Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    fiona12
    21. Kolovoz 2016. 13:02

Pozdrav! 
    Ja sam nedavno bila na zahvatu prohodnosti jajovoda i doktor je rekao da je sad sve u redu i da mogu normalno zatrudniti. Međutim, citam na internetu kako zene uglavnom ni nakon toga ne ostaju trudne. Ovo me malo uzdrmalo jer sam se bas poveselila - super, to je to, problemi rijeseni! 
    Ima li koja slicno iskustvo? 😯

• mish_mali
    22. Kolovoz 2016. 17:18

Bok cure, 
    evo konačno i ja da napišem nešto, možda mi bude malo lakše. :) 
    Od početka ove godine pokušavamo dobiti bebicu, ali nikako, pa nikako. Ja 27, on 33. 
    Do lipnja sam išla na folikulometrije, sad sam malo stagnirala zbog GO i zbog promjene posla, ali i dalje aktivno radimo na bebi. 
    Preko 6 godina sam bila na piluli, od Diane 35 do zadnje Yaza, u prosincu 2015. sam prestala piti uz konzultacije s ginekologicom. Ovulacija je izostala jedan mjesec, jedan mjesec sam dobila injekciju Ovitrelle, gdje smo bili sigurni da će se dogoditi trudnoća, no nije. 
    Radila sam pretrage štitnjače - sve ok, radila sam test inzulinske rezistencije - također sve ok, jedini faktor koji je ostao je kilaža, odnosno, prekomjerna tjelesna težina (86kg na 170cm). 
    Na preporuku doktorice, uzimam Folacin i do lipnja sam uzimala u prahu Gesdine. Doktorica je rekla da mi se sada stavila na Klomifen i preporučila da se napravi spermiogram. 
    To je na redu sad u rujnu. :( Dosta me strah zapravo tih Klomifena...

Užasno sam tužna, pogotovo jer u zadnjih par mjeseci imam osjećaj da su svi oko mene trudni i da im je nekako uspjelo iz prvog pokušaja ili da uopće nisu planirali, samo se dogodilo. 

Doktorica me ne šalje na nikakve dodatne preglede, a imam osjećaj kao da bi trebala još nešto obaviti, da budemo sigurni...

Zabica29
    22. Kolovoz 2016. 17:43

Mish_mali ako te šta tješi ja imam 32, muž 37, imam skoro tvoju kilažu, ali 10cm visine manje, dakle spadam definitivno u pretile. Isto smo prestali paziti negdje početkom godine i u 6.mj nam se ispunila želja. Ako si u 12.mj2015.prestala piti yaz zar nisi trebala pustit bar 3mj tijelo da ti se očisti od umjetnih hormona? Imaš neku naprednu doktoricu koja je dosta proaktivna. Ja bi na tvojem mjestu malo prestala s bilo kojim tabletama i pustila tijelo da dođe u neku svoju ravnotežu.

[/url

mono1111
    22. Kolovoz 2016. 18:04

Mish mali,

Napravite spermiogram pa ćete vidjeti ukoliko s njim možda nešto otežano ide.

Da li si vadila spolne hormone? Prolaktin zna zezati, tj.ne dopušta oplođenoj stanici da se ugnijezdi u maternicu.

Što se tiće tih pilula i svega toga, mislim da tijelo jako brzo izregulira hormone nakon prestanka uzimanja.
    Moja frendica je prestala uzimati i ostala trudna slijed.mj.odmah, tako da mislim da nema veze to sto si relativno nedavno prestala s tim. 
    Probaj se malo opustiti, ne razmisljati toliko o tome ( znam da je uzasno tesko , ja sam valjda takva da ne mogu prestati čitati na netu i razmišljati o tome, naime imala sam vec dva spontana i vec sam opsjednuta pretragama, dokt.i sl.).
    Nadam se da ces ubrzo vidjeti svoj veliki plus.

Nemam iskustva s klomifenom ali puno cura je uz klomifen ostalo trudno brzo, tako da mislim da se ne moras brinuti.

wannababysomuch
    23. Kolovoz 2016. 14:33

Eto da se i ja javim malo... nove trudilice dobro dosle i sto prije docekale plusic..ja nastavljam po starom.. osim sto sam u (ne) docekivanju M.. danas su me dinje koje inace volim uspjele natjerati da mi bude zlo.. al eto..mozda mi danas ne odgovara taj miris..a mozda tko zna..hehe

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

ella31
    23. Kolovoz 2016. 14:55

Evo dobila nalaz od TSH 1.55 mi je a pise da je ref.interval 0.34-5.60..jel mi ok?pozz

ek

wannababysomuch
    23. Kolovoz 2016. 16:44

Mono1111 sumnjam da cu radit test jer sam se jako razocarala s lazno pozitivnim testom pa cu tek nakon sto kasni...i to sam jedan i ak je - onda cekam jos malo pa dr.. tak to funkcionira kod mene. Za tebe cemo navijati za plus

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.