Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malo-sunce
    16. Svibanj 2016. 08:55

Luki5 drago mi je čuti za tvoj šećer da je dobro sad, neka samo tako i ostane. Kako je maleni? Draga moja, potpuno te razumijem ako se nekad loše osjećaš. Meni je raspoloženje ko vremenska prognoza, promjenjivo. Nekad sam stvarno super i boli me briga za sve probleme, a nekad se stvarno slomim i jednostavno ne mogu više. Muž me trpi koliko može, divim mu se, ali mislim da žena ženu najbolje može razumijeti. Hormoni su stvarno luda stvar, u to sam se uvjerila u posljednih nekoliko mjeseci. I nekako mi uvijek bude lakše kad ovdje napišem sve što osjećam, znam da me vi cure ovdje razumijete i uvijek dobijem dobar savjet ili pročitam nečiju priču/situaciju/problem što meni daje snagu i novu nadu. Pogotovo kad se ti Luki5 javiš. Ti si nam tu jedna dobra vila koja donosi pozitivu. Ti si jedan dobar psiholog za nas koje već ludujemo s našim hormonima i pokušajima da ostanemo trudne. Već sam spomenula da ti se divim, ti si naša žena, majka, kraljica  i zbilja zaslužuješ sve najbolje. Drži se draga moja, znam da ti to možeš sve podnijeti, jer Bog ti daje onoliko koliko možeš izdržati, ne više od tog 

Leonaa čestitke na plusu, bilo je vrijeme da se tu pojavi jedan plusić  želim ti sve najbolje u trudnoći i javljaj nam se i dalje  evo ti si nam još jedan primjer da nema predaje i da treba imati strpljenja 

Ispričavam se na referatu, ali nije me bilo preko vikenda pa sam imala potrebu malo se ovdje raspisati.
    Volim vas 

wannababysomuch
    16. Svibanj 2016. 10:55

Leona 

Cestitam ti od sveg srca.. ono sto se najduze ceka bude najslade..lijepo od tebe da si nam se javila s tako lijepim vijestima.. evo neka si nam ti donijela prvi ➕ sad neka se samo nastave redati u svih nas 😍😚❤

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

LuKi5
    16. Svibanj 2016. 14:00

leonaaa  

malo-sunce, hvala ti od srca na ovome, ne mogu ti opisati koliko mi to znaci.  Jooj skroz te kuzim kad kazes to za muza, ja se cudim koliko strpljenja mm ima samnom jer sam znala biti uzasno uzasno grozna zbog tih hormona, posebno nakon poroda, da nisa bila ni svjesna st radim I sad se svaki put grizem kad se sjetim tog razdoblja, koliko sam toga propustila, koliko sam svada izazvala jer se nisam mogla nositi sama sa sobom I jedno milijun puta pozelila da me uopce nema, izlazak iz kuce mi je bio pravo mucenje, mrzila sam samu sebe I na kraju ispalo da je sve zbog stitnjace, jer mi je skocio TSH s 1 na 12 nakon poroda, bila sam bas zrela za ludnicu, jos je bebonja padao na kilazi, samo cu ti reci da mi je doslo otic u bolnicu I reci im da ga vrate u trbuh da se nastavi razvijati kako treba, ludara ziva, jadan mm samnom I tim hormonima, uf. 

Danas smo bili kod pedijatrice s L-om zbog ovog njegovog nejedenja, rekla nam je da je izrazito inteligentan I napredan za svoju dob I da ima jak karakter, izrazen, tako da spada u skupinu tesko odgojive djece, sutra moramo s njim u laboratorij vaditi krv I TSH, da vidimo ako je sa stitnjacom sve ok, a dobili smo uputnicu za centar za ranu intervenciju u caritasu gdje cemo ici s njim na radionice gdje ce biti pod nadzorom logopeda, psihologa, defektologa koje ce nam svima olaksati proces I zivot I na kraju krajeva smiriti njegove ispade I pomoci u procesu prehrane. Rekla nam je pedijatrica da joj je drago da smo dosli, jer da je izrazito bitno kod takve djece cim prije poceti s terapijom pod nadzorom strucnjaka. Izgleda da smo dobili malog kim jong un-a haha Kamen mi je veliki pao sa srca, drago mi je da je u konacnici sve u redu I da ce se kroz te radionice druziti sa svojim vrsnjacima, mali diktator 

E, sad, bila sam na kontroli I ispada da ovi moji nalazi, nisu dobri nalazi, bili bi savrseni da je samo o stitnjaci rijec. Moram obaviti hrpu pretraga za pocetak, smanjena mi je doza euthyroxa jer je doktorica rekla da je bolje I da odem u hipo, zbog svega skupa, jer je veliki rizik da opet budem hipertireozicna. Za secer mi je rekla da je prenizak bez obzira sto je na donjoj granici, trenutnaa dijagnoza uz intoleranciju na glukozu mi je I reaktivna hipoglikemija, nakon sto obavim pretrage znati ce vise. Rekla mi je s obzirom na nalaze koje imam do sada da jojpada vise vise toga na pamet sto bi moglo biti uzrok svim tim mojim bolescinama, posebice tahikardiji I visokom tlaku, ali dami ne zeli govoriti dok ne dodu svi nalazi da od brige ne zavrsim na psihijatriji, tako da, sad slijede daljnje pretrage. Bas smo se fino nasmijale kad je rekla to za psihijatriju. Uglavnom, moram vaditi inzulin,seceru nne smijem ni primirisat, pretrage nadbubrezne zlijezde, I jos toga, pogubila sam se u nazivima. 

Ma sad mi je samo da pocnemo s L-om na te radionice I da se mali lumen igra s djecicom. Uzivam ga gledati u igri s djecom. Tako je njezan I neiskvaren. Cim vidi dijete, odmah dode do njega/nje pa zagrli I nesti prica na svom bebastom jeziku. Ne mogu opisati koliko mi je pakse nakon posjeta pedijatrici. Sad bi skakala od srece ali bi ga probudila 

14.06.2014. L ♥

malo-sunce
    16. Svibanj 2016. 14:36

Luki5 vidiš kako se sve to na kraju lijepo riješi  a preko vikenda si bila sva zabrinuta oko toga, kako i što učiniti. Baš mi je drago da si sad smirenija i sretnija zbog malenog. Sigurna sam da će on uživati na radionicama s drugom djecom i da će puno toga dobroga tamo naučiti i što se hrane tiče i što se ponašanja tiče 
    Drži se draga, polako kreni s tim pretragama, što je tu je, vidjet ćeš da će se i tvoje stanje stabilizirati već jednom. Nadam se da će te umiriti to što mališan  ide na radionice i da će to pozitivno utjecati na tvoje stanje.

• mama32rijeka
    18. Svibanj 2016. 08:33

Pozdrav,ima li mjesta za mene  ?

Suncokretica
    18. Svibanj 2016. 09:59

mama32rijeka dobrodošla :). tu ima mjesta za sve žene koje jedva čekaju svoj plusić 

ja idem drugi tjedan kod privatnog ginekologa kojeg znamo preko mog muža. treba mi još jedan savjet i da mi objasni neke stvari. nažalost, moja ginekologica očito sve radi nabrzaka i nije mi ništa objasnila pa se nadam da će mi on malo više reći koje su mi opcije za dalje. naručena sam u petrovu na prvi pregled sredinom 6.mj. kod neke mlađe doktorice koja je navodno dosta susretljiva i pričljiva pa se nadam da će i ona malo više poraditi na mom slučaju i objasniti mi neke stvari i odlučiti da li smo slučaj za nešto prirodno ili umjetno . Navodno su u Petrovoj dosta brzi oko svega jer imaju dosta doktora, bitno mi je da mi se objasne daljnje opcije kako doći do trudnoće. Trenutno mi baš treba neko savjetovanje i malo potpore od neke stručne osobe... Javim se s izvješćem nakon razgovora 

LuKi5
    18. Svibanj 2016. 12:19

mama32rijeka, dobrodosla, koliko dugo radite na bebi? Zelim ti ugodno druzenje ovdje s nama I da sto prije ugledas svoj + Pretpostavljam po nick-u da vec imas dijete? :)))

Suncokretica, drago mi je da su te tako brzo narucili za pregled. Ima stvarno dobrih doktora u Petrovoj I vjerujem da ce ti biti od velike pomoci. Javi sto ti je taj ginekolog rekao kad budes isla na pregled, drzim fige da ce na kraju biti sve u redu, da ce naci rijesenje. Korisno je I dobrotako traziti vise misljenja, jer ssvatko od njih ima drugaciji pristup I nacin rada. U svakom slucaju sretno :))

14.06.2014. L ♥

OhSoBoho
    18. Svibanj 2016. 13:28

hej curke,

ima li koja kakvih znanja o niskom progesteronu? konkretno, zanima me kako se liječi i koliko je vremenski potrebno da se normalizira...jučer sam dobila nalaz da mi je niska razina progesterona (18nmol/L a trebao bi biti iznad 22)...

nadam se da ste mi sve dobro, šaljem vam puse 

oprostite što me nije bilo zadnjih par dana, čitam vas redovno ali nikako se oglasit 

mama32rijeka, dobro nam došla...nek se poveća naša mala zajednica ;) želim ti da ubrzo ugledaš svoj plus ;)

Luki, draga, drži se kroz sve te pretrage! i javljaj nam obavezno kako sve prolazi! i za bebinja svog, naravno! sve bu to bilo super 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.