Hey curke, tu sam i ja. Samo sam malo u gužvi ovih dana, pa ne stignem pisati.
Drago mi je da se piše tu, ali voljela bih ja radije da se u drugoj temi na trudnoći dopisujemo. Kod mene nikakvih novosti, pokušavam skužiti kad će ovulacija i tako...
Nadam se da ste mi vi sve dobro. Luki5 javi nam se s nalazima i kako se maleni snalazi na radionici
Sretno curke ovaj ciklus!
Luki, da si mi sad blizu izljubila bi te od dragosti
hvala ti na pojašnjenju progesterona, zbilja mi je laknulo! Ti fino kad sve svoje nalaze dovedeš u red upiši medicinu pa po kratkom pustupku po diplomu ;)
što se bebonje tiče, draga, ništa ne radiš krivo! sve si poduzela da popraviš stanje i to je najbitnije! brzo će se to sve normalizirati, samo hrabro dalje. Mame uvijek znaju najbolje i nemoj nikad sumnjati u sebe
za sada još ne znam što je u planu po pitanju daljnjih pretraga. sljedeći petak imam pregled na petrovoj (humana) pa ću vidjeti što će reći kada pogleda sve nalaze. meni laiku ovako izgleda da je sve ok osim tog progesterona, iako ti spolni hormoni su mi malo teži za pročitati pa nekako to još sa rezervom čekam tumačenje...svi markeri su ok, kao i štitnjača. moram još riješiti drugo mišljenje vezano uz cistu koju imam na lijevom jajniku da vidimo je li za operaciju ili ne.
s obzirom da vidim da si prošla već brdo tih pretraga, znaš li ti hoću li sad narednih par mjeseci morati stalno ponavljati te pretrage za spolne hormone?
toliko toga me zanima da sam počela zapisivati pitanja za doktora kad mu dođem. već vidim kak će me pogledati kad izvadim bilježnicu s natuknicama
uff jesam ga raspisala
Bok cure da se i ja javim..novim trudilicama zelim dobrodoslicu.. i nek se sto prije presele na forum buducih mami ;))
Hey Luki ja sam sada nabasala na tvoj clanak.. kak zanimljiva prica..mora da je bilo pravo iznenadenje to :)
The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
14.06.2015. M
Pozdrav cure,
evo na žalost i ja sam se vratila među vas, prije dva tjedna sam imala kiretažu u 10 tjednu trudnoće :( Mojoj tuzi nije bilo kraja ali sam se lagano počela puniti optimizmom i nadom da ćemo i mi jednog dana u rukama držati svog bebaća. Sada moramo tri mjeseca pauzirat pa krenut u nove pobjede.
Da li je koja od vas isto prošla kiretažu? Na koje pretrage ste trebale ići? Meni je ovo druga izgubljena trudnoća, prvo sam ostala trudna u 11. mjesecu 2015. ali sam dosta rano prokrvarila pa sam izbjegla kiretažu, i onda sam u 2. mjesecu 2016 ponovno ostala trudna i sve je bilo savršeno do 10. tjedna kada je srčeko prestalo kucati..
Ginekologica mi je rekla da samo napravim briseve da vidi da nije neka bakterija, makar sam u 2. mjesecu prije nego sam ostala ponovno trudna radila briseve i sve je bilo uredu, ali ja si nekak mislim da bi mogli i ja i muž ići i na neke detaljnije pretrage da se nedaj bože ovo ponovi.
Kakvo je vaše mišljenje?
"Osjećaj sreće nije posljedica nepostojanja problema, već naša sposobnost da se s njima izborimo. Uvijek se fokusirajte na stvari koje imate, a ne one koje ste izgubili."
Sunčice, jako mi je žao zbog bebice! drži nam se i hrabro naprijed! iskoristi sada ova tri mjeseca što morate čekati i traži svog doktora da te pošalje na detaljnu obradu da napraviš sve potrebne pretrage!
što se same kiretaže tiče, nemam iskustva, možda će ti neka od curki koje ovo čitaju moći odgovoriti na pitanje.
jesi radila ikakve pretrage osim tih briseva? spolne hormone možda?
Vadila sam samo hormone štitnjače i oni su svi bili uredu. Inače nikad nisam imala problema niti sa upalama niti ičim drugim, menstruacije su mi uvijek redovite i sve je kao uredu pa me malo zbunjuje zašto se ovo dogodilo. Mislim uvijek će ostati ono pitanje zašto, ali nema mi druge nego se okrenut prema naprijed.
Sad za tjedan će mi biti gotov phd nalaz sa kiretaže pa će se možda po tom nalazu moći vidjet bar nešto, a moram tada ići i na kontrolu uvz pa ću je pitat da me pošalje na dodatne pretrage.
"Osjećaj sreće nije posljedica nepostojanja problema, već naša sposobnost da se s njima izborimo. Uvijek se fokusirajte na stvari koje imate, a ne one koje ste izgubili."
možda ne bi bilo loše provjerit spolne hormone, posebno progesteron koji je ključan za začeće i očuvanje trudnoće. nedostatak njega zna bit čest uzrok pobačaja. vjerujem da će ti liječnik to sve fino objasnit i poslat na kompletnu obradu, samo budi strpljiva kroz sve to!
držimo palčeve da ti sve pretrage budu super i da se nova trudnoća brzo ostvari i bude bezbrižna
ostale cure, gdje ste?
Suncice draga,zao mi je.. nadam se da ce ona iduca biti svih 40+\- par tj i da ce sve biti u najboljem redu ❤ nije bilo sudeno..bog ima neki razlog ocito... samo hrabro naprijed 😍
Ja danas dobila ovulacijske trakice tako da od iduceg mj krecemo bas sve pratiti. Jedino sto sam se malo uznemirila citajuci neki clanak o ugrizima krpelja.. mene je s nekih 10 god paraliziralo.. desnu str cijelu.. dr su nagadali da je od ugriza krpelja ali nikada nisu otkrili neki valjani razlog,navodno da i to ima utjecaja na zacece a isto tako i bolest zvana sarlah skarlatina(neznam bas tocno napisati naziv ali mislim da je tako) trebala sam primiti nekakvu odredenu dozu lijekova a nisam pa su rekli isto tako da bi i to moglo imati utjecaja.. sad mi to sve navire nekako pa se bacam na istrazivanje. Pokusat cu ostati pozitivna al me malo nekako to spustilo na zemlju :(
The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
14.06.2015. M
Neznam jeste ikad gledale motivacijske govore od Ane Bučević, imate ju i na youtubu. Meni je stvarno pomogla da ne potonem skroz i da jednostavno shvatim da se sve događa s razlogom i da je sve rezultat našeg uma. Žena je fenomenalna i ja sad svakom preporučam da je pogleda.
Drage moje, evo mene, bila sam kod doktorice, raditi ce mi sve te
pretrage neposredno prije pregleda za koji su me narucili u
9. mjesecu pa cemo onda sve znati, ne moze mi biti pregled prije jer su im godisnji. Jos cekam da me zovu za radionicu za bebonju. :)
Suncica, neopisivo mi je zao zbog gubitka bebice :((( Draga, drzi se I inzistiraj na pretragama
daljnjim, trombofilija je cesti uzrok ponavljanih spontanih.
OhSoBoho, Spolni hormoni su malo zeznutiji za iscitati, posebice sto vrijednosti mogu biti u referentnom intervalu ali njihov omjer ne mora znaciti da je dobar. Ako ti treba pomoc za iscitat mozes mi se javiti u pp ako ne zelis ovdje? Javi kako je prosao UZV vezan uz tu cistu na lijevom jajniku, ja sam ti se rijesila ove ciste na desnom jajniku od 6 cm nekom biljnom mjesavinom, pukla je nakon toga. Jesu li ti rekli jos sto poblize na kakvu cistu sumnjaju, po vrsti? Cuvaj mi se draga I biti ce to sve u redu.
malo-sunce
wannababy, draga, ja sam vec I zavoravila na taj clanak hahaha To ti je bio sok, naravno pozitivni, samo takav. Dosla kod ginekologinje mrsavija nego na prijasnjoj kontroli, isla sam kontrolirat tumor na lijevom jajniku, krene ona radit vaginalni UZV I kaze mi, pa ti si truudnaa, odmah zvala sestru da vidi. Pocela radit UZV preko trbuha, kad ono 20. tjedan trudnoce, L po trbuhu izvodi akrobacije, smijale smo se nas tri nekih 15 minuta, govori ona, najgori si dio trudnoce odvalila I pukne od smijeha. Do stana sam isla ko zombi, nosila tu sliku s UZV-a, I uvjeravala samu sebe da je to stvarno tako, a reakciju mm-a nikad necu zaboraviti, izvadila sam sliku, doktorica oznacila pisulinca I napisala sin na slici, on nije znao sto bi od sebe od srece, prvo se nekih pola sata samo tresao, a onda je poceo pjevati, postat cu tata, tatin sin, spustio se kod trbuha I prica mu. Sto je najsmjesnije od svega, ja sam u tih 5 mjeseci bila dvaput na hitnoj. Trbuh mi se tek poceo nazirati u 6. mjesecu trudnoce.
14.06.2014. L ♥
Sortiraj odgovore
Najstariji