Draga Beba, pretpostavit ću da ti je malo godina i da se nalaziš u nekakvoj mini drami, i da ti moje snebivanje /sprdanje/ nad tvojim pitanjem neće baš biti drago.
Nisam medicinski stručnjak, ali mislim da ipak nisi trudna. Himen nije sam po sebi razlog zbog kojeg ne bi mogla zatrudniti, ali bez penetracije, za zatrudniti bi ti trebalo da netko u tebe injekcijom ili drugačije ulije sjemenu tekućinu. Taman i da ta tekućina kontaktom/ rukama/ dospije u tvoju rodnicu, do jajovoda gdje se oplodnja obično događa je dug put i potrebno je malo veća količina te tekućine, stoga su u tom slučaju izuzetno male šanse.
S druge strane, ako si imala nezaštićene odnose, a prvi put nisi krvarila, nemoj se uvjeravati da imaš još uvijek netaknuti himen i da zbog toga nema opasnosti od trudnoće i ostalih problema.
Nije mi do držanja prodika, ali odgovorno spolno ponašanje je jako važno zbog kasnijeg života. Prije svega je važno da znaš s kim se upuštaš u odnose i da ste oboje zdravi, jer danas se najčešće prenose bolesti koje skoro nemaju simptoma a kasnije mogu raditi velike probleme pout virusa Hpv ili glupih bakterija poput ureaplasme. Jednog dana kad ti bude jako stalo da imaš bebu, pitat ćeš se zbog čega su ti začepljeni jajnici, a bit će zbog neke upale koju si od nekog neznajući pokupila i prehodala.
[/url
Bok cure!
Pisala sam nedavno da smo dragi i ja odlučili početi raditi na bebi pa.. Trebam dobiti menstruaciju 13.8., napravila sam jutros dva testa, clearblue obični i onaj digitalni sto pokazuje plus ili minus i tjedan trudnoce (od zaceca). Oba su bila +, a na drugom je pisalo 1-2 tjedna. Imam osjecaj kao da cu svaki trenutak dobiti menstruaciju i grudi me jaaaaako bole. Sto mislite, mogu li se nadati trudnoci s obzirom na dva pozitivna testa? :)
Meow i Luky5, hvala na lijepim riječima! I hvala na savjetu za prvi pregled, već sam čitala da je bolje ne prije 6, 7 tjedna ići jer se može još ništa ne vidjeti.
Napravit ću novi test drugi tjedan nakon kašnjenja menstruacije. Kakvi su daljnji koraci? Treba ići vaditi Betu i dali budem uskoro naručena kod ginekologa ako napomenem da mi je test pozitivan? Jer sam inače čekala i po mjesec dana..
Je normalno osjetiti kao neko probadanje dolje u maternici (slično bockanju)?
Svim curama koje se trude, da vam sto prije dodje + i da se sve preselimo u Proljetne bebe! :-*
Cestitke na svim novim + Kod mene niti ovaj mjesec nista a kako sam prije napisala da cu ici privatno provjerit spolne hormone mislim da cu to u 9 jer je pon neradni a to mi je peti dan a u sub mi je treci dan. Uglavnom ovaj mjesec nemam srece za nista ali valjda bude uskoro 😊
Drage moje pozdrav! Nova sam na forumu i u čitanju svega i svačega. Naime, dragi i ja smo počeli raditi na bebi :) pratim sve i svašta, aktivni smo, hehe, no evo još čekamo taj dan! Ono što mi se događa zadnjih nekoliko dana jest porast bazalne temperature. Ovulacija je bila 5.8. i sve smo radili “prema propisima”, hehe. I od ponedjeljk/uto je temperatura skočila na 37,2°C i ode 0,1 stupanj gore, kako koji dan. No danas je skočila na 37,6°C. Recite mi jel taj skok ima neki maaaaali znak za moguće čudo ili ne?! Što Vi mislite o mjerenju b.temp?? I da, test ne bih radila sve dok gospodična ne zakasni :) (moram ju pohvaliti jer je već godinama točna, 28/29 dan, trajanje 5-6dana)
Sortiraj odgovore
Najstariji