radila sam i AMH hormon i ispao je 11,5. Doktor danas kaže da mi je to super s obzirom na neaktivnost jajnika, ali ovo pokazuje smanjenu plodnost za moje godine.
Za 10 tak dana idem u Petrovu svojoj doktorici pa ćemo vidjeti šta dalje, izgleda da nas prvo čeka poticanje ovulacije i inseminacija. Ja sam samo sretna da smo rješili sve pretrage i da napokon krećemo sa cijelom pričom. Sad kad smo se vratili sa odmora, nastavljamo dalje u borbu za našu malu mrvicu. Pozdrav!
Draga, jako mi je zao sto te ti hormoni zezaju I dalje. Lijepa je vijest da se endometrij zadebljava. Ostani pozitivna kao I do sada I nek ti ovo bude samo jedna u nizu stepenica, korak blize ka ostvarenju zelje. Zelim ti svu srecu I da se citav proces ne odulji, pa I da napokon ugledas svoj tako zeljeni plus. Puno je truda ulozeno I sigurna sam da ce se sve to isplatiti. Javljaj nam sve novosti I veliku pusu ti saljemo L I ja :*

14.06.2014. L ♥

Evo me prvi put na forumu. Nakon dijagnoze azospermije prošle su dvije godine i sutra krećem sa lijekovima. Dugo je trajalo da dođemo do pokušaja i jedva čekam. Ima netko kakav savijet, dali sve mogu normalo raditi, vježbati jer još ništa ne znam. A sutra će vjerojatno biti samo med sestra. Hvala
Žene pozz...koje su mi najbitnije pretrage koje trebam u ginekologa uradit prije trudnoće...u 10mj mi je 1god od pokušavanja...a kod njega sam radila samo papa test..ali odlucila sam sve živo ispregledat.Izborila sam se za sve pretrage i detaljno mokraću i na mikrobiologiju i biokemiju krv i jedino mi je C4 snižen sve drugo mi je super.Nalaze od Tsh preuzimam u pon kroz mjesec dva idem kod imunologa...e sad koje pretrage kod ginekologa??Malo sam se zbuckala i svi misle da sam u blaženom..da bar jesam..hvala na odgovorima
Ella bok,
Trebala bi po meni vaditi spolne hormone, rade se na početku ciklusa i ponovno 21.dan ciklusa.
Recimo ja sam imala povišen prolaktin, koji ometa implataciju i spriječava zaćeće, sad već pola godine sigurno pijem Bromergon i ciklusi su mj bili posve uredni.
Pročitaj malo o tom prolaktinu, on bas zna zezati pa puno osoba ne može ostati trudno radi njega.
Tsh TREBA prije trudnoće biti ispod 2.5, iako ti to gin.možda ni ne zna ( moj bivši gin.je rekao da nema to veze nikakve, jer sam prije imala već jedan spontani,) a kad sam došla kod endokrinologa rekao je da ce mi dati terapiju preventivno da se tsh snizi.
Naime, osobe koje imaju tsh veći od 2.5 prije trudnoće i na početku imaju veći postotak spontanog pobačaja !!!!
Tako da odi kod endokrinologa.
Još bi trebala raditi cervikalne briseve da se vidi da nemaš slucajno neku bakteriju.
Ostalo mislim da ne trebas nista posebno raditi. Pitaj doktora.
Sretno

ek
Prodajem LH trakice za predviđanje ovulacije i testove za rano otkrivanje trudnoće. Kontakt moguć telefonom na 097/960-1317, sms-om, What's up-om, Viberom ili e-mailom na babieszg@gmail.com. Uplate primam putem tekućeg računa ili osobno pri preuzimanju (za područje Zagreba). Robu šaljem isti dan po uplati.Cijenik:10 LH trakica i 1 test na trudnoću GRATIS................30kn
20 LH trakica i 2 testa na trudnoću GRATIS..............60kn
30 LH trakica i 3 testa na trudnoću GRATIS..............90kn
40 LH trakica i 4 testa na trudnoću GRATIS............120kn
LH ovulacijska trakica - 3 kn/kom
Test za trudnoću - 5 kn/kom
ella31, mene je doktorica poslala vadit krvnu sliku i OGTT test za glukozu. Svakako napravi hormone, briseve i HSG tj- test prohodnosti jajovoda jer ako nisu prohodni možda zbog toga ne možeš ostat trudna. A u trećini slučajeva je muški faktor tako da preporučujem da ti partner napravi spermiogram. Sretno!

Pozdrav!
Ja sam nedavno bila na zahvatu prohodnosti jajovoda i doktor je rekao da je sad sve u redu i da mogu normalno zatrudniti. Međutim, citam na internetu kako zene uglavnom ni nakon toga ne ostaju trudne. Ovo me malo uzdrmalo jer sam se bas poveselila - super, to je to, problemi rijeseni!
Ima li koja slicno iskustvo? 😯
Pozdrav!
Ja sam nedavno bila na zahvatu prohodnosti jajovoda i doktor je rekao da je sad sve u redu i da mogu normalno zatrudniti. Međutim, citam na internetu kako zene uglavnom ni nakon toga ne ostaju trudne. Ovo me malo uzdrmalo jer sam se bas poveselila - super, to je to, problemi rijeseni!
Ima li koja slicno iskustvo? 😯
Svugdje ces naci oprecna misljenja. Imaju teorije koje naravno jos nisu znanstveno dokazane kako jako velik broj zena bas nakon zahvata brzo ostane trudno. Mislim da tu veliku ulogu igra cinjenica vremenskog okvira koji je prosao nakon zahvata, posto mogucnost za zacepljenje opet postoji, pa do toga kakvog su zdravstvenog stanja zene nevezano za prohodnost/neprohodnost jajovoda, ima li kakvih drugih poteskoca hormonalnih koji koce, upala, itd. Tesko je konkretno odgovoriti na to pitanje, ali ako dobro pamtim, bila si napisala da su ti sve ostale pretrage uredne osim te prohodnosti jajovoda?

14.06.2014. L ♥
Bok cure,
evo konačno i ja da napišem nešto, možda mi bude malo lakše. :)
Od početka ove godine pokušavamo dobiti bebicu, ali nikako, pa nikako. Ja 27, on 33.
Do lipnja sam išla na folikulometrije, sad sam malo stagnirala zbog GO i zbog promjene posla, ali i dalje aktivno radimo na bebi.
Preko 6 godina sam bila na piluli, od Diane 35 do zadnje Yaza, u prosincu 2015. sam prestala piti uz konzultacije s ginekologicom. Ovulacija je izostala jedan mjesec, jedan mjesec sam dobila injekciju Ovitrelle, gdje smo bili sigurni da će se dogoditi trudnoća, no nije.
Radila sam pretrage štitnjače - sve ok, radila sam test inzulinske rezistencije - također sve ok, jedini faktor koji je ostao je kilaža, odnosno, prekomjerna tjelesna težina (86kg na 170cm).
Na preporuku doktorice, uzimam Folacin i do lipnja sam uzimala u prahu Gesdine. Doktorica je rekla da mi se sada stavila na Klomifen i preporučila da se napravi spermiogram.
To je na redu sad u rujnu. :( Dosta me strah zapravo tih Klomifena...
Užasno sam tužna, pogotovo jer u zadnjih par mjeseci imam osjećaj da su svi oko mene trudni i da im je nekako uspjelo iz prvog pokušaja ili da uopće nisu planirali, samo se dogodilo.
Doktorica me ne šalje na nikakve dodatne preglede, a imam osjećaj kao da bi trebala još nešto obaviti, da budemo sigurni...
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji