Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    OhSoBoho
    19. Svibanj 2016. 09:53

Sunčice, jako mi je žao zbog bebice! drži nam se i hrabro naprijed! iskoristi sada ova tri mjeseca što morate čekati i traži svog doktora da te pošalje na detaljnu obradu da napraviš sve potrebne pretrage!
    što se same kiretaže tiče, nemam iskustva, možda će ti neka od curki koje ovo čitaju moći odgovoriti na pitanje.
    jesi radila ikakve pretrage osim tih briseva? spolne hormone možda?

Suncica28
    19. Svibanj 2016. 11:29

Vadila sam samo hormone štitnjače i oni su svi bili uredu. Inače nikad nisam imala problema niti sa upalama niti ičim drugim, menstruacije su mi uvijek redovite i sve je kao uredu pa me malo zbunjuje zašto se ovo dogodilo. Mislim uvijek će ostati ono pitanje zašto, ali nema mi druge nego se okrenut prema naprijed.
    Sad za tjedan će mi biti gotov phd nalaz sa kiretaže pa će se možda po tom nalazu moći vidjet bar nešto, a moram tada ići i na kontrolu uvz pa ću je pitat da me pošalje na dodatne pretrage.

"Osjećaj sreće nije posljedica nepostojanja problema, već naša sposobnost da se s njima izborimo. Uvijek se fokusirajte na stvari koje imate, a ne one koje ste izgubili."

OhSoBoho
    19. Svibanj 2016. 11:47

možda ne bi bilo loše provjerit spolne hormone, posebno progesteron koji je ključan za začeće i očuvanje trudnoće. nedostatak njega zna bit čest uzrok pobačaja. vjerujem da će ti liječnik to sve fino objasnit i poslat na kompletnu obradu, samo budi strpljiva kroz sve to!
    držimo palčeve da ti sve pretrage budu super i da se nova trudnoća brzo ostvari i bude bezbrižna 

ostale cure, gdje ste? 

baby38
    20. Svibanj 2016. 15:53

OhSoBoho

možda ne bi bilo loše provjerit spolne hormone, posebno progesteron koji je ključan za začeće i očuvanje trudnoće. nedostatak njega zna bit čest uzrok pobačaja. vjerujem da će ti liječnik to sve fino objasnit i poslat na kompletnu obradu, samo budi strpljiva kroz sve to!
    držimo palčeve da ti sve pretrage budu super i da se nova trudnoća brzo ostvari i bude bezbrižna 

ostale cure, gdje ste? 

za vađenje spolnih hormona ,uputnicu tražim liječnika opće prakse ili ginekologa ??
    moja oba liječnika pasivna ,pa sve pretrage tražim sama ......

wannababysomuch
    19. Svibanj 2016. 12:40

Suncice draga,zao mi je.. nadam se da ce ona iduca biti svih 40+\- par tj i da ce sve biti u najboljem redu ❤ nije bilo sudeno..bog ima neki razlog ocito... samo hrabro naprijed 😍 

Ja danas dobila ovulacijske trakice tako da od iduceg mj krecemo bas sve pratiti. Jedino sto sam se malo uznemirila citajuci neki clanak o ugrizima krpelja.. mene je s nekih 10 god paraliziralo.. desnu str cijelu.. dr su nagadali da je od ugriza krpelja ali nikada nisu otkrili neki valjani razlog,navodno da i to ima utjecaja na zacece a isto tako i bolest zvana sarlah skarlatina(neznam bas tocno napisati naziv ali mislim da je tako) trebala sam primiti nekakvu odredenu dozu lijekova a nisam pa su rekli isto tako da bi i to moglo imati utjecaja.. sad mi to sve navire nekako pa se bacam na istrazivanje. Pokusat cu ostati pozitivna al me malo nekako to spustilo na zemlju :(

LuKi5
    19. Svibanj 2016. 13:22

wannababysomuch

Suncice draga,zao mi je.. nadam se da ce ona iduca biti svih 40+\- par tj i da ce sve biti u najboljem redu ❤ nije bilo sudeno..bog ima neki razlog ocito… samo hrabro naprijed 😍 

Ja danas dobila ovulacijske trakice tako da od iduceg mj krecemo bas sve pratiti. Jedino sto sam se malo uznemirila citajuci neki clanak o ugrizima krpelja.. mene je s nekih 10 god paraliziralo.. desnu str cijelu.. dr su nagadali da je od ugriza krpelja ali nikada nisu otkrili neki valjani razlog,navodno da i to ima utjecaja na zacece a isto tako i bolest zvana sarlah skarlatina(neznam bas tocno napisati naziv ali mislim da je tako) trebala sam primiti nekakvu odredenu dozu lijekova a nisam pa su rekli isto tako da bi i to moglo imati utjecaja.. sad mi to sve navire nekako pa se bacam na istrazivanje. Pokusat cu ostati pozitivna al me malo nekako to spustilo na zemlju :(

Je li ti to bila trenutna paraliza ili su ti ostale posljedice?

14.06.2014. L ♥

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

Suncica28
    19. Svibanj 2016. 13:14

Neznam jeste ikad gledale motivacijske govore od Ane Bučević, imate ju i na youtubu. Meni je stvarno pomogla da ne potonem skroz i da jednostavno shvatim da se sve događa s razlogom i da je sve rezultat našeg uma. Žena je fenomenalna i ja sad svakom preporučam da je pogleda.

"Osjećaj sreće nije posljedica nepostojanja problema, već naša sposobnost da se s njima izborimo. Uvijek se fokusirajte na stvari koje imate, a ne one koje ste izgubili."

LuKi5
    19. Svibanj 2016. 13:18

Drage moje, evo mene, bila sam kod doktorice, raditi ce mi sve te 
    pretrage neposredno prije pregleda za koji su me narucili u
    9. mjesecu pa cemo onda sve znati, ne moze mi biti pregled prije jer su im godisnji. Jos cekam da me zovu za radionicu za bebonju. :)

Suncica, neopisivo mi je zao zbog gubitka bebice :(((  Draga, drzi se I inzistiraj na pretragama 
    daljnjim, trombofilija je cesti uzrok ponavljanih spontanih. 

OhSoBoho,  Spolni hormoni su malo zeznutiji za iscitati, posebice sto vrijednosti mogu biti u referentnom intervalu ali njihov omjer ne mora znaciti da je dobar. Ako ti treba pomoc za iscitat mozes mi se javiti u pp ako ne zelis ovdje?  Javi kako je prosao UZV vezan uz tu cistu na lijevom jajniku, ja sam ti se rijesila ove ciste na desnom jajniku od 6 cm nekom biljnom mjesavinom, pukla je nakon toga. Jesu li ti rekli jos sto poblize na kakvu cistu sumnjaju, po vrsti? Cuvaj mi se draga I biti ce to sve u redu. 

malo-sunce 

wannababy, draga, ja sam vec I zavoravila na taj clanak hahaha To ti je bio sok, naravno pozitivni, samo takav. Dosla kod ginekologinje mrsavija nego na prijasnjoj kontroli, isla sam kontrolirat tumor na lijevom jajniku, krene ona radit vaginalni UZV I kaze mi, pa ti si truudnaa, odmah zvala sestru da vidi. Pocela radit UZV preko trbuha, kad ono 20. tjedan trudnoce, L po trbuhu izvodi akrobacije, smijale smo se nas tri nekih 15 minuta, govori ona, najgori si dio trudnoce odvalila I pukne od smijeha. Do stana sam isla ko zombi, nosila tu sliku s UZV-a, I uvjeravala samu sebe da je to stvarno tako, a reakciju mm-a nikad necu zaboraviti, izvadila sam sliku, doktorica oznacila pisulinca I napisala sin na slici, on nije znao sto bi od sebe od srece, prvo se nekih pola sata samo tresao, a onda je poceo pjevati, postat cu tata, tatin sin, spustio se kod trbuha I prica mu. Sto je najsmjesnije od svega, ja sam u tih 5 mjeseci bila dvaput na hitnoj. Trbuh mi se tek poceo nazirati u 6. mjesecu trudnoce. 

14.06.2014. L ♥

wannababysomuch
    19. Svibanj 2016. 18:21

Trenutna...tjedan dana trajala..tezi oblik scarlatine

LuKi5
    19. Svibanj 2016. 20:29

wannababysomuch

Trenutna…tjedan dana trajala..tezi oblik scarlatine

Zeznut je streptokok, pogotovo ako se ne lijeci adekvatno, on moze, ali I ne mora raditi komplikacije sto se tice ostatka tijela, koliko ti je osip trajao I grlobolja od sarlaha?

14.06.2014. L ♥

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI