Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Suncica28
    23. Svibanj 2016. 09:56

Jutro cure, kako ste mi danas?
    Ja i mužić odlučili otići malo u toplice ovaj vikend da se malo maknemo od svega i odmorimo, pa se baš veselim
    Hvala vam puno na riječima podrške, puno mi to znači
    Rozalija mene isto to zanima, jer je i meni prije tri dana isto krenuo crvenkasti iscjedak koji je trajao dan i pol i onda prestao..Ne znam da li je to još čišćenje od kiretaže s obzirom da je prošlo dva tjedna od nje ili je neki oblik krvarenja za vrijeme ovulacije

"Osjećaj sreće nije posljedica nepostojanja problema, već naša sposobnost da se s njima izborimo. Uvijek se fokusirajte na stvari koje imate, a ne one koje ste izgubili."

Ivcy1306
    23. Svibanj 2016. 11:47

Bok curke.. Ksko ste? 
    Evo ja u banani vec danima.. Sa bebicom je hvala bogu sve super. 
    Nego blizi se dan vjencanja, pa smo svi napeti. Msma place koda me sahranjuju, tata takoder.. Sve me to tisti. Inace smo jako povezani jer mi je brat nazalost bolestan, kao beba je prezivio gnojni meningitis i od tad smo svi nerazdvojni a sad kad moram otici srce me boli.
    Kako ste vi prezivjele odlazak od roditelja i svu strku oko vjencanja?

• Meow
    24. Svibanj 2016. 09:03

Dobro jutro cure! Mene nije dugo bilo, uređujem stan, na poslu sam imala kaos, a i nekako sam se htjela maknuti od cijelog tog praćenja svega i iako ste mi vi bile divna utjeha, ponekad sam imala dojam da zbog toga što sam stalno tu visila, nisam mogla maknuti misli sa te ogromne želje za trudnoćom. Uglavnom, mi pokušavamo već tri ciklusa napraviti malu bebicu. Danas dok sam napravila test mi je bio veliki PLUS!

S obzirom koliko ste mi pomogle, i s obzirom da sam ja uvijek kada je netko imao plus, željela znati što je točno radio u tom ciklusu, ja ću opisati cijeli svoj put, s pretragama i svime. Možda nekome pomogne.

Mi pokušavamo 3. ciklusa ali odlučili smo se raditi na bebi prošle godine u 9. mjesecu. Ja sam tada otišla napraviti Papa test, briseve i ultrazvuk u Polikliniku Sunce kod doktorice Eve Jendriš Škrljak koja je najdivnija doktorica na svijetu:) 

Papa je bio uredan ali brisevi su bili loši. Od sadašnjeg dečka sam dobila klamidiju 2 godine prije briseva(kada smo prohodali), za koju on nije znao da ima, a ni ja, jer nisam imala nikakve simptome. Uz to sam imala ureoplasmu ali to mi nije bilo uopće bitno pored klamidije koja izaziva sterilitet. 

Pili smo antibiotike skoro 2 mjeseca. Nakon toga smo morali čekati neko vrijeme pa smo opet napravili briseve, i sve se maknulo, bilo je uredno. Dečko je isto morao briseve raditi kao i ja. Nakon toga sam došla opet doktorici, pitala ju kako s plodnim danima, šta da radim pa mi je objasnila kako da pratim, ali rekla je da se na početku probam opustiti i ne pratiti sve. Ona me poslaal na vađenje progesterona na 21. dan ciklusa, i TSH hormona s obzirom da ja imam Hashimotov tireoidis, koji je potencijalna prepreka za trudnoću. Sve je bilo uredno. Nakon toga je poslala mog dečka na spermiogram. Nalaz je bio ok, ne savršen, ali ok.

Uglavnom onda smo se bacili u akciju i prva dva mj sam se upoznavala s tijelom, tada sam i tu došla na forum, učila sam kako izgledaju sluzi, kakvi su mi simptomi prije PMS-a. Usput sam dobila nekih 5 upala dolje, i po cijelom tijelu, uglavnom sve je išlo protiv nas:) 

Zbog Hashimota ja ne jedem gluten uopće, jer sam primjetila da mi pomaže, otkad sam ga izbacila hormoni i antitijela su mi uredni, nemam uopće simptome Hipotireoze i osjećam se puno bolje. Kako sam imala sva ta neka sranja u zadnje vrijeme, nisam pazila na gluten pa sam zato dobila puno upala po tijelu(najviše u crijevima). 

Zato sam ovaj ciklus odlučila baš paziti na sve. Još prije 2 mj sam se ponovno vratila na bezglutensku dijetu, smršavila sam 4 kg viška i onda sam počela piti Vrkutu i marulju, svaki dan, tri puta po jednu šalicu. Napravila bi si u veeeeeliki vrč čaja koji bi mi trajao par dana, i samo sipala ujutro i na silu pila(s obzirom na odvratan okus). Osim toga sam pila ekstrakt kurkume za upale i ayurvedsku mješavinu Triphalu za liječenje crijeva. 

Plodne dane sam pratila sluzi a kad sam vidjela tu sluz, odmah i sa LH trakicama. 

E sad simptomi, znači ja svaki mjesec imam bolne grudi ali to prestane nekih 2-3 dana prije menge. Ovaj put nije prestalo, ali ja sam to povezala sa pijenjem vrkute, jer sam tu pročitala da to može utjecati na bolne grudi. 
    Jedini drugi simptom koji se pojavio(i to tek u zadnjih 5 dana...ne odmah nakon ovulacije) je bio umor, znači od subote spavam puno. Ne da sad nemrem hodat, nego ono, kad god legnem, zaspem, plus za vikend sam umorna bila već u 8 popodne, samo sam zijevala. 

Nisu to bili nikakvi posebni simptomi, zapravo jednaki kao uvijek prije PMS-a, osim tog umora, ali ja takav umor sam imala i prošle cikluse jer sam metereopat,a vrijeme je bilo katastrofalno. Još me jučer počelo grčiti dolje, kao da ću dobiti mengu, test sam napravila danas samo zato da si potvrdim da je minus(jer sam znala psihički zabrijati da sam trudna pa si tako odgodim menstruaciju), kad ono plus ko kuća! Čak se prije pojavila okomita crtica nego sve druge. 

Uglavnom sad moram javiti doktorici, dečko je otišao na posao prije mene, a i nisam očekivala da će biti plus pa nisam s njim napravila test, tako da jedva čekam da danas dođem doma da mu pokažem test!!! 
    Nadam se da će se bebolino zadržati i da ću čuti srčeko kako kuca, i nadam se da će sve biti u redu pa ću ga upoznati za 8 mjeseci:) 

Volim vas curke, držim fige za vaše plusiće!!

• Meow
    24. Svibanj 2016. 09:04

Ajme Bože koliko teksta sam poslala!!!!!! Oprostite od uzbuđenja tipkam ko luđakinja:)

Tina0110
    24. Svibanj 2016. 09:57

Draga Meow, nemoj se ispričavati na dugom teksu, uljepšala si mi ovaj dan koji je inače kod mene tmuran i oblačan <3

Ovakve priče daju potporu i nama koje se borimo neko duže vrijeme.

Ja dugooo nisam tipkala, jedno vrijeme sam se kao htjela malo odmaknuti, a onda kad sam i htjela tipkati, nisam mogla ništa okačiti na forum.

Nadam se da će kod tebe biti sve ok, javi nam se ponekad i ovdje i uživaj što više možeš u ovom predivnom stanju, ne predivnom nego najljepšem stanju ikada  <3 <3

Tina0110

LuKi5
    24. Svibanj 2016. 11:54

Ivcy, sasvim je normalno kad ste tako povezani kao obitelj da ti je tesko odvojiti, pogotovo sad kako si trudna to sve osjecas jos puuno puno intenzivnije zbog hormona, vjerujem da je tvojima tesko, odvojiti se od svoje kceri, ali vjerujem da su I jako ponosni I sretni sto se njihovo dijete osamostaljuje. Koliko god bilo tuzno "rastati" se od djeteta, mislim da je svakom roditelju to ujedino I najvece postignuce u zivotu. Njihova beba je postala samostalna zena koja ce im uskoro roditi unuka ili unuku. 

Sarajka 

Meow, pa ceeestittaaaaaaam!!! Tako mi je drago da si I ti napokon docekala svoj plusic, bas te sve I svasta snaslo ali najbitnije je da se to rijesilo I da je bebica na putu. Zelim ti urednu I skolsku trudnocu, da TSH ostane dobar I da te upale izbjegavaju u sirokom luku 

Wannababy, hvala ti. Samo da ti kazem, proslost ostavi iza sebe I gledaj u buducnost, da je kakvu stetu bolest nspravila vec bi se vidjelo. Ostani optimisticna I pokusavaj izbjegavat raznorazne clanke I dijagnoze kvazistrucnjaka sa raznih portala jer ces samo sebe izluditi. Prati svoje tijelo, volite se I doci ce beba, znam da je nestrpljenje na najjace jer je zelja ogromna, ali drzati ces ti svoju mrvicu uskoro.  Cuvaj se, zivot je borba, ima uspona I padova, ali za zivot se vrijedi boriti. Tvoja buduca beba biti ce cijeli tvoj svijet, tvoj zivot, zato hrabro naprijed. 

Tina, napokon ne steka klokanica, kako si mi ti? 

malo-sunce 

Update, prvo, instinkt za bebaca me nije prevario, prvi pregled kod defektologinje nam je 6.6., za sad nam je rekla sto se tice tog njegovog nejedenja I nacina jedenja da je u pitanju poremecaj senzorne integracije, hiperosjetljivost oralna, slijede nam razna testiranja, rekla je da ce kad ga pogleda najvjerojatnije poslati neuropedijatru, idemo u ponedjeljak na prvo savjetovanje kod psihologinje u centar. Inace nisu imali termin prije 8. mjeseca ali posto je hitno su ga ugurali prije, od pedijatrice cemo dobiti nekakvo mlijeko koje je zamijena za jedan obrok da mu ojaca organizam. 
    Uvjeravali su me da sam luda I da umisljam I da zelim zlo svojem djetetu, da je s njim sve u redu, a da sam ja losa majka I da zelim da je on bolestan I ne znam sto jos nisam cula. Zato trudnice I trudilice buduce majke, ako vam nesto govori, neki instinkt da nesto nije kako treba biti I da nije samo faza vodite dijete doktoru, sto se ranije otkrije to je veca vjerojatnost izlijeciti ako je moguce I uspjesniji napredak jer su prvih 5 kljucne godine za djetetov razvoj, meni je puno pomogla jedna clanica klokanice ciju pricu sam procitala na ovom forumu. 

Sto se tice mojih ciklusa bez tableta, evo me, upravo krvarim, ulovila me na prepad, PMS je za mene opet nepoznanica jer ga ocito samo imam kad sam ns tabletama, back to nocni ulosci, krvarenje obilno, ali ne boli nista, ama bas nista, smeckarenje po obicaju redovno, cijeli me ciklus bole jajnici za pop. I onda dode M I nema boli uopce, jedino se preznojavam ko svinjica I smrdim bljak od tog preznojavanja, trebala bi 0-24 biti pod tusem(nemoguca misija), ali mislim da ni to ne bi pomoglo. Neka se ljudi naviknu na moje miomirise  

Toliko od mene, ako sam nesto zaboravila, preskocila, ja se ispricavam, trenutno mi mozak Ine radi bas najbolje, lazem, steka vec dulje vrijeme....Uglavnom, pusu vam ogromnu saljem svima, od vrazicka I od mene i vibram za nastavak plusica na temi. 

14.06.2014. L ♥

ella31
    24. Svibanj 2016. 12:47

Žene imam pitanje...jeste li pokušavali sa LH trakicama ili s ovim digitalnim clearblue za ovulaciju...ako jeste može li link ako ste narucivale preko neta? hvala

ek

malo-sunce
    24. Svibanj 2016. 14:28

Bok cure!

Tu sam i ja. Pratim vas svakodnevno, ali tipkati baš ne stignem zbog posla. Moram priznati da mi ovo paše kad sam zatrpana obavezama na poslu a i privatno. Misli su mi manje opterećene trudnoćom i tim stvarima. Treba si naći okupaciju, a meni je to posao trenutno.

Meow čestitke draga!  jako mi je drago zbog tebe i navijam za tebe i tvoju bebicu da budete dobro, a to vam od srca želim  uživaj u nadolazećim danima  ja isto imam hashimoto, ti mi daješ nadu da ne odustajem i da se borim s tim 

Luki mama uvijek zna što je nabolje za njeno dijete i majčinski instinkt nikad ne vara. Znam da je moja mama uvijek bila u pravu koliko god ja bila tvrdoglava po pitanju nekih stvari. A pogotovo sad to shvaćam kad sam odrasla. Meni je drago da si ti skužila da malenom nije dobro i da si reagirala na vrijeme. Koliko samo ima ljudi koji misle da će batinama riješiti sve i istuku dijete jer je bilo zločesto. A dijete nije zločesto nego mu treba pomoć. Oni su jako mali u tim godinama i ne znaju nam reći što ih muči. Zanemari totalno okolinu kao i do sada i njihove poglede. Imaj strpljenja draga i maleni će biti super za neko vrijeme, uz pomoć stručnih ljudi. Vjerujem u to 

Tina0110 javljaj nam se. Možda ti bude bolje, jer sve mi ovdje se s nečim borimo, a najčešće je to kako dobiti dijete. Olakšaj si dušu ovdje, uz tebe smo 

Ostale cure 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.